Norme
+28
hotumattua
ela
G.G
TOTOLICI
Maxim
Dragos
nae filip
cris
BMC
Dan Voicu
SPEEDY G.
cornelia
DON CARLOS
marsinel
mircea ilie
costel
Dragoteanul
Dan Grecu
magduuu
R. P.
robi
Ionescu D.
Admin
alecu t
fredz
Marcu A
popescu nicolae jr
Calin
32 participanți
Pagina 9 din 10
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Norme
Rezumarea primului mesaj :
Mai stiti ceva despre aparitia Normelor ?!
Mai stiti ceva despre aparitia Normelor ?!
Calin- Mesaje : 11
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : pilot
Re: Norme
Doamnă Marcu, apreciez atenţia acordată persoanei mele. Aţi făcut efortul de a mă prezenta, lucru pentru care vă mulţumesc.Marcu A a scris:Mesrie? calificare ? ce faceti domnule de sunteti asa bine pregatit in toate domeniile.
Da, fiind la pensie, am considerat că acest lucru îl pot face în timpul pe care îl am, să fiu util altora cu umilele mele cunoştinţe şi experienţă. Da, sunt activ şi pe avocat.net, un forum de prestigiu unde, aţi remarcat, am un rating destul de onorabil.
În ceea ce priveşte pseudonimul, este identitatea mea pe net, din februarie 1996, data la care am intrat prima dată pe net, la ceea ce a fost, odată, experianţa PCNET, primul server din Bucureşti care oferea acces la net, prin dialup; nu ştiu dacă aţi auzit despre ea, dvs. fiind mult timp "la 11000 metri". Deci sunt mai cunoscut cu această identitate decât cea reală.
Dar, pentru liniştea dvs., am şi calitatea de fost personal aeronavigant profesionist, mă interesează şi pe mine problema pensiei speciale.
Puteţi să vă exprimaţi în ce mod doriţi la adresa mea, modul în care ne exprimăm ne defineşte, eu o să vă respect întotdeauna opiniile, şi nu o să solicit niciodată cuiva să vă cenzureze. După cum spunea odată Churchill, alţii spun ca şi el ar fi luat-o de la Volataire: nu ai dreptate dar, pentru dreptul tău de a nu avea dreptate, eu sunt gata să mor!
O zi bună vă doresc,
Hotu Mattua
hotumattua- Mesaje : 9
Data de inscriere : 02/06/2013
HOTULE, nene sau (bade,baciule,etc) ce ar fi sa ne lasi in pace,ne putem gospodari singuri,mergi in insula Pastelui si vorbeste acolo cu moai din piatra,poate ei te asculta...de asemeni nu este frumos sa-ti atribui nume de capetenii prin plagiat si nu in ultimul rind sa stii ca acel domn Churchill nu si-a anuntat locuitorii unui oras-port de bombardamentele germane ce urmau si de care stia,drept urmare au murit cca.50.000 de englezi...asa ca:lasa-ne,lasa-ne....te rugam!
alecu t- Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014
in atentia colegului nostru Hotumattua! ma bucur k ati fost personal navigant si stiti k si mine k din banii personalului navigant TAROM s-a construit pista 08L/26R din banii nostrii s-a contruit terminalulde la Otopeni(dupa care au venit smecherii au pus termopane si l-au luat pe numele lor)s-au luat avioane noi A310,B737 si ATR,cind am iesit noi la pensie TAROM avea cash 80 milioane $.stiti atit de bine cit s-a obtinut din inchirirea noastra in Irlanda -am creat compania RYAN AIR,Austria NIky Lauda,Pakistan Aero-Asia,inchirieri de avione si personal navigant in:Cuba,Vietnam,Guyana ,Nigeria,Turcia,Grecia,fosta Yugoslavie etc.stiti k s-au adus milioane de $ in tara pe munca noastra si au fost si salariile impozitate la greu.ginditi-va k am zburat in orice conditii k un pilot american,neamt sau francez pe salarii de 10 ori mai mici decit ei si poate am muncit mai mult si mai greu.ginditi-va k ne-am petrecut minim 2 ANI din viata numai in aer.toate examenele si cartile au fost in limba engleza.sa va intreb de contributia altor categorii de munca ?poate doream sa stau si eu cu familia simbata ,duminica de Craciun ,Paste,Revelion sau noptile sa dorm in patul meu dar EU nu,plec de trei ori pe saptamina la ora 22 si vin la ora 8 dupa un Cairo sau...
robi- Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/03/2015
Mai oameni buni, dragi colegi,Fiti mai toleranti.Eu nu-l cunosc pe acest domn dar nu vad ce fitil v-a aprins. Aveti totusi grije ca la greu cereti ajutorul societatii civile. Cum sa vi se acorde ajutorul daca nu va faceti cunoscuti? Dialogul real e binefacator. Noi aviatorii sintem mai deschisi si nu trebuie sa respingem discutiile argumentate. Orice persona lamurita in legatura cu situatia noastra reprezinta un prieten care ne poate sustine.
Eu invit orice persoana care are nelamuriri in legatura cu aviatorii sa puna intrebari. Personal o sa raspund oricui si ma bazez pe faptul ca dreptatea este de partea noastra si pot lamuri orice situatie.
Eu invit orice persoana care are nelamuriri in legatura cu aviatorii sa puna intrebari. Personal o sa raspund oricui si ma bazez pe faptul ca dreptatea este de partea noastra si pot lamuri orice situatie.
Draga Admin
Încearcă sa intelegi putin lucrurile....nu ai avut sprijin de la societatea civila si chiar dl in cauza are o postare contra pensiilor speciale. Cum trăiesc unii cu 400 lei. Reciteste si vei pricepe de ce unii nu acceptă chiar orice.
Prezenti si auziti nu ne facem de acest forum clar?
Nu trebuie sa respingem pe cei care vin cu păreri si idei constructive dar acest personaj colectează informatii pt alte site uri. Mai informeaza -. te
Ma mir ca l întrebi despre contributivitate ,nu stii? Citeste pe net, ti a dat informatia nu?
Ar fi bine sa tii cont de părerile noastre ăsta daca nu vrei sa scrii singur aici.
Încearcă sa intelegi putin lucrurile....nu ai avut sprijin de la societatea civila si chiar dl in cauza are o postare contra pensiilor speciale. Cum trăiesc unii cu 400 lei. Reciteste si vei pricepe de ce unii nu acceptă chiar orice.
Prezenti si auziti nu ne facem de acest forum clar?
Nu trebuie sa respingem pe cei care vin cu păreri si idei constructive dar acest personaj colectează informatii pt alte site uri. Mai informeaza -. te
Ma mir ca l întrebi despre contributivitate ,nu stii? Citeste pe net, ti a dat informatia nu?
Ar fi bine sa tii cont de părerile noastre ăsta daca nu vrei sa scrii singur aici.
Marcu A- Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014
prea am tacut si au vorbit altii in locul nostru.nici nu au cum sa inteleaga cum ne-am sacrificat NOI cum stam cu sanatatea citi dintre noi fac citostatice cit ne-am vazut copii si cum au crescut fara sa ne dam seama,noi eram in avioane.adevarat este k unul din motivele de acordare a pensiei speciale este k nu traim mult.sintem putini nu traim mult aportul a fost baban ideal pentru o societate de hoti.nu-i asa domnule... ?imi scapa numele...
robi- Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/03/2015
Domnului Hotumattua,
Sa incepem cu inceputul: Fondul de pensii se constituie din contributivitate, adica o parte de la salariat si o parte de la intreprinderea unde este angajat salariatul. Acest fond se aduna in fiecare luna si tot in aceasi luna ce se stringe se da pensionarului mai putin o mica parte pentru gestionare.
Cind se spune ca pensia este functie de contributivitate eu inteleg ca ce se stringe luna asta de la un comandant de aviatie in functie se da altui comandant de aviatie pensionar. Acest principui se aplica si pe vremea lui Ceausescu astfel pensionarii de azi care erau salariati plateau pensiile celor iesiti la pensie astfel ca pensionarii aviatori aveau cele mai mari pensii din tara.
O data cu aparitia legii 119 transformata in 263 lucrurile au degenerat si din contributivitate ajunge la pensionarul aviator doar 15-20%.
Intrebarea ar fi. Cu restul de bani ce se intimpla?nu cumva se face un transfer in alte directii? Oare nu se face un transfer de munca catre categorii care nu au contributori? exemplu pensiile agricultorilor unde nu mai sint contributori?
Aratind aceste considerente guvernul a inteles si a aprobat pensiile de servici in compensatie. De fapt a repus in functie legea Ceausescu .
Chioru neintelegind sau din rautate ori din cine stie ce manevre politice le-a taiat. Acum parlamentul contrar acordului negativ al guvernului a repus principiul contributivitatii la loc.
Sa incepem cu inceputul: Fondul de pensii se constituie din contributivitate, adica o parte de la salariat si o parte de la intreprinderea unde este angajat salariatul. Acest fond se aduna in fiecare luna si tot in aceasi luna ce se stringe se da pensionarului mai putin o mica parte pentru gestionare.
Cind se spune ca pensia este functie de contributivitate eu inteleg ca ce se stringe luna asta de la un comandant de aviatie in functie se da altui comandant de aviatie pensionar. Acest principui se aplica si pe vremea lui Ceausescu astfel pensionarii de azi care erau salariati plateau pensiile celor iesiti la pensie astfel ca pensionarii aviatori aveau cele mai mari pensii din tara.
O data cu aparitia legii 119 transformata in 263 lucrurile au degenerat si din contributivitate ajunge la pensionarul aviator doar 15-20%.
Intrebarea ar fi. Cu restul de bani ce se intimpla?nu cumva se face un transfer in alte directii? Oare nu se face un transfer de munca catre categorii care nu au contributori? exemplu pensiile agricultorilor unde nu mai sint contributori?
Aratind aceste considerente guvernul a inteles si a aprobat pensiile de servici in compensatie. De fapt a repus in functie legea Ceausescu .
Chioru neintelegind sau din rautate ori din cine stie ce manevre politice le-a taiat. Acum parlamentul contrar acordului negativ al guvernului a repus principiul contributivitatii la loc.
Gica vezi ca ce se stringe de la aviatori se duce in sacu' mare numit Buget de Asigurari Sociale de Stat.De acolo se da la toti pensionarii, inclusiv la cei din fostele CAP-uri, care au fost preluati in anii '90 la Asigurarile Sociale de Stat.Niciodata ce s-a strins de la o categorie de contribuabili nu s-a folosit doar pentru pensionarii acelei categorii.Hotu Mattua are dreptate cu contributivitatea, tu n-ai, ca n-avem aviatorii un sistem de pensii doar al nostru incit ce se aduna de la aviatori sa se foloseasca doar pentru aviatori.Legea 223 plus Legea 83 sint mai degraba de pensii ocupationale.
Gica U.- Mesaje : 4
Data de inscriere : 19/01/2015
Eu am vrut sa simplific lucrurile cit mai mult pentru intelegere.
Oricare varianta te duce la ideea ca banii strinsi din contributivitate nu ajung la pensionarii aviatori, in sistemul pensiei sociale.
Oricare varianta te duce la ideea ca banii strinsi din contributivitate nu ajung la pensionarii aviatori, in sistemul pensiei sociale.
Astazi tatal meu a fost la casa de pensii sector 2 pentru a cere informatii legate de pensie, etc. Evit detaliile legate de atitudinea celor de acolo si am sa va scriu doar raspunsul primit...au spus ca dosarul si decizia ar fi gata insa nu le-au trimis pentru ca urmeaza maine sa faca o comisie si sa decida cand le pot trimite...atat.
viovioleta- Mesaje : 22
Data de inscriere : 20/11/2013
Dragilor,
mie nu mi-au venit nici un ban dar am primit 2(doua) decizii .UNA pe data de 01 oct. iar cea de a doua pe 12 oct.Diferanta dintre ele este ca la prima am codul D10 iar la ce de a doua codul este V10 deasemeni aplicatia dupacare s-a calculat prima nu este aceiasi cu aplicatia dupa care s-a calculat a doua.In continuare eu astept malaiul.ALL THE BEST.
mie nu mi-au venit nici un ban dar am primit 2(doua) decizii .UNA pe data de 01 oct. iar cea de a doua pe 12 oct.Diferanta dintre ele este ca la prima am codul D10 iar la ce de a doua codul este V10 deasemeni aplicatia dupacare s-a calculat prima nu este aceiasi cu aplicatia dupa care s-a calculat a doua.In continuare eu astept malaiul.ALL THE BEST.
mircea ilie- Mesaje : 7
Data de inscriere : 13/11/2012
Sumele din cele 2 decizii coincid? Vi se par corecte,adica coincid cu calculele dvs?
===
Din cite i-mi amintesc V10 este indicativul corect pentru pensia de servici la aviatie. Dar se poate controla cu vechile decizii pa legea 223/2007. Eu sint la tzara si nu pot controla.
===
Din cite i-mi amintesc V10 este indicativul corect pentru pensia de servici la aviatie. Dar se poate controla cu vechile decizii pa legea 223/2007. Eu sint la tzara si nu pot controla.
OK,merci pt info,la pensionarea normala a fost N10,iar taiere in 2010 a fost tot N10...la speciala a fost V10...D10 este ceva nou,in fine sa puste socotelile de acasa cu alea de la casele de pensii,in rest ne vom lamuri cu codurile astea noi...
SA NU NE PLICTISIM PINA LA APARITIA DECIZIILOR
.
.
Se tot vehiculeaza termenul de CONTRIBUTIVITATE si multi nu-l inteleg, ciar si dintre noi, mai ales analistii si politicienii de la televizor. Nu-l inteleg sau il folosesc voit pentru a duce in eroare publicul.
CONTRIBUTIVITATE este Contributia tuturor salariatilori+ Contributia tuturor angajatorilor = Fond de pensii pe tara, din care se platesc toate pensiile. Acest fond este total independent de bugetul de stat. DAR cind nu este suficient intradevar se completeaza cu bani de la buget, noi fiind stat social. Acest fond poate fi marit marind contributia la salariat sau la angajator insa nu prea mult ca s-ar deranja alte lucruri cum ar fi revolta salariatilor deoarece s-ar diminua venitul lor sau angajatorii ar plati prea mult pentru angajati. Ca exemplu: Salariatii platesc 10% iar angajatorii plateau intre 30-si40%. Ca sa usureze angajatori au fost iertati de guvern de 5% in ultimul an pentru a stimula angajarile. Cu cit veniturile salariatilor sint mai mari cu atit contributivitatea la fondul de pensii este mai mare. Aviatorii platesc f. mult comparativ cu alte categorii mai ales ca datorita dezvoltarii prin aparitia avioanelor particulare numarul angajatilor este 2.5 ori mai mare decit al pensionarilor.
Si acum vine surpriza:
Contributivitatea nu are nici cea mai mica legatura cu calcularea punctului de pensie. Punctul de pensie are legatura exclusiv cu venitul fiecarui salariat in parte atit cit a fost salariat si a platit contributia lunara. Venitul total al fostului salariat lunar este impartit la salariu mediu pe economie si da o cifra, cifra adunata luna de luna 12 luni si impartita la 12 da o cifra pe an, cifra de an se aduna cu celelalte cifre a anilor lucrati si da o cifra generala, cifra generala se imparte la stagiul obligatoriu si acela este punctajul salariatului care a facut cerere de pensionare.
Acum pun intrebarea UNDE APARE PENSIA FUNCTIE DE CONTRIBUTIVITATE????
.
.
Se tot vehiculeaza termenul de CONTRIBUTIVITATE si multi nu-l inteleg, ciar si dintre noi, mai ales analistii si politicienii de la televizor. Nu-l inteleg sau il folosesc voit pentru a duce in eroare publicul.
CONTRIBUTIVITATE este Contributia tuturor salariatilori+ Contributia tuturor angajatorilor = Fond de pensii pe tara, din care se platesc toate pensiile. Acest fond este total independent de bugetul de stat. DAR cind nu este suficient intradevar se completeaza cu bani de la buget, noi fiind stat social. Acest fond poate fi marit marind contributia la salariat sau la angajator insa nu prea mult ca s-ar deranja alte lucruri cum ar fi revolta salariatilor deoarece s-ar diminua venitul lor sau angajatorii ar plati prea mult pentru angajati. Ca exemplu: Salariatii platesc 10% iar angajatorii plateau intre 30-si40%. Ca sa usureze angajatori au fost iertati de guvern de 5% in ultimul an pentru a stimula angajarile. Cu cit veniturile salariatilor sint mai mari cu atit contributivitatea la fondul de pensii este mai mare. Aviatorii platesc f. mult comparativ cu alte categorii mai ales ca datorita dezvoltarii prin aparitia avioanelor particulare numarul angajatilor este 2.5 ori mai mare decit al pensionarilor.
Si acum vine surpriza:
Contributivitatea nu are nici cea mai mica legatura cu calcularea punctului de pensie. Punctul de pensie are legatura exclusiv cu venitul fiecarui salariat in parte atit cit a fost salariat si a platit contributia lunara. Venitul total al fostului salariat lunar este impartit la salariu mediu pe economie si da o cifra, cifra adunata luna de luna 12 luni si impartita la 12 da o cifra pe an, cifra de an se aduna cu celelalte cifre a anilor lucrati si da o cifra generala, cifra generala se imparte la stagiul obligatoriu si acela este punctajul salariatului care a facut cerere de pensionare.
Acum pun intrebarea UNDE APARE PENSIA FUNCTIE DE CONTRIBUTIVITATE????
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier 21 Oct - 7:21, editata de 1 ori
Contributivitatea este un principiu.Ce ai platit tu, luna de luna, a fost o contributie, un procent din veniturile tale.Cind se calculeaza punctajul, se calculeaza care a fost contributia ta fata de unul care a avut tot timpul salariul mediu, si care va avea punctaj 1.Valoarea punctului de pensie se stabileste tot statistic, si daca tu ai pensia n puncte, inseamna ca este direct proportionala cu contributia ta la fondul de pensii in perioada de cotizare.Asta-i contributivitatea:platesti o contributie lunara, primesti proportional cu cit ai contribuit.
======================
Ce este cu negru este corect. restul este fals.
Contributia fiecarui salariat luna de luna este dreptul la pensie,daca o luna nu ai platit acea luna nu contribuie la vechime. Dar contributia salariatului +contributia angajatorului= contributivitate, care = fondul de pensie, fond folosit la plata tuturor pensiilor la nivel de tara.
Punctul de pensie se constituie pe baza venitului salariatului lunar raportat la salariu mediu pe economie. Nu are legatura cu contributivitatea si nici cu contributia. Asta nu vor politicienii sa intelegem si folosesc sintagma "Pensiile se dau pe baza contributivitati" sintagma manipulatoare, si ghiocei (sa folosesc expresia unui coleg) o inghit. Cineva se revolta si spune "sa-mi dea contributia inapoi" Ar fi insemnat sa-i dea 10% din venitul lunar ca atit este contributia salariatului si daca el a contribuit pe timpul lui Ceausescu va primi de un pachet de tigari. Cu contributia i-ti cumpri (figurativ)dreptul la pensie luna de luna. Cei care lucreaza la negru nu au dreptul la pensie chiar daca ei primesc un salariu de la angajator dar nu-si plateste dreptul la pensie adica conttributia.
Este logic ca ,cu cit ai venitul mai mare cu atit i-ti cumperi dreptul la pensie mai scump si implicit cind calculezi punctajul de pensie acesta e mai mai mare
Cind sintem intrebati" de ce aveti pensie asa mare" avem doua variante ambele adevarate. Pai eu am contribuit cel mai mult sau eu am avut salariul f. mare. Si mai exista o alta varianta in care salariatul are o vechime mai mare decit stagiul obligatoriu dar acest caz este optional in aviatie.
======================
Ce este cu negru este corect. restul este fals.
Contributia fiecarui salariat luna de luna este dreptul la pensie,daca o luna nu ai platit acea luna nu contribuie la vechime. Dar contributia salariatului +contributia angajatorului= contributivitate, care = fondul de pensie, fond folosit la plata tuturor pensiilor la nivel de tara.
Punctul de pensie se constituie pe baza venitului salariatului lunar raportat la salariu mediu pe economie. Nu are legatura cu contributivitatea si nici cu contributia. Asta nu vor politicienii sa intelegem si folosesc sintagma "Pensiile se dau pe baza contributivitati" sintagma manipulatoare, si ghiocei (sa folosesc expresia unui coleg) o inghit. Cineva se revolta si spune "sa-mi dea contributia inapoi" Ar fi insemnat sa-i dea 10% din venitul lunar ca atit este contributia salariatului si daca el a contribuit pe timpul lui Ceausescu va primi de un pachet de tigari. Cu contributia i-ti cumpri (figurativ)dreptul la pensie luna de luna. Cei care lucreaza la negru nu au dreptul la pensie chiar daca ei primesc un salariu de la angajator dar nu-si plateste dreptul la pensie adica conttributia.
Este logic ca ,cu cit ai venitul mai mare cu atit i-ti cumperi dreptul la pensie mai scump si implicit cind calculezi punctajul de pensie acesta e mai mai mare
Cind sintem intrebati" de ce aveti pensie asa mare" avem doua variante ambele adevarate. Pai eu am contribuit cel mai mult sau eu am avut salariul f. mare. Si mai exista o alta varianta in care salariatul are o vechime mai mare decit stagiul obligatoriu dar acest caz este optional in aviatie.
Gica U.- Mesaje : 4
Data de inscriere : 19/01/2015
Contributia este o gasenlita legiferata prin legea 19/2000 care vrea sa echilibreze artificial
bugetul de pensii . Eu m-am pensionat pe legea 3/1977 care prevadea 75% din venitul
avut pe cinci ani din ultimii zece ani adica ceva asemanator cu legea 223/2007 . Contributia mea se regaseste in pensiile calculate pana in anul 2010 .
=======
Fredule, contributia ta se regaseste in pensiile de dinainte sa te pensionezi Adevarat ce spui,ca legea 223/2007 este in principiu aceasi cu legea3/1977.ASTIA ii spun pensie speciala. Nu vor sa recunoasca ca au dat-o in bara cu legea 19/2000 si nu vor sa rcunoasca ca la munca egala pensie egala. Deja vorbind de pensia sociala cei care au prins cei 8 ani de salarii marite au un punctaj aproximativ dublu fata de cei iesiti inainte de 2007 la aceasi munca si acest fenomen se numeste DISCRIMINARE care va trebui corectata in viitor.
bugetul de pensii . Eu m-am pensionat pe legea 3/1977 care prevadea 75% din venitul
avut pe cinci ani din ultimii zece ani adica ceva asemanator cu legea 223/2007 . Contributia mea se regaseste in pensiile calculate pana in anul 2010 .
=======
Fredule, contributia ta se regaseste in pensiile de dinainte sa te pensionezi Adevarat ce spui,ca legea 223/2007 este in principiu aceasi cu legea3/1977.ASTIA ii spun pensie speciala. Nu vor sa recunoasca ca au dat-o in bara cu legea 19/2000 si nu vor sa rcunoasca ca la munca egala pensie egala. Deja vorbind de pensia sociala cei care au prins cei 8 ani de salarii marite au un punctaj aproximativ dublu fata de cei iesiti inainte de 2007 la aceasi munca si acest fenomen se numeste DISCRIMINARE care va trebui corectata in viitor.
fredz- Mesaje : 58
Data de inscriere : 04/12/2014
Ce-mi scrie un coleg:
"Te informez cu aceiasi sinceritate si buna credinta ca intarzierile de punere in aplicare a legii se datoreaza NUMAI FUNCTIONARILOR CASELOR DE PENSII.
"SUS" , acestia invoca ca sunt nereguli in aplicarea normelor si ca nu semneaza platile pt ca le este frica de controale ale Curtii de Conturi si de DNA (???!!!!) .
Neoficial , adica noua , au tupeul sa spuna ca nu sunt de acord cu legea (???!!) si ca "numai peste cadavrul lor" vom fi pusi in plata (??!)"
"Faptul ca ar fi soft-ul de vina sau ca nu ar fii bani , reprezinta o manipulare ordinara din partea functionarilor care in intregul lor sunt loiali fostului sistem si tot asteapta sa cada guvernul ."
=======
Din instinct acelasi lucru credeam si eu neavind vreo informatie. Colegul i-mi confirma ce gindeam. Sint ticalosi!!!!
Cu toate astea si asta poate fi o manipulare a celor de SUS.
====
Continuarea discutiei pe skype
"
[18:08:25] Ti-am spus ca cei cu care comunic sunt f credibili si seriosi si au dat ORDIN DEJA DE PUNERE IN PLATA tuturor directorilor caselor de pensii spunandu-le ca "sa-si dea demisia " daca nu fac ceea ce trebuie .
[19:09:24] Nu Gica , nu este nicio manipulare a celor de "sus" , avand in vedere ca nu au niciun interes deoarece datorita lor avem iar legea ."
"Te informez cu aceiasi sinceritate si buna credinta ca intarzierile de punere in aplicare a legii se datoreaza NUMAI FUNCTIONARILOR CASELOR DE PENSII.
"SUS" , acestia invoca ca sunt nereguli in aplicarea normelor si ca nu semneaza platile pt ca le este frica de controale ale Curtii de Conturi si de DNA (???!!!!) .
Neoficial , adica noua , au tupeul sa spuna ca nu sunt de acord cu legea (???!!) si ca "numai peste cadavrul lor" vom fi pusi in plata (??!)"
"Faptul ca ar fi soft-ul de vina sau ca nu ar fii bani , reprezinta o manipulare ordinara din partea functionarilor care in intregul lor sunt loiali fostului sistem si tot asteapta sa cada guvernul ."
=======
Din instinct acelasi lucru credeam si eu neavind vreo informatie. Colegul i-mi confirma ce gindeam. Sint ticalosi!!!!
Cu toate astea si asta poate fi o manipulare a celor de SUS.
====
Continuarea discutiei pe skype
"
[18:08:25] Ti-am spus ca cei cu care comunic sunt f credibili si seriosi si au dat ORDIN DEJA DE PUNERE IN PLATA tuturor directorilor caselor de pensii spunandu-le ca "sa-si dea demisia " daca nu fac ceea ce trebuie .
[19:09:24] Nu Gica , nu este nicio manipulare a celor de "sus" , avand in vedere ca nu au niciun interes deoarece datorita lor avem iar legea ."
La sector 2 s au primit decizii. 2 colege mi au confirmat. Poate au primit si alții
Eu încă nu, poate mai tirziu azi.
Important e ca au început sa apară.
======
Si la sectorul unu s-au primit decizii. Eu sint unul din fericiti ADMIN.
In urmatoarele zile 2-3 va ploua cu decizii.
Eu încă nu, poate mai tirziu azi.
Important e ca au început sa apară.
======
Si la sectorul unu s-au primit decizii. Eu sint unul din fericiti ADMIN.
In urmatoarele zile 2-3 va ploua cu decizii.
Am primit decizia...era gata din 5 /10/2015 si data postei 15/10/2015. Asta sect 2 dar au primit si sect 1.
Azi mâine cred ca vor primi toti.
Succes si sa auzim de bine.
Azi mâine cred ca vor primi toti.
Succes si sa auzim de bine.
Buna ziua Admin,
Iata un email trimis din pagina Contact de catre Anonymous pe "taromistii" - https://taromistii.forumgratuit.ro si dvs. figurati pe lista destinatarilor.
Subiectul mesajului : [Contact] decizie
Continutul mesajului :
Au inceput sa se primeasca deciziile. am primit azi decizia de la sectorul 1. Sectorul 1 a expediat pe 15 oct deciziile. sefa de serviciu de la sect 1 in 9 oct a spus ca vor fi expediate cand vor fi gata toate. Nu stiu daca le-au expediat pe toate si daca nu, care au fost criteriile de expediere. O zi buna tuturor si asteptati postasul
Continutul mesajului :
Au inceput sa se primeasca deciziile. am primit azi decizia de la sectorul 1. Sectorul 1 a expediat pe 15 oct deciziile. sefa de serviciu de la sect 1 in 9 oct a spus ca vor fi expediate cand vor fi gata toate. Nu stiu daca le-au expediat pe toate si daca nu, care au fost criteriile de expediere. O zi buna tuturor si asteptati postasul
Am o intrebare pentru cei care au primit deciziile.Au semnat de primire? Ori le-au gasit in cutia postala?.Intreb pentru ca eu sunt plecat in alta localitate si ma intorc la sfarsitul lunii,nu e nimeni acasa...Multumesc anticipat.
Dan Voicu- Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013
Buna seara ,eu am gasit-o in cutia postala , am o intrebare : cum se face calculul pentru suma neta ?
Multumesc !
Multumesc !
Din suma bruta scadeti 1000 de roni care sunt neimpozabili , apoi din ce a ramas calculati
21,5% pe care ii scadeti din suma bruta si obtineti valoarea neta a pensiei .
=====
http://www.lapensie.com/calculul-impozitare-pensie.php
21,5% pe care ii scadeti din suma bruta si obtineti valoarea neta a pensiei .
=====
http://www.lapensie.com/calculul-impozitare-pensie.php
Merci mult ,o seara buna !
http://www.lapensie.com/calculul-impozitare-pensie.phpCalin a scris:Buna seara ,eu am gasit-o in cutia postala , am o intrebare : cum se face calculul pentru suma neta ?
Multumesc !
Multumesc de ajutor ,
Multumesc de informatie Caline.Deci nu e recomandata,o gasesc in cutia postala.Sanatate.
ATENTIE!!!!!!!!
Eu am primit-o in cutiea postala,nici nu eram acasa, dar unui alt coleg postasul nu ia dat plicul pina nu a semnat de primire. Amindoi sect. 1 unu.
Mi-a telefonat sa ma certe ca l-am dus in eroare,si am ajuns la concluzia ca postasul meu a semnat in numele meu fiind foarte vechi in cartier si cunoscindu-ma bine.
E posibil sa fie si asa si asa, vedeti fiecare de la caz la caz, dar atentie.
Eu am primit-o in cutiea postala,nici nu eram acasa, dar unui alt coleg postasul nu ia dat plicul pina nu a semnat de primire. Amindoi sect. 1 unu.
Mi-a telefonat sa ma certe ca l-am dus in eroare,si am ajuns la concluzia ca postasul meu a semnat in numele meu fiind foarte vechi in cartier si cunoscindu-ma bine.
E posibil sa fie si asa si asa, vedeti fiecare de la caz la caz, dar atentie.
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar 20 Oct - 19:17, editata de 1 ori
Sumei de la pumctul "B" din decizie "Total drepturi" aplicati urmatorul site: http://www.lapensie.com/calculul-impozitare-pensie.php si veti obtine pensia neta. (bani in mina dupa impozitare)
Curg deciziile.Un pesimist bine informat spune ca banii ar veni cel mai devreme in luna decembrie .
Da, pe 22.10. Rezumand, vad din postari ca s-au primit decizii in sectoarele 1, 2, 3. Sa vedem daca se confirma si pentru celelalte sectoare.BMC a scris:In sectorul 3 a primit cineva decizia ?
Casa de pensii a deschis proces pt recuperarea banilor ....ma mir ca nimeni nu spune ceva ,
Se pare ca cei care au fost in procesul Piperea Ploiesti au intirzieri in primirea deciziilor .
Se pare ca cei care au fost in procesul Piperea Ploiesti au intirzieri in primirea deciziilor .
De proces nu stiu, dar stiu ca a fost facuta o sedinta la ministerul muncii in care s-a hotarit sa li se ia banii inapoi celor din procesul Ploiesti inclusiv lui Manolache care a cistigat in instanta caruia i s-a aplicat legea amnistiei 125/2014
Ieri s-au depus intimpinari la minister in sensul ca daca Manolache a cistigat normal este ca si ceilalti sa ramina cu banii.
Intradevar nu am auzit ca cineva din procesul Ploiesti sa fi primit decizie.
Ieri s-au depus intimpinari la minister in sensul ca daca Manolache a cistigat normal este ca si ceilalti sa ramina cu banii.
Intradevar nu am auzit ca cineva din procesul Ploiesti sa fi primit decizie.
...a primit cineva vreun leu din noua pensie serv.? Sau numai hirtii?
....aha...spuneam intr-o postare nu demult ca,din anumite surse: pina nu se recupereaza banii de la cei ce au primit bani in dif procese,nu se vor da banii cuveniti prin noile decizii...atunci mi s-a parut absurd si nu am crezut sursa,insa daca la min.muncii s-au luat anumite decizii este posibil sa asteptam pina se aduna toti banii??!!#$%^*(^#!!! Incerc sa nu-mi imaginez,sa fiu un "pozitiv" notoriu,ca voi!
Stimate domnule Preda,
Ca urmare a petitiei electronice adresata Casei Nationale de Pensii Publice, va comunicam urmatoarele:
Aplicatia informatica care contine modificarile introduse prin Legea nr.83/2015 este inca in testare. Preconizam ca in luna octombrie 2015, aceasta va fi pusa la dispozitia caselor teritoriale de pensii, in vedere solutionarii solicitarilor referitoare la Legea nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr.223/2007 pruivind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania.
Cu consideratie,
Directia Comunicare si Relatii Publice CNPP
======
Nu mai tin minte cind le-am atras atentia. Cert este ca de mult.
Ca urmare a petitiei electronice adresata Casei Nationale de Pensii Publice, va comunicam urmatoarele:
Aplicatia informatica care contine modificarile introduse prin Legea nr.83/2015 este inca in testare. Preconizam ca in luna octombrie 2015, aceasta va fi pusa la dispozitia caselor teritoriale de pensii, in vedere solutionarii solicitarilor referitoare la Legea nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr.223/2007 pruivind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania.
Cu consideratie,
======
Nu mai tin minte cind le-am atras atentia. Cert este ca de mult.
...aceeasi poanta rasuflata cu aplicatia! Chiar nu au imaginatie sa ne minta cu altceva? Cu ceva inteligent si desigur frumos...le voi scrie si eu pt luna noiembrie,si tot asa...
Tot astazi le-am adresat un raspuns la raspuns.
"Cu scuzele de rigoare tin sa va comunic ca in legea 83/2015 si nici in norme nu se aminteste in niciun articol despre" aplicatia informatica."ci de niste termene. Va mai intreb, Am depus cerere de a fi pensionat (a treia oara in viata) conform legii 83/2015 in luna mai, cind voi intra in plata?
Cu stima si respect."
"Cu scuzele de rigoare tin sa va comunic ca in legea 83/2015 si nici in norme nu se aminteste in niciun articol despre" aplicatia informatica."ci de niste termene. Va mai intreb, Am depus cerere de a fi pensionat (a treia oara in viata) conform legii 83/2015 in luna mai, cind voi intra in plata?
Cu stima si respect."
azi am primit acest raspuns.....deja am decizia
Stimata domna Marcu,
Cu consideratie,
Stimata domna Marcu,
Cu consideratie,
Dintr-o singura sursa am fost informat ca Mili Dona ar fi intrat in plata. Fiind vorba de o singura sursa totusi am postat aceasta stire sa nu traim numai negativ.
cind a primit decizia?
Daca a primit o in septembrie e normal ,cei care am primit decizia luna aceasta , primim in 13/21 noiembrie.
Nu stiu restantele cind vor fi platite
==============
Nu am amanunte. Cu iertare!
Daca a primit o in septembrie e normal ,cei care am primit decizia luna aceasta , primim in 13/21 noiembrie.
Nu stiu restantele cind vor fi platite
==============
Nu am amanunte. Cu iertare!
De la sectorul 4.
Deciziile la acest sector nu sint difuzate. Deciziile vor fi difuzate dupa ce toate deciziile vor fi prelucrate din punct de vedere si al banilor.Ele vor fi difuzate de asa natura incit in luna noiembrie vor fi si in plata.
Informatia este de la domnul Oprisi care aztazi a discutat cu sefa casei de pensii locala a sectorului 4
Deciziile la acest sector nu sint difuzate. Deciziile vor fi difuzate dupa ce toate deciziile vor fi prelucrate din punct de vedere si al banilor.Ele vor fi difuzate de asa natura incit in luna noiembrie vor fi si in plata.
Informatia este de la domnul Oprisi care aztazi a discutat cu sefa casei de pensii locala a sectorului 4
Adaugire la mesajul de ieri. In decizie se specifica intrarea in drepturi incepind cu 01.06.2015
BMC- Mesaje : 14
Data de inscriere : 30/12/2014
Am primit decizia de la sectorul 1 Metoda de calcul este gresita si difera de cea din 2008 .
Astept sa iau banii dupa care am sa contest decizia ,
========
Poti sa explici?
========
Poti sa explici?
In asteptarea eliberarii tuturor deciziilor si a hotariri de intrare in plata, sa continuam:
Concluzionind:
Contributivitatea nu are legatura cu punctul de pensie. Contributivitatea constituie fondul de pensie, fond total independent de bugetul tarii
Contributia salariatului nu are legatura cu punctul de pensie.Contributia salariatului,parte proportionala din venitul lunar(10,5% din venitul total),contribuie la formarea contributivitati si important pentru salariat este dovada legala a dreptului la pensie sociala si adunata luna de luna, an de an arata vechimea in munca.
Singurul element care contribuie la formarea punctului de pensie este venitul total al salariatului impartit la salariul brut pe economie. EXCLUSIV.
=========
Cota contributiei individuale de asigurari sociale este de 10,5%, indiferent de conditiile de munca.
Contributia de asigurari sociale datorata de angajatori reprezinta diferenta dintre nivelul cotelor de contributii de asigurari sociale stabilite diferentat, in functie de conditiile de munca si nivelul cotei contributiei individuale de asigurari sociale.
Cotele de contributie de asigurari sociale datorate de angajator sunt:
Concluzionind:
Contributivitatea nu are legatura cu punctul de pensie. Contributivitatea constituie fondul de pensie, fond total independent de bugetul tarii
Contributia salariatului nu are legatura cu punctul de pensie.Contributia salariatului,parte proportionala din venitul lunar(10,5% din venitul total),contribuie la formarea contributivitati si important pentru salariat este dovada legala a dreptului la pensie sociala si adunata luna de luna, an de an arata vechimea in munca.
Singurul element care contribuie la formarea punctului de pensie este venitul total al salariatului impartit la salariul brut pe economie. EXCLUSIV.
=========
Cota contributiei individuale de asigurari sociale este de 10,5%, indiferent de conditiile de munca.
Contributia de asigurari sociale datorata de angajatori reprezinta diferenta dintre nivelul cotelor de contributii de asigurari sociale stabilite diferentat, in functie de conditiile de munca si nivelul cotei contributiei individuale de asigurari sociale.
Cotele de contributie de asigurari sociale datorate de angajator sunt:
- pentru conditii normale de munca – 20,8%
- pentru conditii deosebite de munca – 25,8%
- pentru conditii speciale de munca – 30,8%
- Contributia individuala+contributia datorata de angajator= CONTRIBUTIVITAE
Am primit decizia de la sectorul 1 Metoda de calcul este gresita si difera de cea din 2008 .
=================================
Domnul Fredz are dreptate.Legea spune ca avem dreptul la 80% pensie din media veniturilor pe ultimele 12 luni.Pe legea 223,am avut o pensie.Acum pe legea 83, am dus adeverinta cu baza de calcul mult mai mare,si totusi pensia e mai mica decat ce am avut.Deci metoda de calcul difera,cu toate ca avem dreptul la 80%...........
=================================
Domnul Fredz are dreptate.Legea spune ca avem dreptul la 80% pensie din media veniturilor pe ultimele 12 luni.Pe legea 223,am avut o pensie.Acum pe legea 83, am dus adeverinta cu baza de calcul mult mai mare,si totusi pensia e mai mica decat ce am avut.Deci metoda de calcul difera,cu toate ca avem dreptul la 80%...........
Comform lagii 223/2007 completata cu legea 83/2015 la calculul pensiei se calculeaza 80% din baza de calcul dupa care se sacad sau se aduna procentele pentru anii zburati in plus sau in minus . Cei care au facut programul , banuiesc ca erau certati cu aritmetica si au scazut aceste sume din baza de calcul . trebuiau sa le scada din 80% din baza de calcul .
Diferenta nu este f. mare adica cateva milioane dar sincer nu ma asteptam sa nu apara inca o problema .
Diferenta nu este f. mare adica cateva milioane dar sincer nu ma asteptam sa nu apara inca o problema .
Daca cititi legea, veti vedea ca nu aveti dreptate. Intr-adevar, la cea din 2007 s-a calculat dupa cum urmeaza: 80% din venitul mediu brut (cel din adeverinta ) dupa care s-au adunat sau scazut procentele corespunzatoare vechimii mai mari sau mai mici, acestea fiind calculate din suma rezultata dupa aplicarea preocentului de 80%. Numai ca era gresit si atunci. Eu l-am sunat pe Manolache, la vremea respectiva si mi-a dat dreptate, dar a spus ca asa s-a cazut atunci la pace cu casele de pensii. faptul iidezavantaja usor pe cei cu vechime mai mare de 20 de ani si ii avantaja usor pe cei cu vechime mai mica. Acum, cel putin in decizia mea, s-a calculat corect. Adica la 8 ani de vechime peste 20, s-a calculat 88% din valoarea din adeverinta.
BMC- Mesaje : 14
Data de inscriere : 30/12/2014
Deja au inceput sa apara decizii cu baza de calcul total diferita,in fel si chip! La aceeasi ani lucrati,categorie etc deciziile sint mult diferite desigur in minus de bani...pe unii i-a avantajat,altii intr-adevar au mai putin decit au avut pe 223,avind acum o medie mult mai mare,ani lucrati ok,ceva este gresit!
Nu intimplator am postat mai sus exclusivitatea formarii punctului de pensie numai functie de venitul brut al salariatului si ca nu are legatura cu contributivitatea sau contributia.
Sa ne gindim la un salariat inainte de 2007 si la unul de dupa 2007 care face cerere de pensionare si sa vedem ce se intimpla cu pensia sociala.
Ca urmare a crizei de comandanti inainte de 2007 TAROM avea doua variante, sa reduca mult activitatea sau sa angajeze din strainatate. Cum reducerea activitatii conducea TAROM catre faliment a ales angajarea de comandanti din strainatate. Dar ca sa poata angaja din strainatate cu veitul ce-l putea realiza un comandant din ROMANIA nu ar fi venit nimani. In acea situatie iesirea era marirea venitului la piloti lucru ce s-a realizat in 2007.
Acum sa vedem ce s-a intimplat cu cei doi piloti ai nostri care faceau cerere de pensionare.
Pai celui inainte de 2007 ia iesit un numar de puncte iar celuilalt un numar de puncte mai mare, astfel incit pensia unui si a celuilalt pentru aceasi activitate difera foarte mult. Cu cit ne departam de anul 2007 diferenta este din ce in ce mai mare. Asta inseamna discriminare in cadrul aceleasi categorii de personal. Asta nu ar fi nimic intrucit pensionarii de dinainte de 2007 nu cred ca le-ar dorii raul colegilor mai tineri.
Guvernul greu a inteles situatia dar pina la urma a inteles si a aprobat legea pensiei de serviciu si a atenuat situatia si cit de cit a adus pensionarii de dinainte de 2007 alaturi de cei de dupa 2007.
Acum sa vedem ce s-ar putea intimpla la o eventuala hotarire de a se reveni din nou la pensiile sociale.
Pai cei de dinainte de 2007 vor revenii la vechile pensii de dinainte de 2007 iar ceilalti de dupa 2007 cu cit vor avea esirea la pensie mai indepartata de 2007 vor avea pensii sociale duble triple.Una este sa ai pentru aceasi munca punctaj proportional cu veniturile de dinainte de 2007 si alta sa ai un punctaj provenit dintr-un venit mai mare ani de zile.Banuiesc ca acum diferenta este de cel putin 3-4 puncte pentru acelasi volum de munca.
Sa ne gindim la un salariat inainte de 2007 si la unul de dupa 2007 care face cerere de pensionare si sa vedem ce se intimpla cu pensia sociala.
Ca urmare a crizei de comandanti inainte de 2007 TAROM avea doua variante, sa reduca mult activitatea sau sa angajeze din strainatate. Cum reducerea activitatii conducea TAROM catre faliment a ales angajarea de comandanti din strainatate. Dar ca sa poata angaja din strainatate cu veitul ce-l putea realiza un comandant din ROMANIA nu ar fi venit nimani. In acea situatie iesirea era marirea venitului la piloti lucru ce s-a realizat in 2007.
Acum sa vedem ce s-a intimplat cu cei doi piloti ai nostri care faceau cerere de pensionare.
Pai celui inainte de 2007 ia iesit un numar de puncte iar celuilalt un numar de puncte mai mare, astfel incit pensia unui si a celuilalt pentru aceasi activitate difera foarte mult. Cu cit ne departam de anul 2007 diferenta este din ce in ce mai mare. Asta inseamna discriminare in cadrul aceleasi categorii de personal. Asta nu ar fi nimic intrucit pensionarii de dinainte de 2007 nu cred ca le-ar dorii raul colegilor mai tineri.
Guvernul greu a inteles situatia dar pina la urma a inteles si a aprobat legea pensiei de serviciu si a atenuat situatia si cit de cit a adus pensionarii de dinainte de 2007 alaturi de cei de dupa 2007.
Acum sa vedem ce s-ar putea intimpla la o eventuala hotarire de a se reveni din nou la pensiile sociale.
Pai cei de dinainte de 2007 vor revenii la vechile pensii de dinainte de 2007 iar ceilalti de dupa 2007 cu cit vor avea esirea la pensie mai indepartata de 2007 vor avea pensii sociale duble triple.Una este sa ai pentru aceasi munca punctaj proportional cu veniturile de dinainte de 2007 si alta sa ai un punctaj provenit dintr-un venit mai mare ani de zile.Banuiesc ca acum diferenta este de cel putin 3-4 puncte pentru acelasi volum de munca.
Oare ce va urma dupa Ponta?Nu vom fi siguri de nimic,este posibil orice,iar mersul "strazii" este nasol pt noi,dar am mai trecut prin astea...ar fi multe de zis, sa asteptam postasul,nu?
....ati vazut cerintele celor din strada referitor la noi? Sa speram ca Johannis este barbat si nu "scuipa" unde a semnat,deci sa ne rugam cu totii!!!!
http://revistablogurilor.ro/share-lista-cu-revendicarile-protestatarilor/
cit timp pensia noastra o sa se numeasca "speciala " vom avea probleme.
Nici nu am primit o si sunt semnale ....nu bune.
cit timp pensia noastra o sa se numeasca "speciala " vom avea probleme.
Nici nu am primit o si sunt semnale ....nu bune.
Sa nu ne punem cenusa in cap ndegeaba. Termenul - special - nu exista decat in mass-media si a fost inventat de Boc si haita de javre basiste. Peste tot in legislatia romaneasca exista doar termenul - de serviciu - si conform legislatiei si directivelor europene in vigoare, este o pensie PROFESIONALA. Faptul ca legiuitorul a intarziat cu legislatia relativa la pensiile profesionale, asta e o culpa a lui, si madam Plumb poate fi trasa de urechi, inclusiv pentru parsivenia cu care a trucat legea 83/2015. Sa nu panicam degeaba, pensiile sunt PROFESIONALE, si cui nu-i convine, n-are decat sa schimbe legislatia Europei, sau sa plimbe ursul si sa cante la alta masa.
SPEEDY G.- Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011
Pe acesta decizie scrie "Pensie de servici"
bratosin ion- Mesaje : 27
Data de inscriere : 16/03/2013
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Pagina 9 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum