taromistii

DESPRE PENSII O COLEGA

In jos

DESPRE PENSII O COLEGA Empty DESPRE PENSII O COLEGA

Mesaj Scris de george la data de Sam 16 Apr - 5:18

MIOARA POPA SPUNE:
De ce consider ca statul roman imi ramine dator…


Ma numesc Mioara Popa si am fost pentru nici doi ani beneficiara unei pensii „nesimtite”, obtinuta pe baza unei legi adoptate in Parlamentul Romaniei. Cum se numea ea la promulgare ? Citez din motivatia acordarii ei:

“O reparatie morala pentru o categorie sociala nedreptatita “…

Unde sintem azi?

Ieri asa-zisul presedinte al tuturor romanilor, a promulgat absolut samavolnic legea care va decima aceasta categorie a personalului aeronautic din aviatia civila, pentru singura vina de a fi reusit sa se constituie intr-o elita care si-a desfasurat o viata intreaga activitatea in mod onest si fara pata.

In marea noastra majoritate am fost angajatii unicei companii nationale de aviatie, ne-am contopit mai mult de jumatate din viata noastra cu anii echivalenti de existenta ai ei.

Am fost – fara exceptii – acolo unde ne-a cerut-o datoria, fara simbete sau duminici libere, fara sarbatori legale, fara Paste sau Craciun in familie.

In 1978 cind am inceput scoala la Centrul de Instruire a Personalului Aeronautic, cuvintele de intimpinare au fost:

„Aveti drepturile unui civil si obligatiile unui militar.”

Acum nimeni nu-si mai aduce aminte nimic… La nici 6 luni dupa ce am inceput zborul, o clasa intreaga de piloti au cazut la Constanta intr-un zbor – scoala. Au fost primii colegi dintr-un lung sir de oameni deosebiti, cu o meserie deosebita si cu calitati evident dincolo de medie, care ne-au parasit tragic si mult inainte de ceea ce s-ar considera “timpul” lor.

Ca au fost accidente in timpul activitatii, ca a fost vorba de boli profesionale toti au plecat fara a se bucura de acea “reparatie morala” pe care unii au numit-o asa de nedrept pensie „nesimtita”… Nu a existat an in care sa nu ne adaugam pe lista celor dusi dintre noi…

Si vorbim de oameni care in cele mai multe cazuri nu au atins 55 de ani. Principiul atit de clamat al contributivitatii nu spune nimic de faptul ca in cazul pensionarilor din aviatie contributia s-a facut pe echivalentul a 35 – 55 de ani, functie de cele mai mari salarii pe economie, pe cind speranta de viata e mult sub media normala a celorlalte meserii.

Dar cui ii pasa?…

Nici Ceausescu nu a indraznit sa egalizeze pensia celor din aviatie cu a altor categorii. Pensia era 75-85% din media a 5 ani avantajosi din ultimii 10. Ciudat cum cel care a urit elitele a stiut sa le respecte munca…
................................................................................................................................
N B legea 223 spune acelas lucru; pensia aviatorilor este 80% din venit[/color]

george

Mesaje : 23
Data de inscriere : 19/02/2011
Varsta : 71
Localizare : bucuresti dorobanti
Joburi/Distractii : orice qwe4444

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum