taromistii

DESPE PENSII

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

DESPE PENSII Empty DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 30 Dec - 16:55

CONTRIBUTIE
           

Cind este vorba de pensie apare foarte des cuvintul CONTRIBUTIE. Acest cuvint este folosit pentru a justifica o pensie sau alta. De multe ori, binenteles retoric, se cere o pensie in baza cotributiei. " Mie sa-mi dea contributia ca eu am contribuit"
Eu asi schimba denumirea CONTRIBUTIE cu COTIZATIE si ar fi mai usor de inteles. Fiecare dintre noi am fost membri de sindicat sau de asociatie. Una din obligatii era sau este sa-ti platesti cotizatia. Cine nu o plateste este exclus din acea forma de asociere. Acea cotizatie este o suma proportionala cu venitul fiecaruia, care nu este semnificativa, mai degraba este o dovada ca esti membru si ca ai dreptul la binefacerile organizatiei respective. Sumele sint mai deraba modice.
Acelasi regim il are CONTRIBUTIA  in cazul pensiilor. Contributia este o cotizatie care dovedeste ca esti angajat si ca poti sa-ti exerciti dreptul la pensie. Ca exp. daca o luna nu platesti contributia acea luna nu este luata in considerare. Ca si cotizatia este modica sa nu afecteze venitul salariatului. In Romania nivelul contributiei este de 10% din venitul salariatului.
Ce trebuie sa retinem este ca aceasta CONTIBUTIE este nesemnificativa, este o cotizatie , SI cel mai important lucru, nu participa in nici un fel la calcularea punctului de pensie. Nu numai pensionarii folosesc neadecvat acest termen, il folosesc politicieni, si mai grav analisti economici pe la TV. fara sa stie ce inseamna.
Mai este un termen folosit gresit "CONTRIBUTIVITATE"" Data viitoare o sa vorbim de contributivitate.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Sam 2 Ian - 23:26

CONTRIBUTIVITATE


Am vazut care este problema cu Contributia intelegind ca de fapt este o cotizatie nesemnificativa in raport cu salariul, cam 10% mai precis 10,5%.
Sa presupunem ca un salariat plateste cam 30 de ani aceasta CONTRIBUTIE, ce ar insemna ca pensia lui inca 30 de ani ar avea o valoare de 10,5 din salariu pe cind muncea. Ori pe linga COTRIBUTIA salariatului mai exista inca o sursa de finantare a pensiei, CONTRIBUTIA strinsa de la angajator.Aceasta a doua sursa este mai consistenta (la noi 20%, 25%, si 30% ) dar tot raportat la salariul angajatului.
Deci am identificat doua surse de finantare a pensiei. Aceste doua surse adunate se numeste CONTRIBUTIVITATE.
CONTRIBUTIVITATEA (contibutia angajatului+ contributia angajatorului) este mai mare sau mai mica functie de gradul de dificultate a muncii in intreprinderea angajatorului. Asta conform legii 263 ca pe vremea lui Ceausescu erau grupele de munca. Si acest termen este folosit inadegvat de multi pensiionari dar cel mai grav  de politicieni si analisti economici.
 NICI acest termen nu participa la calcularea punctului de pensie.
Vom vedea ca mai exista inca o sursa de finantare a pensiilor de care nu se prea aminteste.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 7 Ian - 21:55

A TREIA SURSA DE FINANARE


Dupa ce stim ce este CONTRIBUTIA si CONTRIBUTIVITATEA si cam care este valoarea lor in procente, putem sa realizam ca o contributivitate   de max. 40% nu  poate plati pensii de 60%-70%, totul raportat la salarii care reprezinta 100%
Exista un articol in Legea 263 care spune ca daca fondul de pensii nu este indestulator se completeaza de la bugetul de stat.
Asta inseamna ca absolut toate pensiile se alimenteaza si din bugetul de stat dar nu se face public. Este absolut normal si se aplica in majoritatea statelor europene.
Tot ce s-a spus pina acum nu are nicio legatura cu calculul punctului de pensie. Pensia de cind s-a infiintat sistemul de pensii, calculul ei, se face functie de salariu.
Trebuie sa stim sistemul ca sa stim cum sa ne aparam.
Urmeaza :

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 13 Ian - 22:31

FONDUL DE PENSII


Pentru ca stim ce este contributia si mai stim ce este contributivitatea, sa vedem ce este fondul de pensii si cine il genereaza.
Fondul de pensii este suma tuturor contributatilor pe tara, adica si a bugetarilor si a privatilor. Numai ca fondul de pensii este variabil in comparatie cu suma tuturor pensiilor, de ce? pentru nuele depun banii contributiei salariatilor dar nu depun contributia intreprinderilor din diferite motive cum ar fi intrarea in insolventa sau faliment.
Dar pensiile trebuiesc platite. Nicio problema , se apeleaza la sursa trei, bugetul de stat. Sau guvernul s-a propus sa scutteasca intreprinderile de o parte de contributie, iar nu este o problema ca se completeaza de la buget. Se raporteaza deficit la fondul de pensii si se comleteaza, insa in realitate deficitul este provocat de guvern iar pensionarii intra in panica si tac din gura si suporta amaritele de pensii cezind ca intradevar nu sint bani.
Fondul de pensii are viata foarte scurta de citeva zile. Contributivitatea cin se colecteaza? Lunar. Pensiile cind se platesc? Tot lunar. Asta inseamna ca in aceasi luna se si string si se si distribuie banii de pensie, fondul existind nu. Intro singura situatie fondul de pensii se constituie cu adevarat, atunci cind contributivitatea este mai mare decit suma pensiilor, mai pe inteles cind salariatii sint mai multi decit pensionari.
Acum cam stim ce este si cu fondul de pensii. Schematic.Urmatoarea data o sa cautam sa deslusim ce e cu pensiile speciale.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 22 Ian - 1:15

PENSIILE SPECIALE


Trebuie inainte sa apelam la logica simpla. Pensia a doi pensionari care au lucrat in aceleasi conditii, acelasi numar de ani, dar iesiti la pensie la diferenta foarte mare (exp. 20 ani ) nominal , adica numerar, trebuie sa aibe aceasi pensie.
Aceasta conditie se realizeazaca, pensia primului sa se indexeze cu rata inflatiei si cu toate maririle de salariu a celui de al doi-lea.
Numai asa se poate mentine o echitate intre pensionari si o adaptare la realitatea zilnica. Echitatea intre pensionari, sa nu apara discriminare, si realitatea zilnica care se refera la puterea de cumparare sa ramina ca in momentul iesirii la pensie. Nu este corect ca un pensionar sa ramina cu pensia din 1989 comparativ cu unul din 2016.
Legea 119/2001 (legea pensiilor pe puncte) a incercat sa echilibreze acest neajuns si a reusit numai in parte, apicind din cind in cind rata inflatiei nu si cresterile de salarii. Daca s-ar fi aplicat si cresterile de salarii ar fi fost corect iar cei doi pensionari ar fi avut relativ aceleasi pensii, nominal, si s-ar fi pastrat puterea de cumparare si a primului pensionar.
Neaplicindu-se cresterile de salarii a celor care intre timp lucrau s-a creat un decalaj intre primul si al doi-lea pensionar.
In romania salariile nu prea au crescut decit cu rata inflatiei, sau daca au crescut au crescut nesemnificativ si neobservabil. Doua categorii au beneficiat de mariri de salarii semnificativ, fotbalisti si aviatorii. Fotbalistii ca nu se puteau face tranzactii internationale ca nu venea nimeni la Steaua pe 300-500 de $, si aviatorii, si acestia cei de la transport pasageri si marfa pe fondul unei lipse acute de piloti comandanti in urma lipsei o perioada a scolilor de piloti de transport si a cereri marita prin aparitia unor noi companii. Completarea lipsei de comandanti de linie s-a facut cu angajare din strainatate, ori acesti nu veneau la 1000 de EUR, asa ca statul a trebuit sa mareasca masiv salariile pilotilor comandanti de linie.
Aceasta marire masiva neoperata in vechile pensii ducea la o discriminare intre vechi pensionari si noii pensionari (una este sa te pensionezi de la 100 de lei si alta este sa te pensionezi de la 200-250 de lei). Statul nevrind sa aplice si marirea de salarii la nivel national a uniformizat  pensiile prin pensie de servici sau speciala cum i se mai spune.
Aceasta rezolvare punctiforma a aparut prima data la magistrati carora le-a marit salariile substantial inaintea aviatorilor. Cit de curind vor aparea astfel de pensii la doctori in urma maririlor de salarii intrucit vor devenii insuficienti si va trebui atrasi din strainatate.
Vorbind de aviatori trebuia introdusa conditia ca orice marire de salarii la cei ce sint in activitate sa se mareasca si pensiile ca atunci cind vor iesi ei la pensie sa avem aceleasi pensii. Judecatorii asa au.
La aviatori nu ca nu s-a facut asa ci si inflatia s-a micsorat. Pensia de servici se actualizeaza cu rata inflatiei numai la pensia sociala nu la intreaga pensie.
Va urma!

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 26 Ian - 16:00

Sint convins ca sint persoane care vor sa-si exprime propria replica. Forumul va asteapta fiind liber pentru oricine.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 12 Feb - 22:13

RELATIA DINTRE FONDUL DE PENSII SI VALOAREA EFECTIVA A TUTUROR PENSIILOR


NU EXISTA: Ministerul Muncii ar trebui sa colecteze  banii din CONTRIBUTIVITATE si daca nu ajung banii pentru plata, guvernul prin Ministerul Finantelor sa suplimenteze lipsa.
In realitate colectarea se face de catre ANAF si se aloca pentru pensii cit este necesar fara a se tine vreun cont.
Excedentul sau deficitul se raporteaza functie de cit ar insemna valoarea tuturor pensiilor din romania.
Acum: In ultima vreme ne tot ameninta sa ne sperie, pe noi pensionarii, ca a crescut deficitul ca nu cumva sa  ridicam pretentii. Pai este normal, deoarece de la angajator se colecteaza cu 5% mai putin.
In legea initiala 263/2010 aparea cotele de incasare a contributivitati
----------------------------------
ART> 27/legea 263/2010
(2) Cotele de contribuţii de asig
urări sociale sunt diferenţiate în funcţie de condiţiile de
muncă. normale, deosebite, speciale şi alte condiţii de muncă.
(3) Cotele de contribuţii de asigurări sociale, la data intrării în vigoare a prezentei legi,
sunt:
a) 31,3% pentru condiţii n
ormale de muncă, datorate de angajator şi angajaţi, din care
10,5% datorate de angajaţi şi 20,8% datorate de angajatori;
b) 36,3% pentru condiţii deosebite de muncă, datorate de angajator şi angajaţi, din care
10,5% datorate de angajaţi ş
i 25,8% datorate de angajatori;
c) 41,3% pentru condiţii speciale şi alte condiţii de muncă, din domeniul apărării naţionale,
ordinii publice şi siguranţei naţionale, datorate de angajator şi angajaţi, din care 10,5%
datorate de angajaţi şi 30,8% dator
ate de angajatori
------------------------------
Acest articol din lege a disparut printrun amendament intrucit de cind a scutit angajatorii de 5% nu mai sint valabile.
Asa ca in momentul cind se pling ca deficitul la fondul de pensii s-a marit sa se stie ca sa micsorat contributia angajatorilor si se colecteaza intentionat mai putin.
Daca ar fi existat colectarea la Ministerul Muncii era mai greu sa se ia din fondul de pensii pentru alte nevoi ale guvernului. Daca ar fi existat o relatie intre fondul de pensii si pensiile noastre ,iar ar fi fost greu de manipulat colectarea. Asa guvernul face ce vrea cu banii de pensii, cum dealtfel face si cu banii stinsi din roviniete pentru sosele, si alte fonduri strinse pentru ceva si folositi in alte parti unde se pot evapora.
Trebuie sa intelegem aceste lucruri sa nu ne panicam gratuit.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty incredibil!

Mesaj Scris de nae la data de Vin 19 Feb - 7:00

Avem colegi care inca nu au primit nici decizia nici banii de la pensii Sect.1,cu dosare depuse in noiembrie 2015! Este posibil asa ceva? Exista un nr.de telefon unde se poate afla ce se intimpla la Sect.1? Sau trebuie sa ne bulucim peste ei,si cu reclamatii peste tot,mai ales in presa?????

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty asa este

Mesaj Scris de Alecse n la data de Vin 19 Feb - 9:32

Si eu am auzit treaba asta...ciudat.Se pare ca se vor taia din nou,si d'aia nu se mai dau zic unii.Posibil orice!

Alecse n
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Dum 21 Feb - 20:28

Domnule Nae,
Daca lucrurile stau asa aveti un numar de telefon, si acela este al ANAP ului. Numarul il luati de pe situl ANAP.
Nu va incruntati ! ANAP are conducerea schimbata, dar cel mai important este ca nu trebuie sa lasam ANAP sa moara.
Succesul nostru se datoreaza faptului ca am fost constituiti intro asociatie jridic oficiala, nu luam in calcul ca a fost condusa cum stim. Acum conducerea este schimbata si s-ar putea ca lucrurile sa se schimbe.
Oricum cei nedreptatiti sa ia legatura cu ANAP sa se ia pozitie fata de casa de pensii sector (unu). Se stie ca acolo exista un director executiv Vasilescu ostil, dar care a colaborat f. bine cu vechea conducere ANAP dar nu in favoarea membilor nostri.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty tot anap?

Mesaj Scris de nae la data de Lun 22 Feb - 7:53

Multumim d-le Admin pt info,dar ne trimiteti tot la anap-ul care NUa facut NIMIC,numai strimbe a pus,am platit cotizatia degeaba ca sa ajungem la procese individuale etc,etc...aici trebuie forta bruta, pumnul in masa sa tipi mai tare ca ei,asa ca vom merge peste ei cu petitii peste petitii si mai ales vom colabora cu PRESA!!!! Asta este solutia,restul cu noua conducere(care nici nu stim cum se numeste?!!?) sint vorbe frumoase in care am crezut la inceput,acum este tirziu sa mai "lustruim" anap-ul!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 22 Feb - 19:48

Hai sa stam stimb  si sa judecam drept.
Ce sanse are o persoana fizica intrun demers cu autoritatea? Sa zicem 25%. Ce sanse are o persoana juridica in acelasi demers? Cine e mai credibil? persoana fizica sau cea juridica? Cu persoana juridica poate 50%
ANAP e un instrument mai puternic decit o persoana fizica, de aceea a luat fiinta Exprimarea unei singure persoane este mai mica decit forta mai multor persoane unite.
Ca ANAP a fost condus prost este o alta problema, poate acum cu un presedinte interimar va deschide ochii si pina la alegeri va fi activ in favoarea membrilor sai.
Nu dau nimanui indicatii,, fiecare face ce doreste, eu spun cam ce ar fi bine de facut pentru a grabi rezolvarea problemei. Actiunea se poate face si paralel. Lucrurile trebuiesc gindite bine sa se obtina o oarecare siguranta in rezolvarea problemei.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty RE: incredibil!

Mesaj Scris de magduuu la data de Mar 23 Feb - 2:41

Domnule Nae, eu zic sa nu va impacientati. Noi, cei care am depus cererile in luna mai, am primit pensiile in noiembrie, deci dupa 6 luni. E adevarat ca foarte putini dintre noi le-au primit in octombrie. Stiti bine ca onor Casa de Pensii nu respecta termenele, dar mai aveti putina rabdare inainte de a intreprinde ceva. Trebuie sa vi le dea!

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty ok

Mesaj Scris de nae la data de Mar 23 Feb - 7:07

Multumin pt incurajari,sigur putem astepta nu 6 luni ci 6 ani,insa imi aduc aminte ca si dvs erati la vremea respectiva foarte nervosi ca nu va sosesc pensiile...revedeti postarile mai vechi...acum,cu treaba rezolvata este usor pt dvs,dar pt noi nu este deloc bine.Asa ca vom face taraboi,cu PRESA si cu oricine ne asculta pt ca nu mai avem ce pierde.Va apreciem sfaturile,insa timpul nu mai are rabdare cu noi...vedeti ca onor anap anunta decese peste decese,altceva nu face,cum sa apelam la ei? Ei se intereseaza de noi doar morti fiind,asa ca la lupta!!!!!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re:ok

Mesaj Scris de magduuu la data de Mar 23 Feb - 16:04

Domnule Nae, aveti dreptate in tot ce spuneti, dar nu presa este solutia. Presa ne va distruge, nu ne va ajuta. Amintiti-va cum ne-a tocat presa (toata mass-media) in 2008-2009-2010, inflamand spiritele politicienilor si ale societatii civile, din dorinta de rating, pana cand a obtinut ce a vrut de la Basescu: taierea pensiilor speciale.

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty anap

Mesaj Scris de nae la data de Mier 24 Feb - 7:23

Bun.nu presa este solutia dupa dvs,atunci care este? Mai cotizati la anap? Daca mergem la anap nu ne intreaba decit de cotizatie...va aduceti aminte ca pe banii nostrii onor conducerea anap si-a deschis procese separat si le-a cistigat,spre stupoarea noastra,ei care ne spuneau sa nu cumva sa facem procese separat.Imi pare rau dar numai individual putem cistiga,in final cu procese daca nu merge altfel.Apoi fiecare avem dreptul la actiune proprie!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty re: anap

Mesaj Scris de magduuu la data de Vin 26 Feb - 2:55

Domnule Nae, dupa mine, solutia este presiunea pe sefii caselor de pensii: sunati-i insistent si trimiteti-le e-mail-uri!


Casa Locala de Pensii Sector 1:

Director executiv adjunct - Daniel  Vasilescu

 

Tel: 031/805.24.32

Fax: 021/212.03.71

E-mail: daniel.vasilescu@cnpp.ro

 
 
CASA NATIONALA DE PENSII PUBLICE:
 
Ileana Ciutan
Funcţie: Preşedinte CNPP
Telefon: 021/316.28.30; Fax: 021/316.88.61
 
Angelica Mihail
Funcţie: Director - Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice (CNPP)
Telefon: 021/316.94.08La ANAP trebuie sa cotizam, ca doar am intrat de bunavoie in asociatie, nu ne-a luat nimeni cu arcanul. ANAP este singurul for care ii reprezinta oficial, ca persoana juridica, pe aviatori. Nu pot sa cred ca conducerea ANAP si-a achitat procesele din banii nostri. Eu i-am perceput intotdeauna pe piloti ca pe niste persoane onorabile si generoase, care nu s-ar preta la asa ceva. E mare pacat ca o suspiciune rautacioasa a castigat teren in mintea atator colegi de-ai dvs. Conducerea ANAP ne-a SUGERAT sa nu initiem procese individuale, dar, daca totusi o facem, sa anuntam neaparat asociatia, pentru a evita conexarea dosarelor. Nu a interzis ANAP-ul nimanui sa initieze procese, dovada ca unii au si facut-o.

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty pensii

Mesaj Scris de nae la data de Vin 26 Feb - 5:34

Va multumim pt numerele de telefon si adresele de e-mail,(de fapt de acestea aveam nevoie) sigur ca ii vom bombarda cu telef.si e-mailluri pina o vor lua pe cimpii!!! Apoi petitii scrise si inregistrate,apoi PRESA,SI DACA NICI ASA II VOM DA IN JUDECATA,vom cere despagubiri uriase si credem ca vor intra in penal daca isi permit sa incalce legea acum cind toti sint urmariti sa fie corecti,ei sfideaza tot...cit priveste anap-ul,eu am redat din postarile mai vechi referitoare la procesele pe banii nostrii etc,etc.Dvs puteti plati cit doriti cotizatii noi NU mai muscam a 2-a oara,mai ales ca nici nu avem ce sa le dam,pensiile noastre sint tot taiate,asa ca la cioclii aia NU platim!!! In rest va dorim pensie lunga,sa nu vi se mai taie,iar noi vom continua lupta cu orice mijloace!!!!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 26 Feb - 6:07

Parerea mea este ca nodul se afla la sectorul 1 la directorul adjunct operativ Daniel Vasilescu. Sa se tina cont ca daca se foloseste mail-ul, numai o data se poate trimite, a doua oara nu-l mai primeste. Mailul se considera act oficial si nu ai voie sa-l repeti. Asa -i facut sistemul. Actiunea trebuie facuta de cit mai multe  persoane cu adrese de mail diferite.
Pe de alta partte intrucit nu costa nimic sa se incerce si prin ANAP (persoana juridica) O scrisoare cu confirmare de primire, chiar daca nu platiti cootizatii. Nu strica!!, si nici nu face rau.
Strada CAROL KNAPPE, nr.14, Bl.A, Parter, Ap 1, Sector 1, Bucuresti

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty fara anap!

Mesaj Scris de nae la data de Vin 26 Feb - 6:31

Da,asa este sintem mai multi care am trimis deja e-mailuri,sesizari si toata suita legala de actiuni,insa nici macar un raspuns nu am primit...in consecinta vom trece la urmatoarea etapa adica PRESA! Vom incerca sa o rugam pe d-na A.Cretulescu (este extrem de incisiva!) sa ne ajute intr-o emisiune tv,si apoi la celelalte tv-uri,sa vedem daca asa se vor misca. Degeaba ne spuneti de anap pt noi a murit demult,este o groapa de aruncat banii nostrii,si noi nu mai vrem! Va multumim si dvs dle Admin pt ajutor,si va dorim viata cit mai lunga,sa le mincati banii (munciti de altfel) de pensii cit mai placut pt dvs,poate vom avea noroc si noi,cei ramasi in urma.....
======
Cu respect domnule Nae
                  
                                       Admin

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Dragos la data de Joi 3 Mar - 13:41

D-le Nae, va informez ca parintii mei fac parte din grupul Piperea, care a castigat in prima instanta pensia de serviciu, si am primit abia astazi - 3 Martie 2016 noua decizie - Casa de pensii sector 1.
Deci toata lumea va primi in scurt timp - 

Sper sa va ajute informatia, 

Doamne ajuta si sanatate multa!

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty ar fi bine...

Mesaj Scris de nae la data de Vin 4 Mar - 5:19

Multumim d-nle Dragos,ne bucuram pt parintii tai,dar noi inca nu am primit ninic si drept urmare ne continuam actiunile,in final ii dam in JUDECATA aici nu avem cum sa pierdem,iar ei nu pot justifica aceste uriase intirzieri,de fapt incalcari flagrante ale legii si vom cere despagubiri uriase care vor merge controlat catre azile de batrini!!! Am discutat cu avocatii nostrii si avem sanse de 100% sa-i facem zob,si cu mult taraboi in PRESA! Asta este,luptam si noi cum putem...

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty intrebare...

Mesaj Scris de nae la data de Vin 4 Mar - 7:17

D-le Dragos,as mai avea o intrebare daca nu va suparati,cind au depus cererile pt pensii de servici parintii dvs la sect1? Este important,sa ne dam seama cit a durat in cazul dvs primirea deciziei,caci casa de pensii sect1 a depasit se pare si in cazul dvs cu mult toate termenele legale de emitere a deciziilor si de punere in plata! Va multumim pt ajutor,sanatate multa parintilor dvs,sa se bucure din plin de munca lor!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Dan Voicu la data de Vin 4 Mar - 13:13

In cazul meu,la prima depunere a dosarului la Sectorul 1 in anul 2008,am primit decizia dupa 5 luni.Anul trecut am depus Cererea+adeverinta,iar decizia a venit dupa 6 luni.Deci,rabdare si tutun........

Dan Voicu

Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de magduuu la data de Vin 4 Mar - 15:49

Exact la fel este si cazul meu, la Sectorul 2: 5 luni de asteptare in 2008 si 6 luni de asteptare in 2015.

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Dragos la data de Vin 4 Mar - 16:01

Buna ziua, 

Ai mei au depus cererea odata cu toata lumea, in luna Mai 2015, iar pe decizie scrie clar ca drepturile se vor plati odata cu 01.06.2015.

Nu vreau sa iau apararea casei de pensii,- si chiar nu au nici o explicatie pentru intarzieri de 10 luni de zile -  insa pe decizie avem stampila cu data de 02 FEB 2016, deci faimoasa posta romana a facut mai bine de o luna de zile pe drum! 

Parerea mea este sa mai asteptati putin si sa fiti cu ochii pe postas - mult a fost putin a mai ramas. - Multa bafta.

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty ok

Mesaj Scris de nae la data de Vin 4 Mar - 16:32

Multumesc D-le Dragos ptr info si tuturor celor ce au sarit sa ne ajute,problema in tara aceasta este ca NU se respecta LEGEA nici L83/2015 nici 263,si este posibil ca L83 sa fie anulata asa brusc ca si L223 cind boc a distrus-o in 2 saptamini!!!,acum sa asteptam 6-10luni,deci noi sa NU mai apucam sa o luam,nu-i asa? Apoi sintem in virsta cu tot felul de boli mai putem sta 10LUNI //"*$#^&*#??? De ce sa induram ca in 2008,sa asteptam atit cind L83 spune ca in luna urmatoare depunerii cererii ne vom primi drepturile,iar L263 in 45 de zile nu vi se pareca este o incalcare flagranta a legiilor (2) acum cind ii baga pe toti la bulau?Saptamina viitoare ii vom da in JUDECATA,vor pierde cu mare succes,nu au nici o scuza de a incalca legea,si cineva trebuie sa o faca spre binele nostru si acelor ce vor veni dupa noi,speram sa zboare diect in bulau cei vinovati,merita lupta,asta este! Tuturor fericitilor si norocosilor viata lunga si sa va distrati cit puteti mai bine!!!!!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 4 Mar - 19:31

Stiind metehnele statului nostru, care nu este "stat de drept", si eu am incercat sa explic si sa indemn la asteptare, insa abordarea domnului Nae este cea corecta.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty deficit

Mesaj Scris de Alecse n la data de Dum 6 Mar - 7:49

Stati linistiti,a iesit sinistra de cimpeanca (o stiti voi) cu deficitul de la pensii,bla,bla cu referiri directe la taieri iminente,asa ca fiti pregatiti,lasati voi orice speranta...deci minunea poate sa dispara,cucoana da din coate iar pt functie,vom vedea!

Alecse n
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Dragos la data de Lun 7 Mar - 9:54

.


Ultima editare efectuata de catre Dragos in Mar 8 Mar - 11:06, editata de 1 ori

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de robi la data de Lun 7 Mar - 22:55

STIMATI COLEGI,VOTATI PNL=VOTATI TRAIAN BASESCU PRIM MINISTRU ! NICI NU STITI CE VA ASTEAPTA!
===============
E bine sa nu exprimam pareri politice pe forum. Acest FORUM nu face politica.

robi

Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/03/2015

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 8 Mar - 8:04

Va rog sa transmiteti Doamnelor si Domnisoarelor din viata dumneavoastra, urarea:DESPE PENSII Download?mid=2%5f0%5f0%5f1%5f143586%5fAHvsw0MAABEhVt5OzA27oCjBIb8&m=YaDownload&pid=2&fid=Inbox&inline=1&appid=yahoomail


[size=35]Pentru toate doamnele, domnisoarele, prietenele si colegele noastre, in aceasta zi, duc mana dreapta in dreptul inimii, ma inclin si le sarut pe suflet.
Le datoram atat de mult incat chiar daca de azi inainte calendarele s-ar scrie doar cu zile de 8 Martie, nu am reusi sa ne rascumparam iubirea datorata. Intru aceea ma rog ca Dumnezeu sa transforme toate necazurile in flori, sa le aseze la picioarele voastre, iar apoi sa va mangaie inimile intru buna randuire a Zilei de 8 Martie.
[/size][size=35]
In ceea ce ma priveste, o floare pe inimi asez si o urare inchin.[/size]

 

[size=48]La Multi Ani ![/size]

[size=35] SIMI[/size]

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de magduuu la data de Mar 8 Mar - 14:22

Multumim mult, domnule Preda!

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty mergem mai departe....

Mesaj Scris de nae la data de Mar 8 Mar - 17:11

Mai intii La Multi Ani! tuturor femeilor din AVIATIE si nu numai lor,ani multi cu bucurii,sanatate,fericire deplina!!! D-le Dragos am intrebat desigur la pensii de soarta deciziilor noastre si cu o impertinenta greu de descris ni s-a raspuns ca sint in lucru din oct-nov 2015,tot acolo fiind si acum! Adica se implinesc 6 LUNI,avocatii nostrii au primit o hirtie oficiala care practic isi recunoasc incalcarea legii!!! si de asemeni au consemnat toate discutiile avute acolo ca probe a dezinteresului total!!!Deci deciziile sint tot acolo,NUsint pe drum,iar noi cu toate probele nerusinarii si incalcarii legii ne vom urma drumul,sigur vom cistiga!!!!Apoi am anuntat si presa scrisa asa cum credem de cuviinta...Am incercat amiabil sa intelegem intirzierile dar ni s-a raspuns cu rautate si rea vointa,avem toate dovezile de necontestat!!!!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 8 Mar - 20:10

Intreb din curiozitate, nu cumva este vorba de directorul adjunct operativ Daniel Vasilescu? de la sectorul 1?

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Dragos la data de Mier 9 Mar - 10:49

Pe de alta parte, nepunerea in aplicare a unei legi organice in vigoare de catre un functionar al statului nu poate fi incadrata la inchisoare? Eu asa stiu ...

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty vom vedea...

Mesaj Scris de nae la data de Mier 9 Mar - 12:23

...cine este de vina pt aceste incalcari ale legilor vom vedea in curind,sperind in dreptate,mai ales ca vin alegerile,dar mai ales ca avem dreptate si dovezi zdrobitoare ale incalcarii legilor in mod repetat cu multi colegi,iar unora li s-a dat pensia+decizia intr-o singura luna! Avem dovezi,multe dovezi in acest sens extraordinare pe care le vom da presei la momentul oportun.Vrem sa se termine cu bataia de joc la adresa tuturor batrinilor din aceasta tara,daca mai exista un strop de dreptate!!!

nae
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Dragos la data de Mier 9 Mar - 12:48

Eu zic sa ramanem in zona justitiei fara implicarea presei prea mult si sa va vedeti problema rezolvata....
Credeti ca va veti castiga simpatizanti pentru faptul ca ati asteptat 10 luni pentru o pensie de aviator ?
Atunci se va pune iar presiune pe guvern pentru eliminarea acestor drepturi, si vom pierde cu totii. Este un adevar care doare insa NU TREBUIE repetata aceasta greseala din nou.

Va doresc rezolvare cat mai grabnica a situatiei si o deblocare pentru toti cei care inca asteapta aceste decizii. - Sanatate multa.

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Apel la ratiune

Mesaj Scris de Colegilor aviatori la data de Sam 12 Mar - 12:01

Pentru binele tuturor aviatorilor, a familiilor, urmasilor... sugerez administratorului acestui forum sa faca o verificare a fiecarei sectiuni, a fiecarei postari de la infiintarea acestui forum pana astazi.
Pe acest forum unii s-au certat, s-au invinuit reciproc, altii au ripostat urat, au fost aduse invinuiri grave unora care ulterior s-au dovedit ca nu erau adevarate.
Pe acest forum s-au spus multe lucruri bazate pe zvonuri, pe neadevaruri.
In speranta ca administratorul acestui forum este valid, este constient de raul ce s-a facut fata de unii oameni, rau ce continua sa-si faca efectele si acum cand orice om de pe orice meridian al lumii citeste acele rautati gratuite, apelez la ratiune.
Va sugerez sa deschideti un capitol dedicat scuzelor.
Va sugerez sa stergeti toate capitolele sau postarile ce contin aberatii si minciuni postate de genul:
 

"BURSA ZVONURILOR"

L E G E pentru completarea Legii nr. 223/2007 Legea 83/2015

LOVITURA MANOLACHE

DESPRE PENSII

ATENTIE !!!


Si altele de genu acesta. 

Sa avem parte fiecare dintre noi de ceea ne dorim unul altuia, de ceea ce le dorim fiecarui coleg aviator ce ne-a ajutat prin munca sau atat in timpul activitatii de zbor cat si acum ca pensionar si luptator in castiagea drepturilor noastre si memntinerea acestora pe viitor.
Sper ca suntem toti constienti de faptul ca este necesar sa fim pregatiti si organizati pentru a mentine ceea ce am obtinut.

Luati acest mesaj asa cum este, un mesaj ce cheama la echilibru, moderatie si intelegere intre aviatori.
Cu incredere!
Un modest coleg.
==================
Admin nu raspunde la comenzi, mai ales anonime. Un binevoitor, un om de bine, un vizitator, UN ANONIM.

Colegilor aviatori
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty minunat!

Mesaj Scris de Alecse n la data de Sam 12 Mar - 13:08

Domnule "coleg modest" ai auzit oare chestia aia precum ca din contradictii se nasc ideile geniale?Tot ce zici matale mai sus seamana cu anap-ul noatru drag,nu vi se pare sitmati colegi? Adica cum sa stergem rubrici importante de pe forum,unde s-au dezbatut probleme grele,cu certuri etc uneori dar am aflat lucruri grave ascunse noua;cum a aflat cineva ceva chiar de pe surse a zis omul,chiar cu riscul de a gresi,dar decit sa taci si sa astepti sa te traga in piept unii destepti,mai bine asa!Si apoi zicea cineva aici:cui nu-i place sa mearga dicolo....stimabile coleg!

Alecse n
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Marcu A la data de Lun 14 Mar - 17:37

Dragi  fost  colegi

Va  anunt ca   a  murit          SERGIU TANASE  /IB

inmormintarea  maine 15 martie 2016 
                                                         la CIMITIRUL BERCENI ORA 11.

DEPUS LA  CAPELA  SPITALULUI  SF  LUCA

"DUMNEZEU  SA L ODIHNEASCA"http://web.spitalulsfluca.ro/?page_id=244
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Alecse la data de Sam 2 Apr - 7:32

Au primit pensiile toti colegii de la Sect1? Se aud tot felul de zvonuri,care mai de care,dar cre este adevarul? Stie cineva ceva concret?

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Arsene la data de Sam 9 Apr - 6:02

Pas...la Antena 3 au zis ca se suspenda ps pina la o data ce va fi comunicata ulterior!!?? Atunci ce cele in plata cum ramine? Sau numai de acum incolo?Stirea a fost extrem de scurta fara detalii...

Arsene
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty ...RESETARE

Mesaj Scris de Alecse la data de Vin 22 Apr - 7:06

Dragi colegi,aseara onor noul ministru al muncii a declarat de vreo 2-3 ori (la nenorocitul de post romania tv) ca pensiile S vor fi RESETATE!!! banuiesc ca stiti ce inseamna asta,deci puneti la ciorap...nu a zis cind dar o va face.Remarcati noul termen RESETARE in locul taierii,si a zis-o fiind el insusi convins,deci un boc2...puteti cauta emisiunea in jurul orei 21.Bafta tuturor si celor care inca nu au primit de 6-7 luni nimic...

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Vai de noi!

Mesaj Scris de Coleg la data de Vin 22 Apr - 9:23

Alecse a spus:


Dragi colegi,aseara onor noul ministru al muncii a declarat de vreo 2-3 ori (la nenorocitul de post romania tv) ca pensiile S vor fi RESETATE!!! banuiesc ca stiti ce inseamna asta,deci puneti la ciorap...nu a zis cind dar o va face.Remarcati noul termen RESETARE in locul taierii,si a zis-o fiind el insusi convins,deci un boc2...puteti cauta emisiunea in jurul orei 21.Bafta tuturor si celor care inca nu au primit de 6-7 luni nimic...


Si in acest timp o parte din aviatori iata ce fac, si nu de azi de ieri, ci de multi ani:
- Se denigreaza reciproc aici pe acest forum de rahat
- Arunca cu noroi in cei care au muncit pentru drepturile legale ale aviatorilor
- Nu vin la adunarile generale ale ANAP sau ANAR
- Nu sustin cele doua asociatii nici macar moral si cu atat mai putin faptic, financiar
....
Cand o sa intelegeti ca numai uniti putem reusi!?

Coleg
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty ...esti un floare

Mesaj Scris de Alecse la data de Vin 22 Apr - 15:04

...bai colegule esti un floare de rahat,am dat o informatie utila tuturor,matale esti de la coada vacii,nu pricepi nimic,nu stiu ce coleg ai fost cu noi.Si aia de spala avioane sint mai inteligenti decit matale nene,lasa-ne,lasa-neeeeee,fugi la sedinta propagandistule de rahat!!!!

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Informatie bomba

Mesaj Scris de Varul Axinte la data de Sam 23 Apr - 21:29

Iata o informatie bomba!
In seara asta s-a spus la TV ca pensiile aviatorilor se vor tripla. Asa ca nu avem nevoie de unitate si de integere intre noi. Sa ne murdarim cu noroi si sa ne injuram nene cat incape. Cei de "sus" nu se uita la aviatori ca la o breasla de elita care stie sa se organizeze si sa lupte. Conducerea superioara de partid si de stat va tripla semestrial pensiile aviatorilor pentru ca asa vrea ei (ca-s mai putini de 50 !!!). Traiasca !!!
E bine asa frate Acsele, Ascele sau Aclese? Succesuri!

Varul Axinte
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty ...ox

Mesaj Scris de Alecse la data de Dum 24 Apr - 5:32

Varule Axile,you are an big stupid ox!!!!

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Sfintele Pasti

Mesaj Scris de Alecse la data de Vin 29 Apr - 18:20

Stimati colegi si colege,doresc sa va urez din toata inima Sarbatori Fericite cu sanatate,speranta pt viitor si tot ce va doriti voi si pt familiie voastre! PASTE FERICIT SI HRISTOS A INVIAT!

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 4 Mai - 10:58

Pentru cei ce nu au inteles cu cit s-au majorat pensiile in anul 2016                     .(3616)


DESPE PENSII Empty Art. 42^5 l 83/2015

DESPE PENSII I_icon_minipost Scris de Admin Astazi la 11:01
Art. 42^5 Legea 83/2015
Pensia de serviciu se actualizeaza,( din oficiu, in fiecare an, odata cu modificarea valorii punctului de pensie,) cu procentul corespunzator ratei inflatiei utilizat la stabilirea valorii punctului de pensie; conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

====================

"Aplicam legea. Conform formulei de calcul din lege, pe rata inflatiei (...) plus 50% din cresterea reala a castigului mediu salarial brut, iese un procent de majorare de 4,5%. Avand in vedere ca avem crestere economica, ca s-au creat mai multe locuri de munca, avem 5,3 milioane de asigurati, 5,3 milioane de pensionari, ca avem o colectare care ne permite un procent majorat, am anuntat si vom merge cu 5%. Am discutat cu Ministerul Finantelor, respectiv cu ministrul de finante si ministrul bugetului, astfel incat, incepand cu ianuarie 2015, sa avem o majorare a pensiilor de 5%", a afirmat la acel moment Rovana Plumb, citata de Agerpres.
De asemenea, conform Legii nr. 187/2014, indicele de corectie pentru cei care se pensioneaza incepand din ianuarie 2015 este 1,07, adica la fel ca in 2014.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi 5 Mai - 10:43, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum