53 indice2
+31
Calin
Ionescu D.
Gica U.
BMC
pitic dorian
ion radulescu
robi
Dan Grecu
DON CARLOS
ionescu maria
costel
G.G
topcamelia
Dragos
marsinel
Marcu A
cris
cornelia
tn55
Maxim
popescu nicolae jr
alecu t
Marian Preda
SPEEDY G.
Dan Voicu
fredz
viovioleta
Admin
Dan Bita
panchios
magduuu
35 participanți
Pagina 1 din 11
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Re: 53 indice2
Va dura reaprobarea ei? Sau legea in sine va dainui secole? Ma intreb cit isi vor mai bate joc de noi...poate pina vine iar boc sa taie,macar sa aiba ce...
alecu t- Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014
Eu sper ca s-a reintrodus ca amendament. Normal este sa se voteze numai amendamentul cu pricina.
magduuu- Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011
53/2 este un amendament, care initial a fost, asta ar insemna sa se introduca din nou pensiile din 2010,(asa cum au fost in 223/2007), sper ca daca ar fi asa ar multumi tot personalul navigant. Parerea mea este ca de aici a plecat tot scandalul, ar fi prea frumos sa fie adevarat.
Dan Bita- Mesaje : 8
Data de inscriere : 23/06/2011
Ce a-ti zice daca guvernul nu ar mai sustine legea? pe motiv ca amendamentul cu 53 indice 2 nu ar fi constitutional?
Dar este sigur ca a fost reintrodus acest articol??
viovioleta- Mesaje : 22
Data de inscriere : 20/11/2013
Da este adevarat, Tariceanu, vrea sa introduca 53/2,( din cauza asta am inteles ca s-ar fi aminat din nou)dar este tot atit de adevarat ca, am putea pierde tot, sper sa nu am dreptate nici eu si nici Admin si totul sa fie bine, de fapt Romania este tara tuturor posibilitatilor.
Doamne ajuta!
Doamne ajuta!
Dan Bita- Mesaje : 8
Data de inscriere : 23/06/2011
Se pare ca a fost avizata de com.economica,industrii si servicii, cu ceva amendamente,nu stim care inca....https://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi=2014-12-03&ComisieID=80032856-1c84-47d0-a6db-82e4ed2ddbc6
Cred ca ne aflam intr-o situatie care daca nu ar fi de plins, este de ris. Guvernul sa fie receptiv si sa -ti ofere drepturile si tu sa le refuzi . Sa venit cu acea fituica in doua puncte, acum cu 53 indice 2, tot sa se blocheze proiectul de lege.Trei persoane Bebe Sirbu, Manolache Constantin si Ion Panaite se chinuie de doua saptamini sa-l determine pe Domnul Tericeanu sa actioneze in favoarea celor din cauza carora am fost etichetati drept "Nesimtiti". Guvernul a propus o lege echitabila si a eliminat posibilitatea ingineriilor prin care se putea obtine pensii de doua ori mai mari, si chiar de mai multe ori decit veniturile salariale.
Sa speram ca majoritatea va avea cistig de cauza.
Sa speram ca majoritatea va avea cistig de cauza.
Daca ratam si aceasta ultima sanasa cred ca Manolache o sa aibe
" un mare deranj "
" un mare deranj "
fredz- Mesaje : 58
Data de inscriere : 04/12/2014
Aseara d-na Plumb a spus apasat ca legea va iesi in max.2 saptamini asa cum au promis...2 saptamini...parca am mai auzit de citeva ori acest interval de timp,desigur acum este in studiu,se calculeaza,se analizeaza,dar sigur este prinsa in buget...credeti ce vreti,fiecare,eu cred ca a zburat puiul cu ata...sa nu mai zic ca o poate respinge si iohanis,si tot asa....
Reintregirea salariilor taiate de boc a fost posibila si constitutionala, la fel si reintregirea pensiilor militarilor si politistilor, iar reintregirea pensiilor noastre,(cu 53 indice 2) este neconstitutionala...????? Pai de ce...????
Dan Voicu- Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013
Pai sa va spun de ce : Pentru ca au existat SRISORI DESCHISE, total negandite, si care au permis aparitia acestor speculatii, gen scrisoarea d-l Brati. Vizavi de aceasta : Intai si intai sa vedem care este procentul pilotilor Tarom din totalul pilotilor pensionari din Romania. Vom vedea ca cifrele, care sunt singurele care pot vorbi, sunt total diferite fata de ce s-a scris in acea NOTA (informativa.... parca am mai auzit undeva chestiunea asta) Asta explica aberatiile cu care a intervenit MMPFS si a zapacit total o lege care initial fusese rezonabila. Scuzele "nesimtite" nu-si au nici un rost, pentru ca orice guvern poate dispune un control riguros al documentelor care au stat la baza adeverintelor de venit si corecta situatia, luand in calcul numai pe acelea care se incadreaza la virgula. Deci asta este o vrajeala ieftina. Pe de alta parte, si aici este de fapt miezul problemei, art 53/2 era singurul de natura sa garanteze tuturor navigantilor din Romania, remedierea (si recuperarea) furtului practicat de Boc-Basescu. Variantele promovate de unii gen d-l Brati, sterg cu buretele acest furt, poate convine asta cuiva ? Si inca ceva, perioada de activitate ceva mai intensa, fiecare si-a luat-o in calcul fata de prevederile legale de la timpul respectiv. Desigur, nu ar fi putut deranja pe nimeni ca aceasta sa fie de un an, DAR TREBUIA SA SE STIE LA MOMENTUL RESPECTIV, nu sa fie impusa aceasta in mod hotesc, retroactiv. La urma urmei, in nici un caz nu poate fi facuta o lege doar pentru compania TAROM, intr-un total dispret fata de tot restul pilotilor, cu atat mai mult cu cat restul aviatiei nu este falimentara, sustinuta artificial cu perfuzii si oxigen. Intrucat varianta MMFPS este efectiv haotica, ca si prevederi privitoare la pensionarii existenti, raman la convingerea ferma ca varianta initiala era cu mult mai corecta. Desigur, sustin ideea unui control amanuntit la documentele aferente adeverintei de venit si clarificarea situatiei. Chiar nu pot pricepe de ce s-a evitat clarificarea de aceasta maniera a situatiei si s-a mers pe variante care sa abureasca situatia. Oare cui serveste asta ?
SPEEDY G.- Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011
Bun,atunci cei care au cistigat in instante sint tot nesimtiti? Cum facem cu acestia? Cred ca ne taiem singuri si ultima craca de sub picioare...kamikaze banzai!
Domnule speedy va multumim ca a-ti afisat o statistica a personalului pensionat din asociatia ANAP.
Am avea o mare rugaminte. Va rugam sa afisati numarul celor iesiti la pensie intre 2007 si 2010. Acestia sint cei care fac obiectul discutiilor. Banuiesc ca nu sint mai multi de 50 de pensionari.
Mai banuiesc ca numarul membrilor ANAP este drastic mai mic, foarte multi de multa vreme nu mai platesc cotizatii si conform statului daca timp de sase luni nu platesti cotizatia pierzi calitatea. Sa redevii esti obligat sa depui o noua cerere, si din cite stiu nu sa depus nici una. Cred ca numarul pensionarilor nemembri este mult mai mare decit a membrilor. Asa ca ANAP a devenit nereprezentativ.
Daca a-ti putea sa ne luminati v-am fi foarte recunoscatori
Am avea o mare rugaminte. Va rugam sa afisati numarul celor iesiti la pensie intre 2007 si 2010. Acestia sint cei care fac obiectul discutiilor. Banuiesc ca nu sint mai multi de 50 de pensionari.
Mai banuiesc ca numarul membrilor ANAP este drastic mai mic, foarte multi de multa vreme nu mai platesc cotizatii si conform statului daca timp de sase luni nu platesti cotizatia pierzi calitatea. Sa redevii esti obligat sa depui o noua cerere, si din cite stiu nu sa depus nici una. Cred ca numarul pensionarilor nemembri este mult mai mare decit a membrilor. Asa ca ANAP a devenit nereprezentativ.
Daca a-ti putea sa ne luminati v-am fi foarte recunoscatori
Din cate vad, toti vor repunerea in drepturile avute anterior, asa cum e si firesc fiindca am avut o decizie care reprezenta un drept castigat. Poate nici mie mu-mi convine ca desi am avut o functie mare de conducere la aviatia sportive, cativa colegi or sa revina la pensia anterioara care este de aproape 5 ori mai mare decat a mea si probabil de 2 ori mai mare decat a unui pilot de la linie. Dar asta nu inseamna ca vreau sa nu ia nimeni nimic ca sa nu ia nici "nesimtitii". Ar fi absurd, dar nu pot sa nu observ ca unii chiar asta doresc. Se invoca chiar ca daca vom fi repusi in drepturi (cum au fost repuse unele categorii de pensionari si unii colegi care au castigat in instanta, chiar si banii din urma...) este neconstitutional deoarece cei care vor iesi dupa noi nu mai beneficiaza de aceleasi drepturi !!! Este o aberatie si daca ar fi asa, parlamentul nu ar trebui sa mai dea nici o lege ca sa poata beneficia toti de cea existenta. Ma mir ca nu am lasat legile din vremea dacilor ca sa fim constitutionali...dar si atunci poate se suparau alte popoare migratoare, cine stie ? Noi am iesit deja la pensie pe o lege (223/2007) si acum ni se da decizia confiscata de Boc abuziv, nu trebuie sa mai iesim inca o data...doar daca cineva a facut niste calcule si a vazut ca intre timp la sportiva au scazut salariile in timp ce la transport au crescut si poate ar iesi mai bine pentru el acum chiar daca altii nu iau nimic...Dar eu am o vorba, cei nesatui mai totdeauna au sfarsit tragic fiindca cineva acolo sus are grija ca cineva de aici de jos sa ravneasca la banii lui si sa se termine prost...
Marian Preda- Mesaje : 18
Data de inscriere : 29/10/2013
Ministerul Muncii nu este de acord cu punctul 53 cu 2 .Deci daca legea
trece cu acest amendament ministerul va declara legea neconstitutionala si nu mai luam nimic .
In al doilea rand vreau sa va spun ca legea 223/2007 a fost initiata si sustinuta de catre pilotii si insotitorii de bord TAROM in cursele in care
aveau la bord demnitari din parlament sau guvern . Asta in atentia
d-lui Speedy .
trece cu acest amendament ministerul va declara legea neconstitutionala si nu mai luam nimic .
In al doilea rand vreau sa va spun ca legea 223/2007 a fost initiata si sustinuta de catre pilotii si insotitorii de bord TAROM in cursele in care
aveau la bord demnitari din parlament sau guvern . Asta in atentia
d-lui Speedy .
Dar pt militari si politisti,legile dupa care au primit pensiile furate inapoi,au fost constitutionale???? Pt.noi de ce n-ar fi constitutionale? Sigur,fiecare dintre noi poate renunta la pensia avuta,sau chiar la toata pensia! Dupa anumite surse,Min.Muncii ESTE de acord sa faca dreptate tuturor,asa cum am avut in aug.2010...nu vedeti ca au aparut toate categoriile acum? Parlamentari,curtea de conturi,si toti ceilalti vor primi pensiile avute,fara discutie,ca ultim bonus din partea Guvernului,pt ca nu se stie cit mai are de trait.....
1. Întâlnirea membrilor comisiei cu doamna Rovana Plumb, ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, pe tema iniţiativelor legislative care vizează sistemul public de pensiiOrdinea de zi a şedinţei din 9 decembrie 2014, orele 13:00
Comisia pentru muncă şi protecţie socială CAMERA DEPUTATILOR
2. PLx 404/2014 Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic şi consular, din rândul funcţionarilor publici parlamentari, din rândul deputaţilor şi senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul satelitţii de Conturi
Cameră decizională 8.09.2014 Raport 23.09.2014 Invitaţi: MMFPSPV, MFPOrdinea de zi a şedinţei din 9 decembrie 2014, orele 13:00
2. PLx 404/2014 Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic şi consular, din rândul funcţionarilor publici parlamentari, din rândul deputaţilor şi senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul satelitţii de Conturi
Cameră decizională 8.09.2014 Raport 23.09.2014 Invitaţi: MMFPSPV, MFPOrdinea de zi a şedinţei din 9 decembrie 2014, orele 13:00
daca primeste aviz favorabil ce urmeaza?
merge la promulgare sau in camere?
merge la promulgare sau in camere?
popescu nicolae jr- Mesaje : 124
Data de inscriere : 19/02/2014
Doamne-ajuta sa treaca asta, ca e mai buna pentru noi pensionarii.........
Dan Voicu- Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013
08-12-2014 Comisia economică, industrii şi servicii transmite avizul cu nr. 338-FAVORABIL cu amendamente
http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2013%5C13L403XA.pdf
=================================
ADMIN
Asa se intimpla cind scara valorilor este inversata. Cei foarte putini si imorali dicteaza.Iar vom fi catalogati de "nesimtiti", si in viitor pote iar se va gasi un guvern sa ne suspende pensiile. O manevra periculoasa si paguboasa.
http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2013%5C13L403XA.pdf
=================================
ADMIN
Asa se intimpla cind scara valorilor este inversata. Cei foarte putini si imorali dicteaza.Iar vom fi catalogati de "nesimtiti", si in viitor pote iar se va gasi un guvern sa ne suspende pensiile. O manevra periculoasa si paguboasa.
Citesc pe acest forum o aberatie care se vrea a fi "scrisoare deschisa". Adminul nu permite acolo nici un fel de comentarii, de dialog... si de aceea postez aici, doar, doar s-o indura cineva sa stearga acea prostie de acolo.
Sunt absolut sigur ca nu este scrisa de dl. Preda.
Mai greseste si dl. Preda din cand in cand dar aceasta scrisoare este scrisa de cineva care nu stie ce vrea, nu stie sa se exprime, face greseli logice, greseli de exprimare, de ortografie... Amintiti-va de scrisoarea facuta de cei de la "academia de aviatie", adica de academicieni frate nu de un piloti.
Stiti ca acestia cereau ca fiecare pilot sa primeasca drept pensie de serrviciu 7-8 lei/an?
Iata scrisoarea si va rog sa fiti atenti la cate greseli si aberatii contine:
De altfel multi colegi de-ai nostri au primit deja aceasta pensie prin justitie, au primit banii pe intreaga perioada si vor primi in continuare pensia conform L223/2007. Iar acum in parlament se incearca a se elimina aceasta discriminare si sa primeasca toti pensia din august 2010, nu numai cei care au castigat prin procese.
Sunt sigur ca multi colegi inteleg asta.
Dar, asa cum s-a mai intamplat, sunt sigur ca dl. Preda va sterge acest mesaj. De ce? Nu pot intelege mai ales ca-mi amintesc de participarea d-lui Preda la ultima adunare generala ANAP cand a ridicat mana, a aplaudat si-a apreciat cu glas tare hotararea adunarii generale de a lupta pana la revenirea la pensiile de serviciu taiate.
Acum ce se intampla? Ati trecut de partea diversionistilor? Vreti sa bulversati si sa pierdem si ultima speranta?
Sunt absolut sigur ca nu este scrisa de dl. Preda.
Mai greseste si dl. Preda din cand in cand dar aceasta scrisoare este scrisa de cineva care nu stie ce vrea, nu stie sa se exprime, face greseli logice, greseli de exprimare, de ortografie... Amintiti-va de scrisoarea facuta de cei de la "academia de aviatie", adica de academicieni frate nu de un piloti.
Stiti ca acestia cereau ca fiecare pilot sa primeasca drept pensie de serrviciu 7-8 lei/an?
Iata scrisoarea si va rog sa fiti atenti la cate greseli si aberatii contine:
SCRISOARE DESCHISA PRESEDINTELUI SENATULUI ROMANIEI
Scris de Admin la data de Vin 5 Dec 2014 - 20:46Trecand peste greselile subliniate, peste virgulele asezate aiurea, peste colegialiltatea cu care va bateti pe umar cu al doilea om in stat..., eu stiu ca toti cei care au fost pensionari pe L223/2007 vor sa fie repusi in plata cu pensiile pe care le-au avut inainte de taierea prin L119/2010, adica pensia din august 2010.Domnule Presedinte al Senatului
Va adresez acest mesaj sa va spun ca acum sint pensionar iesit de la Boeing 737, si de patru ani si patru luni, impreuna cu inca aproximativ o mie de colegi ne zbatem sa revenim la vechile pensii taiate neconstitutional si nedrept. Cind cu mari eforturi am ajuns aproape de mal, ne-am trezit loviti de presedintele statului, dupa cum stiti. Am reluat zbaterile si ne-am trezit cu alta lovitura, de data aceasta, din partea citorva colegi de breazla, de pe la aviatia sportiva si parasutism. Acestia sint putini, cei iesiti la pensie de la aparitia legii 223/2007 pina la abrogarea ei in 2010. Acestia neesind pe media veniturilor tuturor celorlalti colegi au avut posibilitatea sa profite de o inperfectiune a legii 223/2007 care spunea ca poti iesi la pensie pe media veniturilor de pe trei luni Acestia s-au planificat la zbor de asa natura ca au realizat pensii dublu triplu sau mai mult decit venitul salarial.
Proiectul noii legi care a fost adoptat de parlament a corectat aceasta posibilitate si este asteptata cu sufletul la gura fiind o lege echilibrata, si agreata de 80-90% dintre noi. Toti asteptam ca in aceasta luna sa putem sa depunem cererile la casa de pensii, si sa si scapam de eticheta de pensionari "nesimtiti"
Noi v-am urmarit cu interes, si am apreciat efortul dumneavoastra considerindu-va un bun coleg, insa ultimele evenimente pe majoritatea ne-au dezamagit,si ne-au facut sa ne indoim ca vom mai vedea inapoi ce ni se cuvine.
Pe plan constitutional acest articol 53 indice 2 creaza discriminare intre actualii pensionari si viitori pensionari care ar dorii si ei sa iasa la pensie pe media a trei luni. Deci legea poate fi respinsa ca neconstitutionala.
Ar fi pacat ca din cauza citorva profitori sa sufere cel putin o mie de pensionari aviatori.
Cu stima si respect
De altfel multi colegi de-ai nostri au primit deja aceasta pensie prin justitie, au primit banii pe intreaga perioada si vor primi in continuare pensia conform L223/2007. Iar acum in parlament se incearca a se elimina aceasta discriminare si sa primeasca toti pensia din august 2010, nu numai cei care au castigat prin procese.
Sunt sigur ca multi colegi inteleg asta.
Dar, asa cum s-a mai intamplat, sunt sigur ca dl. Preda va sterge acest mesaj. De ce? Nu pot intelege mai ales ca-mi amintesc de participarea d-lui Preda la ultima adunare generala ANAP cand a ridicat mana, a aplaudat si-a apreciat cu glas tare hotararea adunarii generale de a lupta pana la revenirea la pensiile de serviciu taiate.
Acum ce se intampla? Ati trecut de partea diversionistilor? Vreti sa bulversati si sa pierdem si ultima speranta?
Maxim- Mesaje : 36
Data de inscriere : 07/03/2011
Se pare ca fondul problemei a fost inteles de Domnul Tariceanu. A mai ramas sa se convinga Domnul Manolache
Ramaneti acelasi dezinformat sau poate rauvoitor daca nu intelegeti ca Manolache nu a depus nicu un amendament, nu a solicitat nimanui sa se schimbe macar o virgula in textul adoptat de parlament in 9 septembrie 2014 si trimis la promulgare.
Altii au cerut si chiar dumneavoastra ati postat pe acest forum o scrisoare deschisa catre Tariceanu prin care solicitati schimbarea.
Altii au cerut si chiar dumneavoastra ati postat pe acest forum o scrisoare deschisa catre Tariceanu prin care solicitati schimbarea.
Stie cineva ce s a discutat astazi?
viovioleta- Mesaje : 22
Data de inscriere : 20/11/2013
d-le Maxim o postare nu era suficienta?
4 postari la rand mai vezi la vand urgent .......
4 postari la rand mai vezi la vand urgent .......
Fondul discutiilor. S-a renuntat la a se mai depune amendamente. Legea va ramine cum a fost trimisa catre presedintie. In rest vorbe, care ne vor aiuri de cap
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier 10 Dec - 12:23, editata de 2 ori
Stimate domnule Admin:
"Sa renuntat" se scrie s-a renuntat iar "presedentie" se scrie presedintie, ca vine de la presedinte si nu presedente. Am inteles din scrisoarea deschisa adresata Camerei Deputatilor (pe care un elev de clasa a treia ar fi redactat-o mai corect) ca reprezentati 90% din personalul navigant (vai de capul lor cu asa lider). Dar asemeni unor nesimtiti precum Voicu, Geica sau mai stiu eu cine, care nu s-au gandit decat la binele lor, dumneavoastra si Manolache faceti acelasi lucru dorind nu o repunere in drepturile taiate abuziv, ci raportarea la salariile pilotilor activi (care au crescut intre timp) ca sa va mariti pensile avute anterior. In acest sens observ ca intreprindeti fel de fel de demersuri pentru a impiedica introducerea Art.53 indice 2. Daca acest lucru se va intampla si Legea va pleca la promulgare fara a repara taierea ilegala a pensiilor din cauza lacomiei dumneavoastra si a lui Manolache, atunci voi scrie si eu o scrisoare presedintelui cu rugamintea sa o atace la Curtea Constitutionala deoarece :
-nu au fost eliminate discriminarile pentru care a fost intoarsa la Parlament;
- nu au fost reparate taierile abuzive 2010;
- unele pensii vor creste fata de cele avute inainte de taiere prin raportarea la salariile actuale ale celor activi care au crescut intre timp, ceea ce va genera nemultumire si in randul pensionarilor altor categorii socio-profesionale, care vor dori sa se raporteze si ei cu pensile la salariile celor activi care au crescut intre timp.
- fara revenirea la pensile avute, valul de procese va continua (mai ales ca se castiga din ce in ce mai des) si nu cred ca guvernul va dori sa plateasca si diferentele din 2010 asa cun sunt stipulate in toate hotararile judecatoresti;
- in forma actuala a legii se stipuleaza ca personalul aflat deja in pensie, poate depune cerere insotita de adeverinta...etc, ceea ce lasa posibilitatea de a depune cate o cerere insotita de adeverinta in fiecare an (daca adeverinta e mai avantajoasa) sau peste 5 ani fiindca legea nu prevede o perioada de timp sau alta limitare la depunerea cererilor pentru cei deja pensionati;
- mai sunt cateva puncte pe care le voi scrie la momentul respectiv (sper sa nu fie cazul).
Si daca nu va mai lua nimeni nimic datorita avaritiei catorva, va rog sa le explicati dumneavoastra de ce nu si-au primit oamenii pensile taiate inapoi, ca doar reprezentati 90% din personalul navigant.
"Sa renuntat" se scrie s-a renuntat iar "presedentie" se scrie presedintie, ca vine de la presedinte si nu presedente. Am inteles din scrisoarea deschisa adresata Camerei Deputatilor (pe care un elev de clasa a treia ar fi redactat-o mai corect) ca reprezentati 90% din personalul navigant (vai de capul lor cu asa lider). Dar asemeni unor nesimtiti precum Voicu, Geica sau mai stiu eu cine, care nu s-au gandit decat la binele lor, dumneavoastra si Manolache faceti acelasi lucru dorind nu o repunere in drepturile taiate abuziv, ci raportarea la salariile pilotilor activi (care au crescut intre timp) ca sa va mariti pensile avute anterior. In acest sens observ ca intreprindeti fel de fel de demersuri pentru a impiedica introducerea Art.53 indice 2. Daca acest lucru se va intampla si Legea va pleca la promulgare fara a repara taierea ilegala a pensiilor din cauza lacomiei dumneavoastra si a lui Manolache, atunci voi scrie si eu o scrisoare presedintelui cu rugamintea sa o atace la Curtea Constitutionala deoarece :
-nu au fost eliminate discriminarile pentru care a fost intoarsa la Parlament;
- nu au fost reparate taierile abuzive 2010;
- unele pensii vor creste fata de cele avute inainte de taiere prin raportarea la salariile actuale ale celor activi care au crescut intre timp, ceea ce va genera nemultumire si in randul pensionarilor altor categorii socio-profesionale, care vor dori sa se raporteze si ei cu pensile la salariile celor activi care au crescut intre timp.
- fara revenirea la pensile avute, valul de procese va continua (mai ales ca se castiga din ce in ce mai des) si nu cred ca guvernul va dori sa plateasca si diferentele din 2010 asa cun sunt stipulate in toate hotararile judecatoresti;
- in forma actuala a legii se stipuleaza ca personalul aflat deja in pensie, poate depune cerere insotita de adeverinta...etc, ceea ce lasa posibilitatea de a depune cate o cerere insotita de adeverinta in fiecare an (daca adeverinta e mai avantajoasa) sau peste 5 ani fiindca legea nu prevede o perioada de timp sau alta limitare la depunerea cererilor pentru cei deja pensionati;
- mai sunt cateva puncte pe care le voi scrie la momentul respectiv (sper sa nu fie cazul).
Si daca nu va mai lua nimeni nimic datorita avaritiei catorva, va rog sa le explicati dumneavoastra de ce nu si-au primit oamenii pensile taiate inapoi, ca doar reprezentati 90% din personalul navigant.
Marian Preda- Mesaje : 18
Data de inscriere : 29/10/2013
Draga Marian,
Îmi permit sa intervin la cele spuse de tine, in calitate de coleg, desi poate nu ne-am vazut vreodata. Este a doua postare pe care o fac, pe prima dupa trei zile mi-a sters-o Admin, dar nu sunt suparat pe el.
As dori sa iti pun doua intrebari la care poti raspunde obiectiv sau deloc:
1. Poti estima te rog, care a fost contributia ta la elaborarea si apoi la toti pasii necesari pentru adoptarea Legii 223/2007, eu marturisesc ca am avut 0%, am fost beneficiar al ei, iar in ultima perioada nu mi-am permis nici cel mai mic demers, pentru a stopa in vreun fel repunerea in drepturi, in orice fel a personalului navigant: promit ca intr-un viitor, acceasi intrebare i-o voi pune si Domnului Manolache.
2.Facand un demers asemenea celui pe care zici ca-l vei face, si sa zicem ca vei reusi, bineinteles ca vor fi afectati Domnul Manolache, Domnul Admin, Domnii Geica, Voicu si altii, chiar si eusi tu, dar si alti poate 1000 de fosti aviatori. insotitori, s.a.m.d., bineinteles ca am scazut cu aproximatie pe cei care au castigat in instanta. Concluzionand aceasta idee " Da" cu calul ce-ai avut?"
Ma gandeam si vroiam sa-ti amintesc, ca in lumea asta exista doua principii generale: "Ce semeni, aia culegi", si "Cu masura cu care masori ti se va masura".
Fie vorba intre noi, nu vei indrepta tu, o lume stamba, indiferent de ce demers vei face.
Sa auzim de bine si sa evitam cat putem rubrica "omagiul fostilor colegi".
Pentru conformitate : TN tel:0723263666.
Îmi permit sa intervin la cele spuse de tine, in calitate de coleg, desi poate nu ne-am vazut vreodata. Este a doua postare pe care o fac, pe prima dupa trei zile mi-a sters-o Admin, dar nu sunt suparat pe el.
As dori sa iti pun doua intrebari la care poti raspunde obiectiv sau deloc:
1. Poti estima te rog, care a fost contributia ta la elaborarea si apoi la toti pasii necesari pentru adoptarea Legii 223/2007, eu marturisesc ca am avut 0%, am fost beneficiar al ei, iar in ultima perioada nu mi-am permis nici cel mai mic demers, pentru a stopa in vreun fel repunerea in drepturi, in orice fel a personalului navigant: promit ca intr-un viitor, acceasi intrebare i-o voi pune si Domnului Manolache.
2.Facand un demers asemenea celui pe care zici ca-l vei face, si sa zicem ca vei reusi, bineinteles ca vor fi afectati Domnul Manolache, Domnul Admin, Domnii Geica, Voicu si altii, chiar si eusi tu, dar si alti poate 1000 de fosti aviatori. insotitori, s.a.m.d., bineinteles ca am scazut cu aproximatie pe cei care au castigat in instanta. Concluzionand aceasta idee " Da" cu calul ce-ai avut?"
Ma gandeam si vroiam sa-ti amintesc, ca in lumea asta exista doua principii generale: "Ce semeni, aia culegi", si "Cu masura cu care masori ti se va masura".
Fie vorba intre noi, nu vei indrepta tu, o lume stamba, indiferent de ce demers vei face.
Sa auzim de bine si sa evitam cat putem rubrica "omagiul fostilor colegi".
Pentru conformitate : TN tel:0723263666.
tn55- Mesaje : 3
Data de inscriere : 15/01/2013
Din cate am aflat legea ramane in aceiasi forma doar ca se vor lua in calcul 12 luni anterioare anului 2010 deci inainte de taierile de salarii si pensii . Sunt curios despre ce o sa mai corespondati cu presedintele
in aceasta situatie .
in aceasta situatie .
Corect Fredule
Am amendamentul dar nu-l pot pune ca este in alt limbaj ce nu-l stiu ( la calculator)
Am amendamentul dar nu-l pot pune ca este in alt limbaj ce nu-l stiu ( la calculator)
Sint mai multe variante de amendamente,din cauza redarii pensiilor militarilor si politistilor asa cum le-au avut inainte de taieri,fara alte amendamente,cit si in ceea ce ne priveste exista cauza celor care au cistigat in instante pensia "nesimtita" plus din urma,fapt pt care sint multe discutii pe tema discriminarii cu aceste amendamente...jocul continua,dragilor!
Daca se citeste ART IV din legea adoptata se poate observa ca amendamentul nu se poate aplica. Articolul respectiv prevede ca toti pensionari plus cei ce se vor pensiona in viitor se vor supune datei din anul 2010 inainte de aparitia legii 118/2010
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier 25 Mar - 11:54, editata de 3 ori
Legea din 2010 are nr. 119 . deci 119/2010 , daca este trecuta cu ac. nr. 118 si in normativ, atunci cred ca ar trebui atentionati colegii nostril care se duc la parlament sa-i atentioneze sa modifice nr. putem avea surpriza de a nu putea fi aplicata intrucat legea care ne-a taiat pensile este 119 di NU 118.
cornelia- Mesaje : 97
Data de inscriere : 22/02/2011
Localizare : bucuresti
SORY ! l-am sunat pe dl. Manolache sa-i spun despre nr.118 si a zis ca e CORECT deoarece se refera la legea salarizarii. A tinut sa-mi mentioneze ca deocamdata nu este sigur ca ac. articol va fi introdus in lege , ca inca M.M mai discuta cu parlamentul si o sa vedem ce va fi pana la urma.
Sory din nou daca vestea nu e buna.
Sory din nou daca vestea nu e buna.
Prin legea118/2010 s-au redus salariile cu 25% in vara lui 2010. Iar L 119/2010 ne-a desfiintat pensia noastra.
Asa ca acest amemndament, daca va fi adopatat, va permite luarea ca baza de calcul a veniturilor salariale de dinainte de scaderea salariilor cu 25%. Asta este bine si ca forma si ca fond. Chiar daca se iau in calcul 12 luni tot e mai bine sa fie 12 luni din iulie 2009 pana in iunie 2010 decat 12 luni din ianuarie 2014 pana in decembrie 2014.
Asa ca acest amemndament, daca va fi adopatat, va permite luarea ca baza de calcul a veniturilor salariale de dinainte de scaderea salariilor cu 25%. Asta este bine si ca forma si ca fond. Chiar daca se iau in calcul 12 luni tot e mai bine sa fie 12 luni din iulie 2009 pana in iunie 2010 decat 12 luni din ianuarie 2014 pana in decembrie 2014.
Pe surse. ar fi spus cuiva din cadrul conducerii ANAP ca dupa cum vede ce decurg lucrurile nu mai spera sa mai fie acceptat ac art,(asta se intampla pe seara )
Cum Rovana la Dana Grecu in emisiune cand a fost intrebata cand crede ca ne vor da pensile speciale inapoi asta I-a raspuns ca in 2 sapt max. DG (stiti ca nu e dusa la
biserica)I-a replicat ca nu mai e timp au cu bugetul si celelalte.... Rovana I-a raspuns ca o baga in procedura de urgenta. Concluzia mea, da Doamne sa fie gresita ,( pe toti ne-ar coafa sa fie 12 luni din anul anterior taierilor, adica 2009 ,atunci au fost salarii mai bune,),ca vor scoate toate modificarile pe care au incercat sa le introduca si legea va fi exact cum a trimis-o " ciclopul " inapoi pt. ca nu mai are timp de inca 3 com la Senat si tot vreo 5 la deputati.Daca lg. este exact cum a fost aprobata IN COMISII la senat , ajunge la dep si va fi votata din nou in plen ca doar a mai fost adoptata odata exact in ac. forma.
Cum Rovana la Dana Grecu in emisiune cand a fost intrebata cand crede ca ne vor da pensile speciale inapoi asta I-a raspuns ca in 2 sapt max. DG (stiti ca nu e dusa la
biserica)I-a replicat ca nu mai e timp au cu bugetul si celelalte.... Rovana I-a raspuns ca o baga in procedura de urgenta. Concluzia mea, da Doamne sa fie gresita ,( pe toti ne-ar coafa sa fie 12 luni din anul anterior taierilor, adica 2009 ,atunci au fost salarii mai bune,),ca vor scoate toate modificarile pe care au incercat sa le introduca si legea va fi exact cum a trimis-o " ciclopul " inapoi pt. ca nu mai are timp de inca 3 com la Senat si tot vreo 5 la deputati.Daca lg. este exact cum a fost aprobata IN COMISII la senat , ajunge la dep si va fi votata din nou in plen ca doar a mai fost adoptata odata exact in ac. forma.
SORY, cine ar fi spus ? pai cine ? Dl. Manolache
Pina una alta,in avizul comisiei de reexaminare exista aprobat art.53 indice3,afisat in format pdf la Senat...
Asa sa fie cum spuneti dv. eu nu zic decat atat " DA DOAMNE !"
Eu am inceput sa-mi pierd optimismul.Pe scena politica percep o instabilitate sporita. Noi amestecam legea pensionari cu salarizarea, apelam la traficul de influienta. Conform calendarului, daca nimic nu se intimpla, acum ar fi trebuit sa fim in prima luna in plata,eventual in ianuarie, dar cert cu deciziile emise.
Ma intreb cine se face vinovat de aceasta situatie, Manolache, Ilie Aurelian cumnatul lui Manolache, Bebe Sirbu, sau Tariceanu?
Ma intreb cine se face vinovat de aceasta situatie, Manolache, Ilie Aurelian cumnatul lui Manolache, Bebe Sirbu, sau Tariceanu?
Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 13 Dec - 16:45, editata de 1 ori
Acest mesaj trebuie retras. Este profund toxic. Desigur, inteleg disperarea din spatele cuvintelor, justificata dealtfel, insa, mai citeste si MMPFS mesajele de pe forum, si eu stiu o vorba vizavi de epigonii basisti : NU DAM IDEI LA IDIOTI.
Cu respect fata de toti colegii,
===============
Admin
Cind trebuie retras acest mesaj? acum sau mai tirziu?
Fara nicio aluzie. Eu stiu ca atunci cind am dreptate poate auzi si papa, poate se gaseste cineva sa mi-o dea. Daca nu am, intradevar ma fac ca ploua si fac ciocul mic. E ca la sah, am facut o mutare gresita? ma fac ca ploua poate adversarul nu o vede.
Cu respect fata de toti colegii,
===============
Admin
Cind trebuie retras acest mesaj? acum sau mai tirziu?
Fara nicio aluzie. Eu stiu ca atunci cind am dreptate poate auzi si papa, poate se gaseste cineva sa mi-o dea. Daca nu am, intradevar ma fac ca ploua si fac ciocul mic. E ca la sah, am facut o mutare gresita? ma fac ca ploua poate adversarul nu o vede.
SPEEDY G.- Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011
Unii hoti basisti s-au facut legi pentru a pute fura. Altii au profitat de imperfectiunea lor, dar tot hoti se numesc. Acum o lege dreapta si echitabila o vor schimonosita.
Madificarile la legea 223/2007 ar trebui sa ramina asa, drepte si echitabile,iar nemultumitii sa ia calea justitiei. Nimeni nu este obligat sa faca cerere.
Aici vorbim de o lege care da 80%, fara a se depasi 100% din venit, tuturora fara exceptii, dar nu vorbim de venit. Venitul este reglementat de alte legi.
Madificarile la legea 223/2007 ar trebui sa ramina asa, drepte si echitabile,iar nemultumitii sa ia calea justitiei. Nimeni nu este obligat sa faca cerere.
Aici vorbim de o lege care da 80%, fara a se depasi 100% din venit, tuturora fara exceptii, dar nu vorbim de venit. Venitul este reglementat de alte legi.
Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 13 Dec - 11:57, editata de 1 ori
Acesti hoti tot plimba intrervalul cu veniturile cind in 2007, cind in 2010, doar doar li se legifereaza hotia.
Mai grav este ca vor ca si viitorii pensionari sa se raporteze tot la intervalul de ei ales.
Sa citim cu atentie ART. IV.- (1).
"De prevederile prezentei legi beneficiaza si personalul aeronautic civil navigant profesionist care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, este pensionat pentru limita de virsta...." si sub el se doreste adaugat amendamentul care prevede sa se ia in calcul veniturile de diainte de taierile de salarii din 2010.
Cu alte cuvinte de prevederile amendamentului vor beneficia viitorii pensionari si actualii pensionari.
Si ma intreb, ce vina are salariatul de peste (5) ani de aici in colo, sa se raporteze la veniturile din urma cu (9) ani, au trecut (4) +(5).
Mai grav este ca vor ca si viitorii pensionari sa se raporteze tot la intervalul de ei ales.
Sa citim cu atentie ART. IV.- (1).
"De prevederile prezentei legi beneficiaza si personalul aeronautic civil navigant profesionist care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, este pensionat pentru limita de virsta...." si sub el se doreste adaugat amendamentul care prevede sa se ia in calcul veniturile de diainte de taierile de salarii din 2010.
Cu alte cuvinte de prevederile amendamentului vor beneficia viitorii pensionari si actualii pensionari.
Si ma intreb, ce vina are salariatul de peste (5) ani de aici in colo, sa se raporteze la veniturile din urma cu (9) ani, au trecut (4) +(5).
15.12.2014 17:44:09
Miine la 10 00 se discuta in comisia juridica despre legea noastra L 403.
https://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi&ComisieID=6D860037-A0F8-4644-AAC0-1E3636726CEA poz. 15
Miine la 10 00 se discuta in comisia juridica despre legea noastra L 403.
https://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi&ComisieID=6D860037-A0F8-4644-AAC0-1E3636726CEA poz. 15
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Pagina 1 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum