taromistii

Norme

Pagina 4 din 10 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

In jos

Norme - Pagina 4 Empty Norme

Mesaj Scris de Calin la data de Dum 24 Mai - 17:51

Rezumarea primului mesaj :

Mai stiti ceva despre aparitia Normelor ?!

Calin

Mesaje : 11
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 64
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : pilot

Sus In jos


Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mier 24 Iun - 20:17

"PINA LA URMA" ce  a  vrut   sa  spuna  dl  de  mai sus?  e  de  bine  sau  de  rau...stie  cineva  traducerea?
Sa  l  salutati  la  sedinta  daca mergeti .

Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 25 Iun - 17:10

Ministerul Transportului.

Propuneri primite de la

Data receptiei
Manuela Moisii 18.06.2015
Mihai Champion 22.06.2015
Ghiata Emilia 25.06.2015Textul propunerii: Ghiata Emilia

Legea 83/2015 prevede de asemenea penalizarea celor care nu indeplinesc aceasta conditie, cat si gratificarea celor care depasesc limita celor 20 de ani vechime, dovedindu-se inca o data ca fiind conditie de baza. Nerespectarea prevederilor Legii 83/2015 ART 42 indice 1 alin.(a)si() si ART. 42 indice 2 alin.2, cat si ART.2 alin.(a),( c,),( d),( e), (f),(i )din prezentul proiect atrage dupa sine neconformitatea acestui articol ce trebuie completat prin precizarea conditiei de baza, respectiv vechimea de 20 ani in aceasta activitate a celor ale caror venituri se iau in calcul pentru determinarea mediei aplicabile celor iesiti din activitate ( pensionati). Astfel, ART.8 alin.(a) trebuie completat in continuarea sa cu precizarea: ”…si care indeplinesc conditiile legii (83/2015)ART 42 indice 1 lit.( a ) iar alineatul (b) trebuie completat dupa cum urmeaza : ” media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare de catre personalul aeronavigant aflat in activitate, corespunzator ultimei functii la bord detinute de persoana in cauza pe tipul respectiv de aeronava civila care indeplineste conditia de 20 de ani de activitate, in cazul persoanelor care nu mai detin calitatea de personal aeronavigant la data solicitarii pensiei de serviciu.”


Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 26 Iun - 15:20

REZULTAT SONDAJ


MAI DORITI SA CONTINUATI CU MANOLACHE LA CONDUCEREA ANAP?

acest sondaj inchis

NU
   77%
   [ 51 ]

DA
   21%
   [ 14 ]

NEHOTARIT
   2%
   [ 1 ]


   Total voturi : 66

Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Despre calitatea juridica a actului normativ!

Mesaj Scris de Ionescu D. la data de Lun 29 Iun - 7:58

Deoarece legea si normele ar trebui sa fie in regula din punct de vedere juridic, se pare ca a aparut si o problema legata de veniturile ce vor fi luate in calcul.
Eu doar va intreb pentru ca nu stiu cum va interpreta angajatorul anumite articole sau paragrafe ale legii.

Un punct de vedere ( aflat din discutiile pe tema salariilor ca referinta de calcul pentru pensia de serviciu) a fost comunicat pe site-ul Min.Transporturilor de Daniel Dobrin la "Propuneri primite".

http://www.mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/866-omt17062015dta

Acesta comunica urmatoarele :

*Textul propunerii: *
Punct 8 sufera din pricina lipsei de claritate, la alineatul a, nefiind precizate conditiile articolului 421, alineatul a si b din legea 83/2015, conditia de baza fiind vechimea minima de 20 de ani.

Alineatul b al aceluiasi articol amesteca tot personalul navigant, distinctia facand-o doar ultima functie la bord,dar pe langa aceasta trebuie mentionata si vechimea de 20 de ani. Lipsa acestei mentiuni prejudiciaza pe cei ce au iesit la pensie, unii cu vechime de chiar peste 30 de ani, deoarece nu mai pot beneficia in integralitate de sporul de vechime prevazut de Codul Muncii. Prin acest amestec cu cei ce nu indeplinesc conditiile legii, deci nu fac obiectul pensionarii, cei sub 20 de ani vechime si incepatorii,ale caror venituri sunt inferioare fata de cei care indeplinesc conditiile de pensionare, se prejudiciaza media veniturilor celui caruia i se aplica acest mod de calcul, ignorandu-se conditia esentiala prevazuta de lege: 20 ani vechime in aceasta activitate. Insusi faptul de a amesteca pe unii cu altii este ilogic.

In concluzie, articolul 8 alineatul b trebuie completat cu aceasta conditie esentiala: 20 de ani vechime in aceasta activitate."

Va intreb, deoarece am mai auzit aceasta parere ca s-ar lua in calcul si veniturile celor care de abia au inceput activitatea.Ca sa nu se inteleaga gresit, ca nu doresc sa prejudiciez pe nimeni, eu asta am aflat ca la calculul veniturilor vor intra si veniturile celor care au inceput activitatea, care sunt mici.Iar aceasta ar aduce prejudicii celor care au iesit la pensie.

Nu stiu cum va fi interpretata legea, cum vor fi aplicate normele de catre angajator si ce venituri vor lua in calcul.

De aceea, am mai spus ca trebuia o gandire juridica reala, tinand cont de toate conditionarile si de obtinerea unor rezultate satisfacatoare.

Ce stiti despre aceasta, s-a facut vreo simulare efectiva?Pe adeverinta iti scrie media obtinuta, dar nu da nimeni nicio explicatie.

Ionescu D.

Mesaje : 45
Data de inscriere : 01/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Lun 29 Iun - 8:14

Dupa 223 nu mi amintesc sa se fi luat in calcul doar veniturile celor peste 20 de ani....vom vedea

Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de SPEEDY G. la data de Lun 29 Iun - 8:55

Am facut anterior o afirmatie - "De aceste prostii au profitat guvernantii sa scape de naviganti, fara sa fi facut efectiv ceva, si, culmea, sa se bata apoi cu pumnii in piept ca au rezolvat problema. Legea aviatorilor (navigantilor), pana la urma trebuie sa fie pentru toti aceeasi muma, nu altfel. Pana la urma e chestie de bun simt. De aia militarii lui Dogaru care sunt foarte disciplinati si consecventi au obtinut ce-i al lor - vedeti legea." - si o sustin. Asta se intampla cand HABARNISTII - si aici ma refer in primul rand la Ministerul Muncii - se apuca sa faca legi la aviatie. Si pe deasupra mai bat si cu pumnul in masa ca daca nu se adopta ce vor ei, atunci blocheaza tot. Sunt curios, mecanicii naviganti, inginerii R.C., navigatorii, acestia ce pensie iau ? Sau ii ducem direct la groapa ? Uitati-va pe site-ul MT conform link-ului de mai sus si va faceti o idee. Multumita pixului Ministerului Muncii, si a "sfatuitorilor" acestuia, Legea 83 a iesit o VARZA iar normele sunt si ele tot o VARZA. Se va vedea aceasta cand va intra totul in aplicare. O adevarata bataie de batjocura. Trebuia facut ca la armata si basta.

SPEEDY G.

Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Lun 29 Iun - 9:43

Dl Speedy  ce intelegeti prin legea " una pt  toti "? nu e?
Ministerul  Muncii    se  ocupa  de  pensii si legile  referitoare la  acestea.
Pentru toti  era indemnizatia ,in afara  de  IB care luau  o cota parte  restul toti care nu erau IB luau suma de 5000.lei  +pensia  in plata...nu a  fost bine  nici  asa  ca  era  prea pomana, acum nu e  ok  nici legea  ...
Trebuia  sa  intrebati pe  cei  care in  septembrie 2014  s  au pupat  cu  d na Plumb  si  au acceptat legea, stiau ce  accepta?
S  au  trezit  dupa  semnaturi ca  cei  pensionati  nu mai aveau  articolul care  le  dadea  ce  au avut in 2010. CORECT?
Atunci  cind  au intrebat  dar noi?    au  zis  si voi 12 luni  din  veniturile celor  activi.....acum normal cele 12  luni erau personale  ale fiecaruia inainte  de  pensionare   muncea  cit  dorea.  dar  asa  la  cei pensionati   nu mai  e  bine pt  toate  categoriile.....
Mereu  dv  aveti  ceva  CONTRA  SI  OBSERVATII DE  FACUT.  Nu va mai plingeti  cereti  explicatii celor  care   s  au  tot  dus  pe la ministere  si  stiu ce  au  discutat si negociat.
Ceilalti am  aflat pe  "surse" ca mai stim si noi pe unii pe  altii ....

Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 29 Iun - 10:34

Pe surse , astazi ordinul va ajunge, daca nu a si ajuns, la Monitorul Oficial.

Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Lun 29 Iun - 12:07

Merci. Tot pe surse (chiar oficial) se vor publica saptamina asta...incepind de azi. Acum sa vedem ca de promisiuni suntem full.

Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Ionescu D. la data de Lun 29 Iun - 12:38

As dori sa stiu daca de la insotitorii de bord a fost un reprezentant sau un grup, care sa ne reprezinte in consultarile pentru proiectul de lege?

Au existat consultari si ce au obtinut acestea efectiv?Pentru ce au platit membrii ANAP? Numai pentru procese sau si ca reprezentare, intiere proiect cu scopul obtinerii unei legi, care sa indrepte erorile politicienilor ( care habar nu au de aviatie) si sa dea posibilitatea unei importante categorii - personalul aeronavigant din aviatia civila- sa aiba o pensie conform profesiunii si riscurilor asumate.

Sigur, la timpul respectiv, 2008 nu am fost informata;multe decizii privind "gradatia", functia la bord s-au luat cum au vrut sefii si interesele unora sau altora.Ma refer la Compania Tarom.Tardiv atunci.

Va fi posibil sa-mi ia in calcul veniturile celor care de abia au inceput activitatea?Cum interpretati legea? Ar fi o grava eroare!

Ce trebuie sa contina venitul mediu ( sporuri...)? Stiti? Poate sa explice cineva sau asteptam adeverinta...?

Sunt niste contracte colective de munca semnate?Se tine cont de ele, cum se face analiza acestor salarii, venituri nete?
Era o parte tehnica ( analiza si calcul ) si una juridica.Cine s-a ocupat? Despre care transparenta a fost vorba?

Ionescu D.

Mesaje : 45
Data de inscriere : 01/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 29 Iun - 15:41

ordin OMT nr. 816/29.06.2015 si OMMFPSPV nr. 1349/29.06.2015 pt aprobare Norme Metodologice
--------------------------
TOTUL ESTE IN ORDINE. Cele doua ministere au semnat ordinele si le-au trimis la Monitor.
Probabil miine Monitorul le va difuza.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 30 Iun - 11:42

Au ajuns la Monitorul Oficial.
Cei de acolo incearca sa le bage azi, insa spun ca in urma sedintei de guvern au f. multe ordonante. Spera sa faca loc si normelor noastre.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar 30 Iun - 13:00, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de robi la data de Mar 30 Iun - 12:22

normele au plecat la tiparit cu nr 1356.

robi

Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/03/2015

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 30 Iun - 13:58

Multumesc Gica...pt informatii.
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 30 Iun - 14:58

Un pensionar de bun simt

"Stii ca la un moment dat , se vehicula ideea ca se tergiverseaza aparitia normelor pentru ca asteptam rectificarea bugetara la 01.07.2015.
Ei bine, chiar acum s-a publicat in MOf , OMT cu nr.770 privind rectificarea bugetara pe 2015 ptr marirea salariilor la "academicieni".
Colegul manolache , titea & co si-au dovedit definitiv manevrele
Aceasta a fost varianta propusa lor de la inceput , dar ei au tinut-o langa ca nu si nu pentru ca vroiau pensia din 2010 !
Acum sa mai astepte 1 an de zile ca sa-si ia pensia ."Ca si noi am asteptat pe putin 6 luni.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 30 Iun - 15:34

Nu este un timp limita de depus cererea pt cei care sunt pensionati? Eu stiu ca da, nu poti depune  cum vrei tu...
-----------------
Ba da.
Legea spune ca intri in plata luna urmatoare depuni cereri, dar nu conditioneaza data depunerii cererii.
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 30 Iun - 16:06

"Din pacate , normele vor apare maine pentru ca azi s-au produs niste erori care necesita indreptari ."

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 30 Iun - 18:38

Cum se tin erorile si piedicile de noi.Hai sa ne bucuram macar putin de pensie ca vin tot cei care ne au taiat o , vin la putere...si s avterminat poezia. Spune si legea ca poate fi revizuita...sorry.
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty 01.07.2015 Monitorul Oficial Partea I : 479

Mesaj Scris de Ionescu D. la data de Mier 1 Iul - 15:34

Ultimele apariţii ale Monitorului Oficial :Partea I, 479


http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.html

M. Of. nr. 0479 din 01 Iulie 2015
Act nr. 816/29 Iunie 2015
Ordin privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România (201500479)
Ministerul Transporturilor 

Ionescu D.

Mesaje : 45
Data de inscriere : 01/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 1 Iul - 16:25

DOAMNELOR, DOMNILOR, GATA. Lupta noastra cu hidra s-a terminat.
Acum avem probleme administrative individuale.
Ne pare rau pentru colegii nostri bugetari, dar speram sa le iasa si lor bine.
Se pare ca lupta la gramada nu da rezultate.Pe viitor trebuie sa tragem invataminte si sa luam masuri in consecinta.
Multumim tuturor celor care au contribuit la succesul de astazi si pe care nu putem sa-i nominalizam fiind foarte multi si din toate categoriile de pensionari aviatori.
Cu multa stima si respect.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Dan Voicu la data de Mier 1 Iul - 18:20

Totusi, se aude ca Cererea depusa la Casele de pensii in luna mai ,nu este valabila si trebuie sa depunem o alta cere impreuna cu Adeverinta.Aveti ceva informatii in acest sens??

Dan Voicu

Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de alecu t la data de Mier 1 Iul - 18:34

Multumim d-le Preda pt tot ceea ce ati facut,eforturile dvs au fost supreme as putea spune in momente cind toti va erau impotriva,ati mers mai departe informind pe toata lumea fara discriminare,informatii extrem de importante pt toti,multi dintre noi nefiind familiarizati birocratic...va doresc personal multa sanatate dvs cit si tuturor colegilor,pensii lungi,cit mai lungi,si sa nu ne uitati cu vesti bune,noi vom fi tot aici din cind in cind,cu una,cu alta poate si ceva despre aviatie...si din amintirile dvs ne-ar face placere sa ne povestiti,trebuie sa revenim la normal.
    Cu multa stima si respect.

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 1 Iul - 20:50

Din cite am inteles la Tarom inca se lucreaza la adeverinte. Am mai inteles ca nu ne anunta Tarom cind se elibereaza aceste adeverinte, intentia fiind peste vreo saptamina.
Ne putem interesa la numarul 021 204 14 89 d-na VERONICA.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi 2 Iul - 7:47, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Dan Grecu la data de Mier 1 Iul - 21:16

depinde de care cerere ai depus la casa de pensii.Daca ai depus o cerere de mana,si-n care nu e specificat ca in termen de 30 zile de la aparitia normelor,sa complectezi cu8 celelante acte ,atunci e cam ....?????

Dan Grecu

Mesaje : 20
Data de inscriere : 12/12/2012

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Dan Grecu la data de Mier 1 Iul - 21:16

depinde de care cerere ai depus la casa de pensii.Daca ai depus o cerere de mana,si-n care nu e specificat ca in termen de 30 zile de la aparitia normelor,sa complectezi cu8 celelante acte ,atunci e cam ....?????

Dan Grecu

Mesaje : 20
Data de inscriere : 12/12/2012

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de popescu nicolae jr la data de Mier 1 Iul - 21:39

Tot incerc sa deschid un nou topic sondaj
Dar nu reusesc.
Sondajul ar trebui sa fie:

Cine ati dori sa fie presedintele ANAP:
1.Manolache
2.Admin
3.Sunt nehotarat
Daca domnul admin ar putea deschide acest sondaj la rugamintea mea ii multumesc anticipat
(Daca intentia de a ocupa postul de presedinte este 0 nu are rost sa facem sondajul)

popescu nicolae jr

Mesaje : 124
Data de inscriere : 19/02/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 1 Iul - 22:28

Eu Admin ma simt onorat, dar nu doresc acest lucru. Sint sigur ca sint persoane care doresc si chiar sint indreptatite sa ne conduca cu onestitate in mod transparent.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Ionescu D. la data de Joi 2 Iul - 15:48

La art.8, alin.4 : "La stabilirea mediei veniturilor totale brute realizate, pentru persoanele care nu se mai afla in activitate ...prin sintagma " tot personalul aflat in activitate" se intelege acele persoane aflate efectiv in activitate in cele 12 luni intregi...".

Se pierde prin aceasta sintagma sporul de vechime?

Salariile la insotitorii de bord nu au crescut.


Ultima editare efectuata de catre Ionescu D. in Vin 10 Iul - 3:07, editata de 2 ori

Ionescu D.

Mesaje : 45
Data de inscriere : 01/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de BMC la data de Joi 2 Iul - 18:58

SINTÁGMĂ s.f. Unitate sintactică stabilă, formată din mai multe cuvinte sau dintr-o locuțiune, constituind o parte a unei propoziții sau a unei fraze. [< fr. syntagme, cf. gr. syntagma].Sintagma nu se pierde, doar banii. Ideea asta nu e rea, dar este tardiva.

BMC

Mesaje : 14
Data de inscriere : 30/12/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 2 Iul - 20:36

Mai nene BCM observ ca esti toba de gramatica.Ortografic ortoepic si punctuatie, dar idei ai? Ne intereseaza fond nu forma. Daca totusi ai idei si ni le prezinti si intro forma de profesor de liceu nu ne suparam. Soldati sint pe toate drumurile, noi avem nevoie de generali,de idei, de initiativa.UMILESTE-NE!!
Daca eram condusi de un general nu trebuia sa asteptam 5 ani.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi 2 Iul - 21:14, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 2 Iul - 20:41

Media pe 12 luni se calculeaza functie de salarile celor care sint acum activi.Salariile celor activi se calculeaza conform legii223/2007
"Art. 42. - Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă beneficiază de următoarele drepturi:

a) salarizare specială, cu încadrare într-o grupă distinctă de salarizare, stabilită prin contractele colective şi/sau individuale de muncă pentru societăţile comerciale şi prin grile de salarizare pentru unităţile bugetare, în funcţie de nivelul pregătirii profesionale, licenţa de zbor, calificările obţinute, funcţia deţinută ia bordul aeronavei civile, complexitatea activităţii desfăşurate, responsabilităţile acordate şi riscul asumat;

b) sporuri specifice activităţii de zbor, datorate condiţiilor speciale de muncă existente în mediul aerian, suprasolicitării psihice şi nervoase, stresului, zgomotului intens şi de lungă durată, pericolului, nocivităţilor, radiaţiilor şi radiaţiilor cosmice, substanţelor chimice toxice,' acceleraţiilor şi vibraţiilor, după cum urmează: spor de aviaţie; spor pentru condiţii speciale de muncă; spor pentru condiţii deosebite de muncă; spor pentru condiţii grele de muncă; spor de periculozitate; spor de radiaţii şi radiaţii cosmice; spor de stres; spor de cască radio; spor de condiţii nocive; spor de ecran; spor pentru zborul la joasă înălţime; spor de tratamente aviochimice; spor de acrobaţie. Aceste sporuri se aplică diferenţiat, în funcţie de specificul activităţii de zbor pentru fiecare categorie de personal aeronautic civil navigant profesionist, şi pot fi incluse în salariul de bază sau aşa cum va fi convenit în contractele colective şi/sau individuale de muncă încheiate cu angajatorul;

c) spor de vechime în muncă stabilit conform legii;"

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de alecu t la data de Joi 2 Iul - 21:23

BMC este un tip flegmatic insa fara a avea nimic in tartacuta! A luat o definitie de pe net si plagiaza grosolan...nu pot sa cred ca mai stie el definitii din gramatica,el fiind mai de la tara...acolo era vorba sigur de fond nu de forma,era vorba de veniturile unei doamne cu ceva probleme de sanatate,dar mujicia acestui bmc este cronica la el,se mai si bucura ca doamna va pierde bani,rusine sa-i fie!Si foarte bine i-ati urat doanma,sa treaca prin ce treceti dvs!
----------------------
Omul este de la "DIVERSE"

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 2 Iul - 22:31

In atentia IB
"La calculul mediilor pe ultimele 12 luni ale insotitorilor de bord- activi , Taromul este obligat prin hotarare judecatoreasca sa ia in calcul si sporuri de 40% adaugate la salariul de incadrare castigate de unii insotitori de bord-activi si anume prin Hotararea 1185/07.04.2015 de la Curtea de Apel  Bucuresti .
Cei interesati, pot accesa "dosare ecris" ale Tribunalului Bucuresti si ale Curtii de Apel Bucuresti - Dosar 57194/3/2011.
In aceste conditii , sporurile de 40% adaugate la salariul de incadrare ale unor insotitori de bord- activi trebuie sa se regasesca in media calculata pe ultimele 12 luni pentru  pensionarii- insotitori de bord .
Avand in vedere ca aplicarea sporurilor de 40 % adaugate la salariul de incadrare ale unor IB-activi cuprinde perioada 2011 - 07.07.2014 , raportat la ultimele 12 luni (aprilie 2014-aprilie 2015 ) ce se aplica acum pensionarilor-IB , inseamna ca  pensionarilor - insotitori de bord le revine perioada aprilie 2014 - 07.07.2014 pe care Taromul trebuie sa o ia in calcul in vederea stabilirii mediei .
Ca atare, trebuie sa solicitati Taromului ca aceste sporuri sa se regaseasca la calculul mediilor stabilite de Tarom in Adeverintele emise pensionarilor.
Nu trebuie sa ne mai lasam furati inca o data !
Decizia va apartine ."
Cereti sa va fie justificata media din adeverinta. Daca adeverinta nu contine si acest spor cistigat in instanta aveti dreptul sa o refuzati.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Vin 3 Iul - 12:29

Dl Preda  poti  da  mai multe  informatii  despre informatia  de  mai  sus.  Am  verificat  dosarul   si  este  putin confuz  fata   de  ceea   ai  scris  mai  sus.
 multumesc.
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 3 Iul - 13:35

" Pentru o mai buna intelegere a situatiei  sporurilor de 40% adaugate la salariul de incadrare a unora dintre IB-activi , trebuie precizat ca sporurile au fost castigate irevocabil prin Hotararea  nr.1185/07.04.2015 pronuntata de CAB.
Asa cum stim cu totii, Taromul nu a aplicat si nu a respectat niciodata Lg.223/2007 care o obliga la plata unei salarizari care sa cuprinda si sporurile, astfel ca IB , inca din 2007 , au fost obligati sa se adreseze instantelor si sa le castige prin hotarari irevocabile.
Cititi cu atentie postarea Admin. in legatura cu art. din Lg.223/2007 privind SALARIZAREA.
Pe cale de consecinta, se constata ca   sporurile de 40% ce trebuie adaugate la salariile de incadrare ale IB-activi , trebuie sa se introduca la  media stabilita de Tarom pt ultimele 12 luni , respectiv aprilie 2014-aprilie 2015.
Ca atare , se constata ca NU POATE FI VORBA DE NICIO TARDIVITATE , asa cum sustine dna Nevelicico .
Lg.223/ este f . explicita atat in ceea ce priveste  DREPTURILE SALARIALE cat si in ceea ce priveste  DREPTURILE DE PENSIE ce decurg din drepturile salariale.
Asa cum se constata, Taromul trebuie sa aplice si sa respecte Hotararea 1185/07.07.2014 si sa mareasca veniturile salariale cu 40% ce cuprind perioada ultimelor 12 luni aplicate pensionarilor.
Mai exact , media pe ultimele 12 luni ale unor IB-activi sa se raporteze la veniturile marite cu sporuri de 40% , conform hotararii judecatoresti
Acest lucru trebuie solicitat in scris  Taromului pt a-l obliga sa confirme sau nu , ca media stabilita este calculata la venituri salariale marite prin adaugarea sporurilor de 40 %.
       Concluzie :
- Nu legea este stramba , ci TAROMUL NU O RESPECTA PT A NE FURA !
Nu trebuie sa refuzati Adeverinta ci sa solicitati Taromului in scris sa va confirme daca media stabilita pe ultimele 12 luni include sporurile de 40% la salariul de incadrare , conform Hotararii irevocabile 1185/07.04.2015 pronuntata de CAB.
Precizare :
- Toate aceste date au scopul de a informa in mod public pt ca toti cei interesati sa fie in cunostinta de cauza si sa nu se mai planga nimeni ca "nu am fost informati " .
Trebuie spus , ca si in 2007 , unii IB au atras atentia asupra unor aapecte ce trebuiau lamurite cu Taromul , dar din nefericire nu a existat feedback.
Avand experienta lucrurilor "prost facute" trebuie subliniat inca o data ca legea este buna dar aplicarea ei este "dupa urechea" Taromului .
Fiind in cunostinta de cauza , din acest moment , decizia  viitoarelor actiuni sau inactiuni apartine fiecaruia !"
--------
Ce am postat este din partea unei colege ce doreste sa ramina anonima. Trebuie sa-i respectam dorinta, dar in acelasi timp trebuie sa ne gindim serios la aceasta problema.
Este adevarat ca refuzul adevrintei costa timp dar beneficiul pe termen lung cred ca este important.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Vin 3 Iul - 15:37

multumesc  pt  precizari , domnului  Preda  si  Anonimei (stiute  de unii)
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Vin 3 Iul - 16:04

http://www.tmb.ro/index.php/dosare_ecris?id_dosar=300000000432969

eu observ  ca  mai  este  un  recurs  aici 
 21.07.2015
Oră: 08:30
Document: Nespecificat
Tip soluţie: Nespecificat
Soluție pe scurt: Nespecificat
Complet: CC-9  

deci   ce  este   definitiv? 
  Ma  refer  la  dosarul  de mai  sus  care  mai  are o  infatisare  in 21 iulie2015/

puneti  va  rog linkul  cu  hotarirea  definitiva  si irevocabila. 
merci./
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de cris la data de Vin 3 Iul - 16:27


 • [size=13]07.07.2014[/size]
  Ora estimata: 08:30
  Complet: C16
  Tip solutie: Admite in parte cererea
  Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclaman?i în contradictoriu cu pârâta S.C. COMPANIA NA?IONALĂ DE TRANSPORTURI AERIENE ROMÂNE TAROM S.A. Obligă pârâta la acordarea sporului de stres în cuantum de 10%, a sporului de radia?ii cosmice în cuantum de 10%, a sporului pentru condi?ii grele de muncă în cuantum de 10 %, a sporului pentru condi?ii periculoase de muncă în cuantum de 10% ?i a sporului de avia?ie în cuantum de 20%, calculate la salariul de încadrare lunar negociat. Obligă pârâta la plata către reclaman?ii indica?i în cererea de chemare în judecată ini?ială a diferen?ei dintre drepturile încasate ?i cele cuvenite conform prezentei hotărâri, calculate de la data de 01.09.2008 până la data de 07.07.2014. Obligă pârâta la plata către reclamantele CAPRAROIU MADALINA, LARGEANU CLAUDIA, PÎRVU ELENA MĂDĂLINA, ZAMFIR GABRIELA a diferen?ei dintre drepturile încasate ?i cele cuvenite conform prezentei hotărâri, calculate de la data de 22.03.2010 până la data de 07.07.2014. Obligă pârâta la plata către reclaman?i a dobânzii legale aferente debitului stabilit, calculată de la data de 17.08.2011, respectiv 22.03.2013, până la data plă?ii efective. Obligă pârâta la plata către reclaman?i a sumei reprezentând actualizare cu indicele de infla?ie, calculată de la data scaden?ei până la data plă?ii efective. Obligă pârâta la plata către reclaman?i a sumei de 16200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 07.07.2014. 
  Document: Hotarâre  7681/2014  07.07.2014


 • 07.04.2015
  Oră: 9:00
  Document: Hotarâre numarul 1185/2015 din data 07.04.2015
  Tip soluţie: Modifică sentinţa
  Soluție pe scurt: Cu majoritate: Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată în sensul că; Respinge ca neîntemriată cererea de obligare a pârâtei la plata sporului de aviaţie de 20%. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei recurate. Respinge cererea intimaţilor de obligare a recurentei la plata cheltuielilor de judecată. Irevocabilă. Cu opinia separată a dnei judecător N.Ilie în sensul admiterii recursului, modificării în parte a sentinţei atacate și respingerii în tot a acţiunii, ca neîntemeiate.
  Complet: S7 C.5R AS-LM

_________________
Cu rabdarea trecem marea.
cris
cris

Mesaje : 69
Data de inscriere : 23/02/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de popescu nicolae jr la data de Vin 3 Iul - 19:21

Astazi am sunat la TAROM si am intrebat in ce stadiu sunt  adeverintele si daca e diferenta intre cele din 2007 si cele de acum.
Calculul mai dureaza ,nu   au inceput de mult sa lucreze la ele si ne fiind facute suficiente nu s-a putut pronunta referitor la diferenta.

popescu nicolae jr

Mesaje : 124
Data de inscriere : 19/02/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Ionescu D. la data de Sam 4 Iul - 8:05

Va multumesc, Domnule Preda, pentru toate informatiile pretioase, seriozitate si spirit colegial!


Ultima editare efectuata de catre Ionescu D. in Vin 10 Iul - 3:00, editata de 1 ori

Ionescu D.

Mesaje : 45
Data de inscriere : 01/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de alecu t la data de Sam 4 Iul - 12:54

Doamna Constanta N,am incercat doar sa va sustin in fata mujiciei,dar ati inteles gresit...eu am raspuns cu aceeasi moneda,insa imi pare rau ca v-am luat apararea,nu meritati grija altora!

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Ionescu D. la data de Sam 4 Iul - 14:52

Stergeti-l, va rog!


Ultima editare efectuata de catre Ionescu D. in Vin 10 Iul - 3:04, editata de 1 ori

Ionescu D.

Mesaje : 45
Data de inscriere : 01/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Sam 4 Iul - 17:54

Informaţii oficiale ANAP

02 iulie 2015

Găsiţi ataşat, Legea nr. 83/2015 şi Normele metodologice nr. 816/1349 de aplicare a legii, în forma în care au publicate în Monitorul Oficial.

Pentru a accesa textul Legii apăsaţi aici.

Pentru a accesa textul Normelor de aplicare a legii apăsaţi aici.

Vă recomandăm să citiţi atât Legea cât şi Normele pentru a şti ce trebuie făcut.

În timp util, vom pune pe site şi modelul Cererii de completare a Cererii deja depuse la casele de pensii în lunile mai şi iunie.
Împreună cu Cererea de completare se va depune la casele de pensii şi Adeverinţa-tip cu vechimea şi veniturile, precum şi celelalte acte, după caz.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de SPEEDY G. la data de Dum 5 Iul - 1:08

Iertare doamna Constanta. V-o cer eu. Va asigur de simpatia mea ferma si neconditionata. Numai cine  nu i-a trecut coasa prin fata  ochilor poate vorbi cu atata mojicie si nonsalanta, altfel nu nicicand. Nu va cunosc, dar va asigur de gandul meu bun. Problemele sunt reale, legea a fost la misto, am mai zis asta, si se va mai vedea.

SPEEDY G.

Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 6 Iul - 10:39

În atenţia membrilor asociaţiei care, anterior publicării Normelor Legii nr.83/2015 (în lunile mai sau iunie 2015), au depus iniţial la casa de pensii Cerere de acordare a pensiei de serviciu, fără a depune şi Adeverinţa-tip cu vechimea şi veniturile.
După finalizarea procedurii de obţinere a Adeverinţei-tip şi, după caz, a Comunicării de la AACR şi a altor documente necesare, acestea se vor depune la casa de pensii până la sfârşitul lunii iulie 2015.
Toate aceste documente vor fi depuse ataşat la o nouă Cerere care reprezintă completare la Cererea de acordare a pensiei de serviciu depusă iniţial şi înregistrată anterior publicării Normelor.

Pentru a accesa Cererea de completare a Cererii de acordare a pensiei de serviciu, apăsaţi aici.

Această nouă Cerere de completare a Cererii de acordare a pensiei de serviciu se va completa corespunzător cu datele cerute.
Atenţie: În titlul Cererii la rubrica „Completare la cererea înregistrată sub nr. ………………… din ……. / ……. / 2015 se va trece obligatoriu numărul şi data înregistrării Cererii de acordare a pensiei de serviciu depusă iniţial la casa de pensii anterior publicării Normelor Legii nr.83/2015. Această precizare face legătura cu Cererea de acordare a pensiei de serviciu depusă iniţial şi confirmă continuitatea acţiunii, astfel casele de pensii fiind obligate să acorde şi să plătească drepturile în raport de data înregistrării Cererii iniţiale.

Pentru alte detalii sunaţi la tel: 0723 630 487.
Vă dorim succes.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 6 Iul - 10:40


C E R E R E
de înscriere la pensia de serviciu
conform Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007
privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România
Completare la cererea înregistrată sub nr. ..................... din ....... / ....... / 2015
Către
CASA TERITORIALĂ/LOCALĂ DE PENSII ..............................................
Subsemnatul(a) ................................................................, domiciliat(ă) în localitatea ................................, str. ..........................................., nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ....., judeţul .............................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ....... nr. ..............., eliberat(ă) de ..................., la data de .................., CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, născut(ă) la data de .................. în localitatea .............................., judeţul ................................................, fiul (fiica) lui ................................. şi al (a) ................................., pensionar pentru*) ........................................., prin Decizia nr. .............., solicit acordarea pensiei de serviciu, conform Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2015 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, în calitate de:
– titular □
– urmaş după susţinătorul .......................................................... decedat(ă) la data de ...................... având CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, Dosar de pensie nr. .................. □
În acest scop, depun următoarele acte **):
– Adeverinţa-tip nr. .......... din ..................., cu elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, eliberată de angajator ***);
– Comunicarea nr. ......... din ..................., emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă Română privind angajatorul/angajatorii indicat/indicaţi să emită adeverinţa-tip ****);
– Decizia nr. ........ din ..................., care certifică pierderea totală a capacităţii de muncă şi care atestă cauzele care au determinat pierderea totală a capacităţii de muncă, conform Legii nr. 83/2015;
– Decizia de pensie nr. ................ din .................... sau talonul de pensie;
– alte acte necesare stabilirii pensiei.
Între pensia din sistemul public de pensii şi pensia de serviciu prevăzută de Legea nr. 83/2015 optez pentru pensia cea mai avantajoasă.


Data .......................... Semnătura ......................

_____________
*) Se completează numai de către persoanele care la data solicitării pensiei de serviciu sunt pensionare pentru limită de vârstă sau de invaliditate în sistemul public de pensii.
**) Se completează şi se depun după caz.
***) Adeverinţa-tip întocmită conform modelului din anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/20107 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobat prin Ordin al ministrului transporturilor şi al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 816/1.349/2015.
****) Comunicarea întocmită conform modelului din anexa nr. 3 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/20107 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobat prin Ordin al ministrului transporturilor şi al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 816/1.349/2015.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 6 Iul - 22:05

Eu nu vad legatura intre cele doua cereri. Poate ca cineva ne lamureste.
Citind legea, acolo se spune ca trebuie sa depunem cerere fara sa se precizeze ca trebuie ca cererea sa fie insotita de alte acte (adeverinta cu vechime si cuantum).
Cererea este facuta dupa ce legea a intrat in vigoare, si in ea este specificat ca in termen de 30 de zile adaugam si adeverinta provenita de la prestator.
Daca mi se cere o a doua cerere inseamna ca prima este ilegala?
Si mai este o intrebare. De cind incepe contorizarea celor 12 luni la calculul mediei. Incepe din aprilie sau din iunie?

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de nae filip la data de Lun 6 Iul - 22:16

Pe ANAP , d.l Laurentiu Giurgea are un punct de vedere care mi se pare f. corect.
Poate cineva sa verifice la o sursa demna de incredere?

nae filip

Mesaje : 5
Data de inscriere : 04/08/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Despre sporul de vechime si alte sporuri!

Mesaj Scris de Ionescu D. la data de Mar 7 Iul - 6:18

Voi avea o rugaminte:

- sa verificati daca angajatorul a cuprins in media veniturilor brute macar sporul de vechime in munca, daca nu si alte sporuri cuvenite;
- s-a demonstrat , mai sus, ca angajatorul, respectiv Compania Tarom, in cazul nostru, nu a respectat contractul colectiv de munca si nu a luat in calcul la salarii sporul de vechime in munca si alte sporuri cuvenite conform muncii depuse;
- procesul dureaza din 2011 si nu stiu daca angajatorul a luat act de hotarare si a dispus acordarea sporurilor, incluzandu-le in salarii.

 "Există anumite procente care se utilizează în practică pentru sporul de vechime în muncă, însă ele sunt pur orientative, angajatorul poate opta oricând pentru alte variante5% - între 3-5 ani vechime în muncă; 10% - între 5-10 ani vechime în muncă; 15% - între 10-15 ani vechime în muncă; 20% - între 15-20 ani vechime în muncă; 25% - peste 20 de ani vechime în muncă."


 • 25% – peste 20 de ani vechime în muncă.Am avut acest spor ca salariati.Acum referinta se face la venitul mediu brut al tuturor angajatilor activi din ultimele 12 luni.
 • Ca orice alt spor, nu este inclus în salariul de bază şi se calculează separat.
 • Numai ca informatie generala am gasit cateva idei si in articolul de mai jos (link).Clar este ca aceste sporuri trebuiau incluse in salarii, daca acestea au fost  negociate si prevazute in Contractul Colectiv de Munca.Faptul ca s-a mers in instanta este dovada ca ele nu au fost respectate.
 • http://legislatiamuncii.manager.ro/a/13189/vechimea-in-munca-cum-va-proceda-angajatorul-cu-adeverinta-ceruta-de-fostii-salariati.html

Altfel, degeaba am mai muncit!Nu o sa stam toata viata in lungi procese pentru a avea parte de drepturile noastre.

Ionescu D.

Mesaje : 45
Data de inscriere : 01/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 7 Iul - 7:41

Cineva a sesizat corect. Denumirea este "CERERE"nu "CERERE DE COMPLETARE".
Asta inseamna o noua cerere ce o anuleaza pe prima. Prima nu este conform normelor intrucit normele nu existau, dar nici a doua nu este conforma ca are adaugat datele primei. Deci niciuna nu respecta normele.
In schimb prima a fost admisa de Casa Pensiilor.
Daca vrem sa fim corecti luam adeverinta completam cererea din norme si asta este.
Astea sint ingineriile lui Manolache care de fiecare data ne-a bagat cu oistea in gard si am asteptat 5 ani cind lucrurile facute normal erau mult mai simple si mai rapizi.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 7 Iul - 8:09

Important  este   continutul  cererii  nu  titlul

Puneti  titlul  din cerere   si  sub  el adaugati  pt  completare  a  cererii  depuse  in  data...   de   cu  nr   de....

O   sa  vedem  la  ghiseu   cind  mergem
Relax
Luati  o  cerere  cu  voi  si  o  completati  acolo  nu   va  mai  stresati   de  titlul  cererii.
------
juridic e f. important
O cerere de mina rezolva problema.
" va rog adaugati la cererea Nr.... din data...... adeverinta Nr din data.... la dosarul (numarul dosarul inscris pe talonul de pensie). Eventual adaugati un talon."
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de cris la data de Mar 7 Iul - 8:49

Admin @ Citind legea, acolo se spune ca trebuie sa depunem cerere fara sa se precizeze ca trebuie ca cererea sa fie insotita de alte acte (adeverinta cu vechime si cuantum).


Este adevarat ca in lege nu se precizeaza, dar in normele de aplicare la art 3 (2) gasim precizarea:
(2) Cererea de înscriere la pensia de serviciu, însoţită de documentaţia necesară, se depune la casa teritorială de pensii/casa de pensii sectorială competentă, în a cărei rază îşi are domiciliul/reşedinţa persoana îndreptăţită. 

Lucrurile se vor intampla cum sunt scrise in normele de aplicare si cum sunt interpretate de juristii lor. 


Incerc un raspuns pentru dna Ionescu, fara a contrazice ceea ce spune domnia sa.

(2) Venitul total brut realizat într-o lună, care stă la baza calculului pensiei de serviciu de către Casa Natională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, reprezintă suma veniturilor prevăzute la art. 42 lit. a), b), c) şi e) şi va fi mentionat în documentul emis de către angajator, pe răspunderea acestuia

ART. 42 Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civilă beneficiază de următoarele drepturi: 


a) salarizare specială, cu încadrare într-o grupă distinctă de salarizare, stabilită prin contractele
colective şi/sau individuale de muncă pentru societătile comerciale şi prin grile de salarizare
pentru unitătile bugetare, în functie de nivelul pregătirii profesionale, licenta de zbor, calificările
obtinute, functia detinută la bordul aeronavei civile, complexitatea activitătii desfăşurate,
responsabilitătile acordate şi riscul asumat;


b) sporuri specifice activitătii de zbor, datorate conditiilor speciale de muncă existente în mediul
aerian, suprasolicitării psihice şi nervoase, stresului, zgomotului intens şi de lungă durată,
pericolului, nocivitătilor, radiatiilor şi radiatiilor cosmice, substantelor chimice toxice,
acceleratiilor şi vibratiilor, după cum urmează: spor de aviatie; spor pentru conditii speciale de
muncă; spor pentru conditii deosebite de muncă; spor pentru conditii grele de muncă; spor de
periculozitate; spor de radiatii şi radiatii cosmice; spor de stres; spor de cască radio; spor de
conditii nocive; spor de ecran; spor pentru zborul la joasă înăltime; spor de tratamente
aviochimice; spor de acrobatie. Aceste sporuri se aplică diferentiat, în functie de specificul
activitătii de zbor pentru fiecare categorie de personal aeronautic civil navigant profesionist, şi pot
fi incluse în salariul de bază sau aşa cum va fi convenit în contractele colective şi/sau individuale
de muncă încheiate cu angajatorul;
 
c) spor de vechime în muncă stabilit conform legii;
 
e) indemnizatie orară de zbor sau indemnizatie pe ora de serviciu pentru zbor, stabilită pe
categorii de personal aeronautic civil navigant profesionist, pe functii îndeplinite la bordul
aeronavei şi pe tipuri de aeronave civile. Cuantumul acesteia este stabilit prin contractele colective
şi/sau individuale de muncă pentru societătile comerciale şi prin grile de salarizare pentru unitătile
bugetare;


Reiese de aici ca sporul de vechime este luat in calcul. 


Legea este facuta pentru viitor si se adreseaza tuturor celor care vor iesi la pensie de acum inainte, In aceeasi masura se adreseaza si celor care au iesit la pensie inainte de aparitia legii. 
Cei care vor iesi la pensie vor avea calculata pensia dupa veniturile reale pe care le-au avut in ultimele 12 luni de activitate.

_________________
Cu rabdarea trecem marea.
cris
cris

Mesaje : 69
Data de inscriere : 23/02/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Dragos la data de Mar 7 Iul - 9:09

Buna ziua, 

Am depus deja prima cerere la casa de pensii, care a fost acceptata si am luat nr de inregistrare. 
Acum mai depunem una, in completarea primei cereri, am inteles si asta.
Ce-mi puteti spune insa despre cererea din norme, este o a treia cerere care trebuie depusa, sau care este treaba cu ea?

Multumesc.

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 7 Iul - 9:18

dl Dragos
depui  doar  o  a  2 a  cerere  fie  completare (vezi  la  ghiseu  ce  spun) sau  cea din norme
 Practic  faci una  din norme  si  acolo  adaugi  completare  la prima  cerere  depusa  daca   ajungi la un  raspuns  corect  de  la  functionar.
o  zi  buna.
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Dragos la data de Mar 7 Iul - 9:23

Multumesc pentru informare.
Ma puteti ajuta cu modelul oficial, cel din norme?
Un link sau un pdf pe email.

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 7 Iul - 9:28

C E R E R E

de înscriere la pensia de serviciu

conform    223 10 201   0 18>Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007

 

Nr. ...... din ............

   
 

Către
            CASA TERITORIALĂ/LOCALĂ DE PENSII ..............................................
 

 

Subsemnatul(a) ......................................................, domiciliat(ă) în localitatea ............................., str. ..............................., nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ...., judeţul ....................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ...... nr. ............., eliberat(ă) de ......................., la data de ..........., CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, născut(ă) la data de ..................... în localitatea ........................, judeţul ..................., fiul (fiica) lui ........................ şi al (a) ........................, pensionar pentru*) ...................................., prin Decizia nr. ............, solicit acordarea pensiei de serviciu, conform    223 10 201   0 18>Legii nr. 83/2015,  în calitate de:
- titular     
- urmaş după susţinătorul ........................................... decedat/ă la data de ................ având CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, dosar pensie nr. ..................
 

    În acest scop, depun următoarele acte **):
    - Adeverinţa-tip nr. .......... din ..................., cu elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, eliberată de angajator    223 10 201   0 18>***);
    - Comunicarea nr. ......... din ..................., emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă Română privind angajatorul/angajatorii indicat/indicaţi să emită adeverinţa-tip****);
    - Decizia nr. ........ din ..................., care certifică pierderea totală a capacităţii de muncă şi care atestă cauzele care au determinat pierderea totală a capacităţii de muncă, conform Legii nr. 83/2015;   223 10 201   0 18>
    - Decizia de pensie nr. ........... din ................... sau talonul de pensie;
    - alte acte necesare stabilirii pensiei.
   
Între pensia din sistemul public de pensii şi pensia de serviciu prevăzută de    223 10 201   0 18>Legea nr. 83/2015 optez pentru pensia cea mai avantajoasă.
 

 

              Data .....................                                                       Semnătura ...................
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 7 Iul - 9:32

aceste   sunt  cererile  de  al MM     vedeti   deferenta?Cerere pentru acordarea pensiei de serviciu conform
Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007   
Nr. _______ din ______________
Către
CASA JUDEŢEANĂ/LOCALĂ DE PENSII ___________________________
Subsemnatul(a),________________________________________, domiciliat(ă) în localitatea ______________________, str.______________________, nr.___, bl.___, sc.___, et.___, ap.___, sect.___, judeţul_____________________, posesor al BI/CI seria___ nr.__________, eliberat de__________________, la data de______________, CNP: |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, născut la data de____________ în localitatea___________________, judeţul___________________, fiul (fiica) lui_____________________ şi al (a)_____________________, pensionar pentru*_______________________, prin decizia nr.* ___________________, solicit înscrierea la pensie de serviciu, conform Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007, în calitate de titular / urmaş, începând cu luna/data ________________.
În acest scop depun următoarele acte **:

□  -    Adeverinţa-tip nr.______ din_________________, cu elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, eliberată de angajator în aplicarea prevederilor Legii***;
□  -    Comunicarea nr.______ din_________________, emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă Română privind angajatorul/angajatorii indicat/indicaţi să emită Adeverinţa-tip****;
□  -    Decizia nr.______ din_________________, care certifică pierderea totală a capacităţii de muncă şi care să ateste cauzele care au determinat pierderea totală a capacităţii de muncă prevăzute de Lege;
□ -    Decizia de pensie nr. __________din__________, sau talonul de pensie;
□ -    Alte acte necesare stabilirii pensiei.
Între pensia din sistemul public pensii şi pensia de serviciu prevăzută de Legea nr. 223/2007, optez pentru pensia cea mai avantajoasă.
Data     SEMNĂTURA,
___________________________    ___________________Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 7 Iul - 9:34

MT?Norme
C E R E R E

de înscriere la pensia de serviciu

conform    223 10 201   0 18>Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007

 

Nr. ...... din ............

   

 

Către
            CASA TERITORIALĂ/LOCALĂ DE PENSII ..............................................
 

 

Subsemnatul(a) ......................................................, domiciliat(ă) în localitatea ............................., str. ..............................., nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ...., judeţul ....................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ...... nr. ............., eliberat(ă) de ......................., la data de ..........., CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, născut(ă) la data de ..................... în localitatea ........................, judeţul ..................., fiul (fiica) lui ........................ şi al (a) ........................, pensionar pentru*) ...................................., prin Decizia nr. ............, solicit acordarea pensiei de serviciu, conform    223 10 201   0 18>Legii nr. 83/2015,  în calitate de:
- titular     
- urmaş după susţinătorul ........................................... decedat/ă la data de ................ având CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, dosar pensie nr. ..................
 

    În acest scop, depun următoarele acte **):
    - Adeverinţa-tip nr. .......... din ..................., cu elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, eliberată de angajator    223 10 201   0 18>***);
    - Comunicarea nr. ......... din ..................., emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă Română privind angajatorul/angajatorii indicat/indicaţi să emită adeverinţa-tip****);
    - Decizia nr. ........ din ..................., care certifică pierderea totală a capacităţii de muncă şi care atestă cauzele care au determinat pierderea totală a capacităţii de muncă, conform Legii nr. 83/2015;   223 10 201   0 18>
    - Decizia de pensie nr. ........... din ................... sau talonul de pensie;
    - alte acte necesare stabilirii pensiei.
   

Între pensia din sistemul public de pensii şi pensia de serviciu prevăzută de    223 10 201   0 18>Legea nr. 83/2015 optez pentru pensia cea mai avantajoasă.
 

 

              Data .....................                                                       Semnătura ...................
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Dragos la data de Mar 7 Iul - 9:48

Perfect, multumesc mult!
Am tiparit varianta 1, cea din norme, si am scos binenteles mesajul dintre paranteze <> posibil eroare la copiere.

Mama mea in calitate de urmas se va prezenta cu ambele variante ( cea din norme si cea de completare de la anap ) la casa de pensii alaturi de adeverinta binenteles si sper sa obtina un raspuns clar - care dintre ele este mai '' corespunzatoare ''.

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

Norme - Pagina 4 Empty Re: Norme

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 10 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum