Norme
+28
hotumattua
ela
G.G
TOTOLICI
Maxim
Dragos
nae filip
cris
BMC
Dan Voicu
SPEEDY G.
cornelia
DON CARLOS
marsinel
mircea ilie
costel
Dragoteanul
Dan Grecu
magduuu
R. P.
robi
Ionescu D.
Admin
alecu t
fredz
Marcu A
popescu nicolae jr
Calin
32 participanți
Pagina 6 din 10
Pagina 6 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Norme
Rezumarea primului mesaj :
Mai stiti ceva despre aparitia Normelor ?!
Mai stiti ceva despre aparitia Normelor ?!
Calin- Mesaje : 11
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : pilot
Re: Norme
Pentru cei care iau trimitere catre un nou operator pentru eliberare de adeverinta trebuie sa depuna la Autoritatea Aeronautica
Copii dupa:
Ci/BI
Brevet
Cartea de munca
Decizie de pensie sau talon
Cerere
Am informatiile de la un coleg .
Copii dupa:
Ci/BI
Brevet
Cartea de munca
Decizie de pensie sau talon
Cerere
Am informatiile de la un coleg .
Marcu A- Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014
Insfirsit se lucreaza. Martor ocular Buleac. Asteptam primul care ne anunta ca a primit ADEVERINTA.
Autoritatea Aeronautica nici pana astazi nu a primit de la Tarom datele necesare privind tipurile/clasele de aeronave civile definite in exploatare pentru a elibera adeverinte celor interesati
G.G- Mesaje : 7
Data de inscriere : 02/03/2011
Deja mâine sunt chemate niste IB pt adeverinte, ordinea nu stiu cum o tin ,au depus dupa mine dar vom lua toti adeverintele.E clar ca nu putem intra in plata in aug poate septembrie. Azi nimeni nu a luat adeverinta?
O cerere de mina rezolva problema la Casa Pensiilor
" va rog adaugati la cererea Nr.... din data...... adeverinta Nr.... din data.... la dosarul..... (numarul dosarul inscris pe talonul de pensie). Eventual adaugati un talon."
" va rog adaugati la cererea Nr.... din data...... adeverinta Nr.... din data.... la dosarul..... (numarul dosarul inscris pe talonul de pensie). Eventual adaugati un talon."
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar 21 Iul - 7:50, editata de 1 ori
Domnule Director
Subsemnatul...........................domiciliat..............................................................................BI/CI.............................
Va rog adaugati la cererea Nr.... din data...... adeverinta eliberata de TAROM Nr........... din data........... la dosarul.............. (numarul dosarul inscris pe talonul de pensie).
Alaturat adaug adeverinta si talonul de pensie
Data............... Semnatura..................
Subsemnatul...........................domiciliat..............................................................................BI/CI.............................
Va rog adaugati la cererea Nr.... din data...... adeverinta eliberata de TAROM Nr........... din data........... la dosarul.............. (numarul dosarul inscris pe talonul de pensie).
Alaturat adaug adeverinta si talonul de pensie
Data............... Semnatura..................
Azi s-au primit invitatii telefonice pentru ridicarea adeverintelor pentru zilele de luni si marti in intervalul 12-15.
Nu toata lumea a primit invitatie telefonica....Am sunat azi la Personal si mi-sa spus ca s-au facut 600 de adeverinte si mai au de facut inca aproximativ 500.....
Dan Voicu- Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013
Printre ultimii 500 sunt si eu. Stau linistit, fiind ultimul act al cavalcadei. Ultimul act inainte de Casa de Pensii.
Astazi 21.07.2015 am fost la OTP sa vad ce se intimpla cu adeverinta, eu depunind cerere printre primii (a doua zi de depunere)
Am ramas placut surprins ca adeverinta mea era facuta de saptamina trecuta, dar nimeni nu m-a anuntat.
Am luat-o si am si depus-o la Casa Pensiei sector (1)
Spun asta ca sa nu va bazati pe telefon 100%.
Am ramas placut surprins ca adeverinta mea era facuta de saptamina trecuta, dar nimeni nu m-a anuntat.
Am luat-o si am si depus-o la Casa Pensiei sector (1)
Spun asta ca sa nu va bazati pe telefon 100%.
Acest model de completare a cererii este agreat de Casa de Pensii:
-----------------------------------------------------------
C E R E R E
de înscriere la pensia de serviciu
conformLegii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007
privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România
Completare la cererea înregistrată sub nr. ..................... din ....... / ....... / 2015
Către
CASA TERITORIALĂ/LOCALĂ DE PENSII ..............................................
Subsemnatul(a) ................................................................, domiciliat(ă) în localitatea ................................, str. ..........................................., nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ....., judeţul .............................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ....... nr. ..............., eliberat(ă) de ..................., la data de .................., CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, născut(ă) la data de .................. în localitatea .............................., judeţul ................................................, fiul (fiica) lui ................................. şi al (a) ................................., pensionar pentru*) ........................................., prin Decizia nr. .............., solicit acordarea pensiei de serviciu, conformLegii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, în calitate de:
– titular □
– urmaş după susţinătorul .......................................................... decedat(ă) la data de ...................... având CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, Dosar de pensie nr. .................. □
În acest scop, depun următoarele acte **):
– Adeverinţa-tip nr. .......... din ..................., cu elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, eliberată de angajator***);
– Comunicarea nr. ......... din ..................., emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă Română privind angajatorul/angajatorii indicat/indicaţi să emită adeverinţa-tip ****);
– Decizia nr. ........ din ..................., care certifică pierderea totală a capacităţii de muncă şi care atestă cauzele care au determinat pierderea totală a capacităţii de muncă, conform Legii nr. 83/2015;
– Decizia de pensie nr. ................ din .................... sau talonul de pensie;
– alte acte necesare stabilirii pensiei.
Între pensia din sistemul public de pensii şi pensia de serviciu prevăzută deLegea nr. 83/2015 optez pentru pensia cea mai avantajoasă.
Data .......................... Semnătura ......................
***) Adeverinţa-tip întocmită conform modelului din anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobat prin Ordin al ministrului transporturilor şi al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 816/1.349/2015.
****) Comunicarea întocmită conform modelului din anexa nr. 3 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobat prin Ordin al ministrului transporturilor şi al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 816/1.349/2015.
-----------------------------------------------------------
C E R E R E
de înscriere la pensia de serviciu
conform
privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România
Completare la cererea înregistrată sub nr. ..................... din ....... / ....... / 2015
Către
CASA TERITORIALĂ/LOCALĂ DE PENSII ..............................................
Subsemnatul(a) ................................................................, domiciliat(ă) în localitatea ................................, str. ..........................................., nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ....., judeţul .............................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ....... nr. ..............., eliberat(ă) de ..................., la data de .................., CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, născut(ă) la data de .................. în localitatea .............................., judeţul ................................................, fiul (fiica) lui ................................. şi al (a) ................................., pensionar pentru*) ........................................., prin Decizia nr. .............., solicit acordarea pensiei de serviciu, conform
– titular □
– urmaş după susţinătorul .......................................................... decedat(ă) la data de ...................... având CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, Dosar de pensie nr. .................. □
În acest scop, depun următoarele acte **):
– Adeverinţa-tip nr. .......... din ..................., cu elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, eliberată de angajator
– Comunicarea nr. ......... din ..................., emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă Română privind angajatorul/angajatorii indicat/indicaţi să emită adeverinţa-tip ****);
– Decizia nr. ........ din ..................., care certifică pierderea totală a capacităţii de muncă şi care atestă cauzele care au determinat pierderea totală a capacităţii de muncă, conform Legii nr. 83/2015;
– Decizia de pensie nr. ................ din .................... sau talonul de pensie;
– alte acte necesare stabilirii pensiei.
Între pensia din sistemul public de pensii şi pensia de serviciu prevăzută de
Data .......................... Semnătura ......................
***) Adeverinţa-tip întocmită conform modelului din anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobat prin Ordin al ministrului transporturilor şi al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 816/1.349/2015.
****) Comunicarea întocmită conform modelului din anexa nr. 3 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobat prin Ordin al ministrului transporturilor şi al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 816/1.349/2015.
D-le Admin,ati mai luat comunicarea si de la Autoritatate? V-au dat-o pe loc,sau a mai durat ceva zile?Felicitari ca ati terminat calvarul,sa aveti viata lunga,sa le luati pensia meritata cit mai mult!
alecu t- Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014
Eu nu am avut treaba cu Autoritatea. Eu, de cind am terminat scoala de la Bobocu, am fost la TAROM pina am iesit prima oara la pensie.
Din cite am inteles, la Autoritate se misca greu. Sper, spre dupa-amiaza, sa am mai multe informatii mai concrete.
Din cite am inteles, la Autoritate se misca greu. Sper, spre dupa-amiaza, sa am mai multe informatii mai concrete.
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier 22 Iul - 21:27, editata de 1 ori
Ok merci,inseamna ca de la Autoritate iau comunicarea doar cei de la sportiva,utilitarii,privatii etc.
Asa este. Cei carora li s-a desfiintat intreprinderea. Acele comunicari catre ce intreprindere se vor indrepta solicitantii vor incepe sa fie eliberate de la 07 august 2015.
Autoritatea acuza ca nu toti operatorii au raspuns solicitarilor Autoritatii.
Autoritatea acuza ca nu toti operatorii au raspuns solicitarilor Autoritatii.
Ma intreb de ce Autoritatea nu respecta termenele legale din norme......10 zile pentru operatori, maxim ....repet MAXIM 5 zile pentru comunicari.......De ce la TAROM se poate , iar pentru cei lasati in bataia vantului nu......esenta este ca insusi institutia care trebuie sa sustina pilotii pensionari....AUTORITATEA le ingreuneaza acum situatia.....sa nu uitam de cele 30 de zile in care trebuiesc depuse la Casa de pensii documentele necesare aplicarii legii...... se pare ca Autoritatea doreste in mod intentionat sa intarzie aceste termene.......
respectiv.....7 august incepem sa primim comunicari - deja sunt termene depasite.....dupa comunicare...fuguta la operatori si acolo mai stai pana primesti adeverinta cu pricina.....deci unde si de ce se pun aceste piedici?
respectiv.....7 august incepem sa primim comunicari - deja sunt termene depasite.....dupa comunicare...fuguta la operatori si acolo mai stai pana primesti adeverinta cu pricina.....deci unde si de ce se pun aceste piedici?
ela- Mesaje : 23
Data de inscriere : 20/04/2011
Nici Tarom nu s-ar fi miscat, dar noi pensionarii am facut presiune pe ei.
Eu nu stiu vreun telefon al sefilor de acolo, dar cred ca unul din voi stie. Cine stie sa-l faca public si cei interesati sa sune cit mai des. Numai asa ii putem misca. La Tarom la un moment dat telefoanele au fost date deranjate, si asa au inceput sa se miste.
Ce termene? astea sint valabile intr-un stat de drept dar nu la noi. Mai mult.... nu exista nicio sanctiune pentru cei ce nu respecta termenele.
Deci numai reactia publica prin presiune are oarecare efect.
Eu nu stiu vreun telefon al sefilor de acolo, dar cred ca unul din voi stie. Cine stie sa-l faca public si cei interesati sa sune cit mai des. Numai asa ii putem misca. La Tarom la un moment dat telefoanele au fost date deranjate, si asa au inceput sa se miste.
Ce termene? astea sint valabile intr-un stat de drept dar nu la noi. Mai mult.... nu exista nicio sanctiune pentru cei ce nu respecta termenele.
Deci numai reactia publica prin presiune are oarecare efect.
buna seara.se aude k vom lua pensia prin Octombrie.Casa de Pensii inca cauta program sa ne calculeze pensia.vor sa ne dea pensia in aceeasi luna la toti.sint penibili pentru 7 operatii(3 inmultiri si 4 scaderi si 1000 de pensionari in toata tara) vor sa cumpere program de calculare a pensiei(iar facem pe cineva cu bani multi) sa nu mai vorbim de dobinda,cu cit e mai mare intirzierea cu atit dobinda e mai mare.cind ne-au oprit banii...
robi- Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/03/2015
Lucrurile sunt mai complicate dupa parerea mea. Cu pensii de serviciu sunt si alte categorii, care categorii au legi ce corespund cu a noastra. Programul care se vrea implementat trebuie sa satisfaca toate categoriile. Numarul celor de la armata este f. mare spre exemplu.
Astazi am aflat ca grefierilor nu le accepta cererile fara adeverinte, cum s-a intimplat la noi. Pina acum, poate miine se schimba situatia.
Pe de alta parte, la noi a scazut interesul pentru informare pe site, asa ca nu mai beneficiem de vreo presiune pe Casa de Pensii. A disparut acel val de solidaritate de care am beneficiat, primeaza acum interesul individual al fiecaruia. Sunt foarte multi nemultumiti de cum se aplica legea si normele in cazul fiecaruia in parte. Ma refer la sintagma "functie de calificare si licenta".
Asa ca trebuie sa ne inarmam din nou cu f. multa rabdare.
Programul invocat de Casa de Pensii (cred) se refera la toate pensiile speciale, nu numai ale aviatorilor.
Astazi am aflat ca grefierilor nu le accepta cererile fara adeverinte, cum s-a intimplat la noi. Pina acum, poate miine se schimba situatia.
Pe de alta parte, la noi a scazut interesul pentru informare pe site, asa ca nu mai beneficiem de vreo presiune pe Casa de Pensii. A disparut acel val de solidaritate de care am beneficiat, primeaza acum interesul individual al fiecaruia. Sunt foarte multi nemultumiti de cum se aplica legea si normele in cazul fiecaruia in parte. Ma refer la sintagma "functie de calificare si licenta".
Asa ca trebuie sa ne inarmam din nou cu f. multa rabdare.
Programul invocat de Casa de Pensii (cred) se refera la toate pensiile speciale, nu numai ale aviatorilor.
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar 11 Aug - 19:05, editata de 1 ori
si...ii lasam sa nu respecte Legea,sa-si bata joc de noi,sa stam dupa perdea ?
Art. 53^2 din Legea 83/2015:
"Reglementarile prevazute de legislatia privind pensiile din sistemul public de pensii, referitoare la modalitatile de stabilire si plata precum si cele referitoare la modificarea, suspendarea, reluarea, incetarea, expertizarea, revizuirea, recuperarea sumelor incasate necuvenit si jurisdictia, se aplica si pensiei de serviciu prevazute de prezenta lege."
==========================
Din cite stiu, in Legea 263, lege a sistemului public de pensii, se prevede ca in 45 de zile de la depunerea cererii de pensionare trebuie sa intri in plata.
Acum, noi in mai am depus cererea, iar adeverinta in iulie. De cind socotim cele 45 dezile? Si asta in cazul in care am fi stat de drept, in care nerespectarea termenelor ar fi sanctionabila.
Singurul lucru cu un oarecare efect ar fi presiunea noastra pe Ministerul Muncii cu mesaje si telefoane, cum i-am exasperat pe cei de la TAROM, de au inceput sa inchida telefoanele.
Mai sus am aratat ca interesul colectiv s-a diminuat in favoarea interesului individual. Cind se va realiza din nou masa critica a interesului colectiv, vom putea actiona.
"Reglementarile prevazute de legislatia privind pensiile din sistemul public de pensii, referitoare la modalitatile de stabilire si plata precum si cele referitoare la modificarea, suspendarea, reluarea, incetarea, expertizarea, revizuirea, recuperarea sumelor incasate necuvenit si jurisdictia, se aplica si pensiei de serviciu prevazute de prezenta lege."
==========================
Din cite stiu, in Legea 263, lege a sistemului public de pensii, se prevede ca in 45 de zile de la depunerea cererii de pensionare trebuie sa intri in plata.
Acum, noi in mai am depus cererea, iar adeverinta in iulie. De cind socotim cele 45 dezile? Si asta in cazul in care am fi stat de drept, in care nerespectarea termenelor ar fi sanctionabila.
Singurul lucru cu un oarecare efect ar fi presiunea noastra pe Ministerul Muncii cu mesaje si telefoane, cum i-am exasperat pe cei de la TAROM, de au inceput sa inchida telefoanele.
Mai sus am aratat ca interesul colectiv s-a diminuat in favoarea interesului individual. Cind se va realiza din nou masa critica a interesului colectiv, vom putea actiona.
sint 45 de zile lucratoare sau calendaristice?
Art. 106. - (1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.
(2) Decizia prevazuta la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt si de drept in baza carora se admite sau se respinge cererea de pensionare.
(3) In termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulata la cererea titularului.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunica persoanei care a solicitat pensionarea, in termen de 5 zile de la data emiterii.
Art. 107. - (1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.
(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.
Art. 108. - (1) In sistemul public de pensii plata pensiei se face lunar.
(2) Pensia se plateste personal titularului, tutorelui sau curatorului acestuia, persoanei careia i s-a incredintat ori i s-a dat in plasament copilul urmas sau, dupa caz, mandatarului desemnat prin procura speciala.
(2) Decizia prevazuta la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt si de drept in baza carora se admite sau se respinge cererea de pensionare.
(3) In termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulata la cererea titularului.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunica persoanei care a solicitat pensionarea, in termen de 5 zile de la data emiterii.
Art. 107. - (1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.
(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.
Art. 108. - (1) In sistemul public de pensii plata pensiei se face lunar.
(2) Pensia se plateste personal titularului, tutorelui sau curatorului acestuia, persoanei careia i s-a incredintat ori i s-a dat in plasament copilul urmas sau, dupa caz, mandatarului desemnat prin procura speciala.
Buna ziua.
A aflat cineva cind vom intra in posesia pensiilor sp si de ce nu le lucreaza casa de pensii inca?
ANAP mai face ceva in sensul acesta sau s - a desfiintat ?
Pina acum au fost doar zvonuri.
A aflat cineva cind vom intra in posesia pensiilor sp si de ce nu le lucreaza casa de pensii inca?
ANAP mai face ceva in sensul acesta sau s - a desfiintat ?
Pina acum au fost doar zvonuri.
Dupa ultimile informatii de la CNPP vom primi pensia in luna noiebrie .
fredz- Mesaje : 58
Data de inscriere : 04/12/2014
Si eu am auzit bazaconia asta...dar de ce? Care-i schema?Pe cine avantajaza "minunea" cu noienbrie? Manolache stie,si ce mai face dinsul?Avem de undeva un raspuns?
Programul pentru pensii speciale il face o firma specializata.
Lunea trecuta, in urma licitatiei, s-a semnat contractul. Cu cit firma respectiva il face mai repede, cu atit Casa il implementeaza mai repede. Nu programul in sine dureaza, ci birocratia. Nu avem cui ne plinge, trebuie sa asteptam.
E tare frustrant sa stii ca ai de luat si nu poti beneficia de banii tai.
Lunea trecuta, in urma licitatiei, s-a semnat contractul. Cu cit firma respectiva il face mai repede, cu atit Casa il implementeaza mai repede. Nu programul in sine dureaza, ci birocratia. Nu avem cui ne plinge, trebuie sa asteptam.
E tare frustrant sa stii ca ai de luat si nu poti beneficia de banii tai.
DIN ULTIMELE INFORMATII PE SURSE
Programul se implementeaza, si in citeva zile i se va da de cap.
In citeva zile urmeaza sa fie functional. Sursele din interior (Casa Nationala de Pensii), ca sint doua, independente, spun ca sigur in doua saptamini de acum incolo vor incepe sa calculeze.
Programul se implementeaza, si in citeva zile i se va da de cap.
In citeva zile urmeaza sa fie functional. Sursele din interior (Casa Nationala de Pensii), ca sint doua, independente, spun ca sigur in doua saptamini de acum incolo vor incepe sa calculeze.
PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE>
------------------------------------------
[2:14:51 PM] Ciao Gica !
Dupa ultimele discutii pe care le-am avut cu privire la luna in care vom primi pensia de serviciu , am fost asigurat ca in luna SEPTEMBRIE VOM INTRA IN DREPTURI .
Se pare ca este "batuta in cuie" !!!
O zi frumoasa .
[6:45:02 PM] Preda Gheorghe: Asta inseamna ca acele cereri facute in Mai nu sint valabile.
[6:46:17 PM] Preda Gheorghe: Deci din Septembrie intram in drepturi nu din IUNIE
[9:35:29 PM | Ba da , sunt valabile .
In septembrie vor primi pensii incepand cu luna iunie doar cei ce au depus cereri la Casa de Pensii in luna mai si apoi au depus adeverintele in termen de 30 de zile de la publicarea in MOF a normelor de aplicare .
Oricum , manolache a creat posibilitatea caselor de pensii de a nu da pensii incepand cu luna iunie unora dintre cei ce au depus cereri in mai deoarece in "modelul" lansat de el scrie clar si subliniat cu galben ca adeverintele se depun in termen de 30 de zile de la publicarea normelor . Asa ca daca nu s-a depus adeverinta in termenul precizat in cerere , aceasta si-a pierdut valabilitatea .
Si oricum , nu toti au au depus cereri in mai.
Dar indiferent de suma de bani sau diferenta de cuantum ce se va plati sau nu din urma , din septembrie vom primi pensia de serviciu .
[9:38:29 PM] Preda Gheorghe: Chiar acum pe 14 Septembrie vom primi banii? Nu-mi vine sa cred
[9:39:39 PM] Preda Gheorghe: Eu stiam ca incepind cu 15 Septembrie se incepe emiterea adeverintelor.
[9:40:17 PM] Preda Gheorghe: Nu emiterea adeverintelor ci a deciziilor
ASTEPT SI ULTIMUL RASPUNS PE SKYPE
----------------------------------------
Asa am fost asigurat, mai ales pe fondul unei situatii cunoscute a modului tacit prin care functionariii isi manifesta "iubirea" fata de noi .
[2:14:51 PM] Ciao Gica !
Dupa ultimele discutii pe care le-am avut cu privire la luna in care vom primi pensia de serviciu , am fost asigurat ca in luna SEPTEMBRIE VOM INTRA IN DREPTURI .
Se pare ca este "batuta in cuie" !!!
O zi frumoasa .
[6:45:02 PM] Preda Gheorghe: Asta inseamna ca acele cereri facute in Mai nu sint valabile.
[6:46:17 PM] Preda Gheorghe: Deci din Septembrie intram in drepturi nu din IUNIE
In septembrie vor primi pensii incepand cu luna iunie doar cei ce au depus cereri la Casa de Pensii in luna mai si apoi au depus adeverintele in termen de 30 de zile de la publicarea in MOF a normelor de aplicare .
Oricum , manolache a creat posibilitatea caselor de pensii de a nu da pensii incepand cu luna iunie unora dintre cei ce au depus cereri in mai deoarece in "modelul" lansat de el scrie clar si subliniat cu galben ca adeverintele se depun in termen de 30 de zile de la publicarea normelor . Asa ca daca nu s-a depus adeverinta in termenul precizat in cerere , aceasta si-a pierdut valabilitatea .
Si oricum , nu toti au au depus cereri in mai.
Dar indiferent de suma de bani sau diferenta de cuantum ce se va plati sau nu din urma , din septembrie vom primi pensia de serviciu .
[9:38:29 PM] Preda Gheorghe: Chiar acum pe 14 Septembrie vom primi banii? Nu-mi vine sa cred
[9:39:39 PM] Preda Gheorghe: Eu stiam ca incepind cu 15 Septembrie se incepe emiterea adeverintelor.
[9:40:17 PM] Preda Gheorghe: Nu emiterea adeverintelor ci a deciziilor
ASTEPT SI ULTIMUL RASPUNS PE SKYPE
----------------------------------------
Asa am fost asigurat, mai ales pe fondul unei situatii cunoscute a modului tacit prin care functionariii isi manifesta "iubirea" fata de noi .
Admin a scris:PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE>
Inteleg razboiul dvs. cu d-l Manolache dar, totusi, nu va adresati unor neavizati. D-l Manolache nu stabileste norme si drepturi. Dreptul la pensie, incepand cu luna urmatoare depunerii cererii, este prevazut de L83, art. IV (2). Faptul ca cineva, folosind un formular propus de nu stiu cine, se angajeaza la un termen pentru depunerea documentelor, termen nementionat de lege, si nu-l respecta, nu inseamna ca s-a autodecazut din drept.
Sigur, Casa de Pensii, in traditia ei de a da cat mai putin, si de a nu sti de frica decat a justitiei, poate lua ce decizie vrea. Ea insa poate fi contestata in termen de 30 de zile, in 45 de zile casa trebuie sa raspunda. La primirea raspunsului, sau dupa 45 de zile de la depunere daca nu raspunde, in termen de 30 de zile, se poate depune cererea de chemare in instanta la Tribunalul teritorial.
Eu am anticipat toate astea si deja am dosar la tribunal: am depus cererea in prima zi de la expirarea termenului in care trebuia sa primesc adeverinta si nu am primit-o, ca sa capat numar de inregistrare a dosarului, chemand in instanta casa si fostul angajator. Intre timp am primit adeverinta, am depus dosarul la casa dar, la prima infatisare, care nu va fi mai devreme de martie 2016, o sa-mi definitivez cererea ramanad in litigiu doar cu casa, daca nu mi-a dat pensia din iunie sau, in cazul ideal, ca nu mai am de revendicat nimic de la nimenea, imi retrag cererea.
=================================
Gresit ca eu am razboi cu Manolache. Eu ADMIN. Nu am facut nicio afirmatie in legatura cu personajul.
Dar ca sa fim corecti acel termen de 30 de zile provine dintr-0 intelegere cu casa pensiilor. Nu exista in vreo lege asa ceva.
Vorbind totusi de personajul Manolache pot spune. Din punctul meu de vedere il pot ignora oricind nefiind un integru. Problema cu el este ca fiind intr-o functie nu todeauna sa raportat la interesul comun ci la ineresul propriu. Daca ar fi fost fara functie nici nu stiam ca exista.
In ce ai intreprins e f. bine. oala acoperita nu da in foc.
ADMIN
hotumattua- Mesaje : 9
Data de inscriere : 02/06/2013
hotumattua a scris:Admin a scris:Gresit ca eu am razboi cu Manolache. Eu ADMIN. Nu am facut nicio afirmatie in legatura cu personajul.
Dar ca sa fim corecti acel termen de 30 de zile provine dintr-0 intelegere cu casa pensiilor. Nu exista in vreo lege asa ceva.
Vorbind totusi de personajul Manolache pot spune. Din punctul meu de vedere il pot ignora oricind nefiind un integru. Problema cu el este ca fiind intr-o functie nu todeauna sa raportat la interesul comun ci la ineresul propriu. Daca ar fi fost fara functie nici nu stiam ca exista.
In ce ai intreprins e f. bine. oala acoperita nu da in foc.
ADMIN
Imi cer scuze, d-le Admin, nu prea sunt familiar cu modul de postare; era de altfel prima mea postare pe acest forum. De fapt era vorba de d-l Preda pentru care, d-l Manolcahe, se pare ca este vinovat si de scufundarea Titanicului.
Dar nu pot fi de acord nici cu asertiunea ca d-l Manolache ar fi in pozitia de a avea o intelegere cu Casa de Pensii, care pentru noi sa aiba mai mare valoare decat hartia pe care a fost, daca fost, scrisa. In ce baza? Cine este d-l Manolache? Oameni buni, suntem un stat de drept, membru UE, nu un califat arab!
Iar "modelul acela de cerere" de care se face vorbire, este iarasi o gluma, ca asa ne place noua sa intrebam, de fiecare data cand vrem sa cerem ceva, "daca exista un formular". Din punct de vedere legal, o hartie scrisa de mana, adresata casei, cu textul "subsemnatul, dosar de pensie nr., va rog sa-mi acordati pensia de serviciu dupa legea 83/2015, incepand cu data de 01.06.2015", semanatura, era suficient. Si deindata ce se intra in posesia adeverintei, o noua cerere, "subsemnatul..., in completare la cererea mea nr./data, va atasez adeverinta nr./data, emisa de ... Va rog sa dispuneti emiterea deciziei de pensionare si punerea in plata a pensiei de serviciu incepand cu data de 01.06.2015", semnatura. Acuma, cum am mai spus, ca "infama entitate" va pune in plata pensia de la 01.06.2015, sau din luna urmatoare a depunerii adeverintei, asta nu are nicio legatura cu ce a discutat, la o bere, nu stiu unde, cu nu stiu cine, d-l Manolache. Modul de tratare: l-am expus deja in postarea anterioara. Conteaza ce spune legea, nu d-l Manolache, Oana Zavaoranu sau Mama Omida.
Hotu Mattua
====================================================
Sint intrutotul de acord mai putin cu: "Oameni buni, suntem un stat de drept, membru UE, nu un califat arab! "
Romania nu este un stat de drept. Stat de drept inseamna dictatura legii. Cind prin lege se spune ca in 30 de zile apar normele la lege asa se intimpla.
La noi se aplica dictatura relatiilor si al aranjamentelor. Noi ne-am ales un conducator care are in singe aceasta dictatura. Vei spune ior ca am un razboi cu iubitul conducator, insa asta este realitatea. In mod normal daca nu se aplica dictatura relatiilor si alaranjamentelor demult am fi fost repusi in drepturi.
Discutia devine interesanta. Ceea ce sugerati dvs. a fi un "stat de drept" este, de fapt, un stat de drept ideal care, ca orice ideal, nu exista. Sigur, cele doua ministere, nota bene, importante, nu au nicio scuza pentru intarzierea aparitiei normelor. Dar faptul ca normele au aparut cu intarziere nu inseamna nicidecum ca Romania nu este un stat de drept fiindca, iata, ele produc efecte. Oricine poate sa ceara daune numitelor entitati, daca demonstreaza ca a fost pagubit, normele insele puteau fi atacate in contencios.Sint intrutotul de acord mai putin cu: "Oameni buni, suntem un stat de drept, membru UE, nu un califat arab! "
Romania nu este un stat de drept. Stat de drept inseamna dictatura legii. Cind prin lege se spune ca in 30 de zile apar normele la lege asa se intimpla.
La noi se aplica dictatura relatiilor si al aranjamentelor. Noi ne-am ales un conducator care are in singe aceasta dictatura. Vei spune ior ca am un razboi cu iubitul conducator, insa asta este realitatea. In mod normal daca nu se aplica dictatura relatiilor si alaranjamentelor demult am fi fost repusi in drepturi.
Si, in final, puteti sa nominalizati un "stat de drept" care sa satisfaca 100% cerintele dvs.? Ca eu vad ca pana si in statul care, pentru multi, este un etalon de justitie functionala, exista un Guantanamo.
Haideti sa va dau un exemplu cu o discutie pe care am avut-o cu un coleg pe la inceputul anilor '90, referitor la noul film pe atunci "In the Name of the Father", un film superb, cu Emma Thompson. Si, ii spuneam eu amicului meu ca, procesul "teroristului IRA" prezentat in film, are toate racilele celebrelor procese de la Moscova, din anii '30, cand Stalin a lichidat toata vechea garda care facuse Revolutia Bolsevica. In final, concluzionam eu, de ce UK este un stat de drept iar URSS nu? Iar colegul meu mi-a spus: da, ai dreptate, dar cat de reprezentativ este acest caz in cele doua justitii, ce proportie reprezinta? Adica, ca tot suntem in domeniul aviatic, un avion cu APU-ul inop, nu este un avion functional? Avem MEL-ul, se trece in HIL, se aplica niste restrictii de operare, dar avionul decoleaza si executa, cu limitari, misiunea. Sigur, daca-mi amintesc eu bine, la Bo 737, nu poti folosi bucataria, deci un pasager s-ar putea sa fie foarte frustrat ca nu i se serveste mancare calda si sa afirme ca "asta nu este companie aviatica".
Sper ca forumistii sa nu se supere de aceasta divagatie dar, la momentul acesta, pana nu apare prima decizie, nu avem altceva de facut decat de asteptat.
Hotu Mattua
Eu conceptul de stat de drept il inteleg cam asa: Depun o cerere,de orice natura, si in termenul stabilit de lege trebuie sa primesc raspuns.Daca primesc raspuns in termenul stabilit de lege inseamna ca sint in stat de drept, daca insa nu primesc raspuns in termenul stabilit de lege si trebuie sa merg la judecata, nu mai sint in stat de drept. Alt exemplu: Sapte insi violeaza o fata. Legea spune ca o astfel de fapta se pedepseste. Violatorii ramin nepedepsiti ignorindu-se legea.si altele si altele.
Legea 83/2015 in art V si VI se spune ca legea intra in vigoare in 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial si ca in termenul prevazut de art V vor fi elaborate normele. Daca legea se respecta nu mai era nevoie de cereri si paracereri.
CONCLUZIA ? Romania inca nu este Stat de DREPT, in Romania nu dicteaza legea.
Acum aud ca Casa de Pensii a notificat Autoritatea Aeronautica de nereguli in legatura cu nu stiu ce cereri adresate operatorilor. Pai daca ar fi dictat legea lucrurile ar fi fost clare, termenele ar fi fost respectate si nu ar fi aparut neclaritati.
Asta este Romanica. Personal deocamdata nu ma mai bazez pe termenele din legi,pentru ca nu mai pot sa prevad cind voi intra in plata pe noua lege.Nu consider ca sint intar-un stat de drept pentru ca nu sint.
Legea 83/2015 in art V si VI se spune ca legea intra in vigoare in 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial si ca in termenul prevazut de art V vor fi elaborate normele. Daca legea se respecta nu mai era nevoie de cereri si paracereri.
CONCLUZIA ? Romania inca nu este Stat de DREPT, in Romania nu dicteaza legea.
Acum aud ca Casa de Pensii a notificat Autoritatea Aeronautica de nereguli in legatura cu nu stiu ce cereri adresate operatorilor. Pai daca ar fi dictat legea lucrurile ar fi fost clare, termenele ar fi fost respectate si nu ar fi aparut neclaritati.
Asta este Romanica. Personal deocamdata nu ma mai bazez pe termenele din legi,pentru ca nu mai pot sa prevad cind voi intra in plata pe noua lege.Nu consider ca sint intar-un stat de drept pentru ca nu sint.
PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE> PE SURSE
[1:56:54 PM] ------------: A inceput sa se primeasca primele decizii .
[4:02:00 PM] Preda Gheorghe: Stii vreun nume?
[5:24:57 PM] ---------: Da . Fam.Tanase Andrei & Carmen - sector 1 , dar sa nu spui cuiva ca stii de la mine .
[6:57:21 PM] ---------: Carmen Tanase a confirmat primirea deciziei in care se confirma plata incepand cu luna iunie .
[1:56:54 PM] ------------: A inceput sa se primeasca primele decizii .
[4:02:00 PM] Preda Gheorghe: Stii vreun nume?
[5:24:57 PM] ---------: Da . Fam.Tanase Andrei & Carmen - sector 1 , dar sa nu spui cuiva ca stii de la mine .
[6:57:21 PM] ---------: Carmen Tanase a confirmat primirea deciziei in care se confirma plata incepand cu luna iunie .
Ati mai auzit ceva?? Se apropie data de 14 septembrie...oare se poate lua pensia si decizia sa vina ulterior acestei date? Va multumesc.
=====================
In Romania se poate orice.
In 2007 au fost si astfel de cazuri.
=====================
In Romania se poate orice.
In 2007 au fost si astfel de cazuri.
viovioleta- Mesaje : 22
Data de inscriere : 20/11/2013
Da,tot pensiile vechi sint,se pare ca sp.vor fi prin noiembrie-dec.sau...cine stie?Am impresia ca sintem tot aminati pina vin ailaltii sa le taie iar,e prea de tot!!!!
Iar ai inceput sa ne asasinezi cu prostiile tale mai omule???
marsinel- Mesaje : 18
Data de inscriere : 07/05/2014
alecu t si Marcu A,nu aveti decenta de a astepta baremi,la cat ati inproscat cu noroi in cei care au initiat si au dus la bun sfarsit aceasta lege.Va cam grabiti acum sa primiti pensia ,dar ati multumit celor care s-au zbatut pentru ea?Incepand de Luni 14-09-2015,la toate casele de pensii din toata tara,se incepe calculul si emiterea noilor decizii de pensii,pentru titulari(cei care au depus cereri in termen)iar dupa ce se termina cu ei,v-or urma si ceilanti,urmasi si noii pensionari.
Dan Grecu- Mesaje : 20
Data de inscriere : 12/12/2012
Incepand cu luna Octombrie intram in drepturi depline.Informatia este verificata din mai multe surse
pt un NECIVIZAT
@DAN GRECU
Sa ti fie rusine pt comentariul la adresa mea.
Daca aveai o informatie puteai sa o dai fara sa comentezi aiurea referitor la mine. Pe cine am inproscat cu noroi? Visezi omule necivilizat atacind tu aiurea oamenii. De facut nu trebuie sa stii tu sau altii ce am facut .
Raspunsul meu era pt d na de mai sus care a intrebat despre pensie, ("casca" ochii sa vezi) nu ca aveam o graba.....la citi bani voi lua eu.... fata de voi care ati facut f mult pt aceasta pensie pt care asteptam de CINCI ANI . Daca nu erati acesti "zbatatori " aveam de 1 an in urma niste bani si apoi pensia , dar jos palaria in fata inteligentei.
Nu mai are importanta ...lipsa de educatie si bun simt se vede .
Sa ti fie rusine pt comentariul la adresa mea.
Daca aveai o informatie puteai sa o dai fara sa comentezi aiurea referitor la mine. Pe cine am inproscat cu noroi? Visezi omule necivilizat atacind tu aiurea oamenii. De facut nu trebuie sa stii tu sau altii ce am facut .
Raspunsul meu era pt d na de mai sus care a intrebat despre pensie, ("casca" ochii sa vezi) nu ca aveam o graba.....la citi bani voi lua eu.... fata de voi care ati facut f mult pt aceasta pensie pt care asteptam de CINCI ANI . Daca nu erati acesti "zbatatori " aveam de 1 an in urma niste bani si apoi pensia , dar jos palaria in fata inteligentei.
Nu mai are importanta ...lipsa de educatie si bun simt se vede .
Acesti tovi anap-isti,in primul rind nu vad realitatea incalcarii legii,apoi eu n-am treaba cu acesti tovi care mereu se luau de cite cineva...eu nu m-am luat de ei saracii...am redat anumite surse confirmate mai sus si de altii,dar ei nu vad din cauza viitorului luminos ce-i asteapta,sau le este frica de noi taieri,greu de stiut ce au in soft,pacat de ei,ce sa mai zic?
Napoleon spunea:
"Zece oameni care-si exprima parerea in public sint mai puternici decit alte sute de mii care tac."
Toti aceia care si-au exprimat parerea fata de autoritati au contribuit la succesul demersurilor noastre.
Cei care au chibitat intre noi au facut si fac parte din acele sute de mii care tac.
Acei zece, in cazul nostru, au fost mai multi. Ei se stiu si ma bucur ca sint modesti. Aviz pentru viitor. Fara ei autoritatile ne calca in picioare.
"Zece oameni care-si exprima parerea in public sint mai puternici decit alte sute de mii care tac."
Toti aceia care si-au exprimat parerea fata de autoritati au contribuit la succesul demersurilor noastre.
Cei care au chibitat intre noi au facut si fac parte din acele sute de mii care tac.
Acei zece, in cazul nostru, au fost mai multi. Ei se stiu si ma bucur ca sint modesti. Aviz pentru viitor. Fara ei autoritatile ne calca in picioare.
Asa este d-le Admin,numai ca tovii n-au auzit de Napoleon ci numai de Manolache,sic! Si apoi de ce citesc aici? Sa meaga pe anap la aplauze,aici este o tribuna libera,tot nu ineleg astia????
am zis k nu ma mai bag.nu o sa luam banii asa usor.in primul rind sint aducatori de dobinzi,au cumparat programe pe care cu greu le-au implementat daca ieseam si spuneam k au cumparat programe pt 7 operatii DA 7 OPERATII ( 3 inmultiri si 4 scaderi ) cum ar fi fost?dar cine sa iasa interesele lui manolache nu corespund cu interesele noastre NU au corespuns nici atunci cind trebuia sa luam banii in acelasi timp cu militarii.sa va spun cum statea manolache pe afara la Parlament si ne ruga sa vina si el la discutii ? pina la urma o sa aflati ADEVARUL si o sa va minunati...
SCUZATI-MA,V-AM DEZINFORMAT.SINT 9 OPERATII 3 INMULTIRI SI 6 SCADERI.AU CUMPARAT PROGRAM GREU L-AU IMPLEMENTAT DAR TOT MANUAL IL VERIFICA.ZICEA CINEVA DE CALIFAT ARAB....?
Telefon: +4 021 313 6267, +4 021 315 8556
E
E-mail:relatiicupublicul@mmuncii.ro
www.mmuncii.ro -mail:
Cei zece Napoleoni se pot adresa cu intrebarea: CIT VA MAI BATETI JOC DE PENSIONARII AVIATORI? CIND AVETI DE GIND SA NE PUNETI IN PLATA
E
E-mail:relatiicupublicul@mmuncii.ro
www.mmuncii.ro -mail:
Cei zece Napoleoni se pot adresa cu intrebarea: CIT VA MAI BATETI JOC DE PENSIONARII AVIATORI? CIND AVETI DE GIND SA NE PUNETI IN PLATA
O fi bine sa stam asa si sa asteptam "nemurirea"? Ce credeti ca am putea face in afara de a sta asa linistiti si astepta deciziile care intirzie din motive clare nu de soft.
ACEASTA E O SCUZA doar.
Nu e o explicatie sa stam ca vom primi din urma , ma gindesc , dv ce ziceti?
Cine iti da explicatii prin telefon asta in cazul in care raspunde cineva......
ACEASTA E O SCUZA doar.
Nu e o explicatie sa stam ca vom primi din urma , ma gindesc , dv ce ziceti?
Cine iti da explicatii prin telefon asta in cazul in care raspunde cineva......
La sediul CNPP din strada Latina nr 8 se tin audiente de luni pana joi incepand cu ora 9 .
Cred ca am putea merge luni 21 septembrie macar 100 de persoane dintre cei care vor
intradevar sa ia pensia si sa le cerem explicatii . Numai prin presiuni putem obtine ceva .
Aplicam si noi tactica "refugiatilor" . Daca stam acasa la TV nu luam nimic .
Cred ca am putea merge luni 21 septembrie macar 100 de persoane dintre cei care vor
intradevar sa ia pensia si sa le cerem explicatii . Numai prin presiuni putem obtine ceva .
Aplicam si noi tactica "refugiatilor" . Daca stam acasa la TV nu luam nimic .
incercati sa fiti mai prezenti cit mai multi daca va intereseaza aceasta pensie
TRIMITETI INTREBARI AICI
https://www.cnpp.ro/web/guest/intreaba-un-consultant
TRIMITETI INTREBARI AICI
https://www.cnpp.ro/web/guest/intreaba-un-consultant
am fost azi in audienta la sector 1 la director.nu a semnat la sectorul 1 nici o decizie.inca se calculeaza.mai dureaza 2-3 saptamini sa emita deciziile.pe luna octombrie nu o sa luam nici un ban ,poate in noiembrie.la intrebarea mea de ce nu respecta termenul de 45 de zile pt calculare m-a intrebat de ce conform legii nu am venit sa-mi anulez cerea depusa in mai,i-am raspuns k in lege nu scrie decit de cerere si nimic de adeverita iar el a raspuns k pe ce baza imi calculeaza pensia? nu a fost vina noastra k normele nu au fost gata in 30 de zille,asta nu e treba lui si trebuia sa reclamam in alta parte nu in biroul lui.nu mergem luni in Vitan?la ce ora si unde ne intilnim?
am confirmarea k nu primim nimic in octombrie.am sunat la Directia Pensii din cadrul CNPP la sediul din strada Latina la nr 0213161950 si mi-au spus sa mai avem putina rabdare k mai dureaza.ne vedem luni in str. Latina?la ce ora si unde?
Am sunat la diferite telefoane fara mare succes ,nu raspund sau nu stiu,
Totusi am reusit sa discut cu o lucratoare (la telefon) de la sect 2, dupa ce m a luat cu softul..etc mi a spus ca atunci cind au ok dau drumul.
Am intrebat o "deci nu e problema de soft e de ok nu?"
a incurcat -o putin apoi a zis ca informaticienii cind termina softul..
Bineinteles ca am intrebat care informaticieni?
"Ai Casei de Pensii " a venit raspunsul
Doamna dar sunt f bine pregatiti acestia daca de atitea luni de zile nu sunt in stare sa faca soft.
Apoi concluzia a venit iar cu "OK ul"
Parerea mea e ca cineva sau ceva tin deciziile pe loc , Daca stam , stam mult si bine chiar e o mare bataie de joc,
Dupa cita lume vad ca ia atitudine si face comentarii cred ca unii chiar sunt linistiti sau asteapta sa iasa mereu altii la "inaintare"
Totusi am reusit sa discut cu o lucratoare (la telefon) de la sect 2, dupa ce m a luat cu softul..etc mi a spus ca atunci cind au ok dau drumul.
a incurcat -o putin apoi a zis ca informaticienii cind termina softul..
Bineinteles ca am intrebat care informaticieni?
"Ai Casei de Pensii " a venit raspunsul
Doamna dar sunt f bine pregatiti acestia daca de atitea luni de zile nu sunt in stare sa faca soft.
Apoi concluzia a venit iar cu "OK ul"
Parerea mea e ca cineva sau ceva tin deciziile pe loc , Daca stam , stam mult si bine chiar e o mare bataie de joc,
Dupa cita lume vad ca ia atitudine si face comentarii cred ca unii chiar sunt linistiti sau asteapta sa iasa mereu altii la "inaintare"
La aceasta intrebare "de ce conform legii nu am venit sa-mi anulez cerea depusa in mai,", raspunsul era:conform legii 83/2015 de la 30 de zile dupa aparitia in Monitorul Oficial legea produce efecte, deci de atunci mi se constituie dreptul la pensie speciala. Daca cererea este ilegala anulati-o voi, de ce trebuie sa o anulez EU ?
----------------
problema nu este la casele teritoriale de pensii, problema este la Casa Nationala, ba mai mult la Ministerul Muncii, deci la guvern. Un raspuns ferm nu se poate obtine decit la nivelul Ministrului Muncii.
"
a incurcat -o............"
----------------
problema nu este la casele teritoriale de pensii, problema este la Casa Nationala, ba mai mult la Ministerul Muncii, deci la guvern. Un raspuns ferm nu se poate obtine decit la nivelul Ministrului Muncii.
"
a incurcat -o............"
Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin 18 Sept - 23:57, editata de 1 ori
Am fost astazi la casa de pensii sector 1 . Mi s-a spus ca abia au primit softul si ca in setembrie sau octombrie primim deciziile . Despre punerea in plata nu stiu nimic .
Este clar ca toate sunt dirijate de sus .Eu personal nu mai fac deosebire intre Boc care
ne-a taiat pensiile si Ponta care de doi ani ne promite si nu ne-a dat nimic . O lege care
intentionat sau nu , nu este pusa in aplicare este de domeniul penal . Eu cred ca ar fi bine sa mergem luni la ora 9 cat mai multi in strada Latina nr 8 si in alta zi la Ministerul Muncii .
Daca stam acasa pierdem .
Este clar ca toate sunt dirijate de sus .Eu personal nu mai fac deosebire intre Boc care
ne-a taiat pensiile si Ponta care de doi ani ne promite si nu ne-a dat nimic . O lege care
intentionat sau nu , nu este pusa in aplicare este de domeniul penal . Eu cred ca ar fi bine sa mergem luni la ora 9 cat mai multi in strada Latina nr 8 si in alta zi la Ministerul Muncii .
Daca stam acasa pierdem .
incep deja sa se primeasca primele decizii,asa ca Roberto ,sau robi ,informeazate mai intai ,inainte de a mai scoate astfel de informatii.Pana la sfarsitul lunii se incearca a se rezolva toti pensionarii aviatori.
putem sa stim si noi 3 exemple sau trebuie sa stam cuminti in banca nostra sa nu deranjam? mai bine stam ascunsi dupa perdea,poate poate...sa va mai spun din convorbirea de azi cu directorul sector 1 Casa de Pensii:cind l-am intrebat daca banii nostri sint aducatori de dobinzi raspunsul a fost : NU. de ce oare? eu zic sa ne vedem luni la ora 10, ce ziceti?
Pentru cei interesati luni 21 septembrie la ora 9 ne vedem la intrare in Casa de Pensii din
str. Latina nr 8 .
str. Latina nr 8 .
Pagina 6 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Pagina 6 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum