taromistii

DESPE PENSII

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 30 Dec - 16:55

Rezumarea primului mesaj :

CONTRIBUTIE
           

Cind este vorba de pensie apare foarte des cuvintul CONTRIBUTIE. Acest cuvint este folosit pentru a justifica o pensie sau alta. De multe ori, binenteles retoric, se cere o pensie in baza cotributiei. " Mie sa-mi dea contributia ca eu am contribuit"
Eu asi schimba denumirea CONTRIBUTIE cu COTIZATIE si ar fi mai usor de inteles. Fiecare dintre noi am fost membri de sindicat sau de asociatie. Una din obligatii era sau este sa-ti platesti cotizatia. Cine nu o plateste este exclus din acea forma de asociere. Acea cotizatie este o suma proportionala cu venitul fiecaruia, care nu este semnificativa, mai degraba este o dovada ca esti membru si ca ai dreptul la binefacerile organizatiei respective. Sumele sint mai deraba modice.
Acelasi regim il are CONTRIBUTIA  in cazul pensiilor. Contributia este o cotizatie care dovedeste ca esti angajat si ca poti sa-ti exerciti dreptul la pensie. Ca exp. daca o luna nu platesti contributia acea luna nu este luata in considerare. Ca si cotizatia este modica sa nu afecteze venitul salariatului. In Romania nivelul contributiei este de 10% din venitul salariatului.
Ce trebuie sa retinem este ca aceasta CONTIBUTIE este nesemnificativa, este o cotizatie , SI cel mai important lucru, nu participa in nici un fel la calcularea punctului de pensie. Nu numai pensionarii folosesc neadecvat acest termen, il folosesc politicieni, si mai grav analisti economici pe la TV. fara sa stie ce inseamna.
Mai este un termen folosit gresit "CONTRIBUTIVITATE"" Data viitoare o sa vorbim de contributivitate.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos


DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Alecse la data de Sam 2 Apr - 7:32

Au primit pensiile toti colegii de la Sect1? Se aud tot felul de zvonuri,care mai de care,dar cre este adevarul? Stie cineva ceva concret?

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Arsene la data de Sam 9 Apr - 6:02

Pas...la Antena 3 au zis ca se suspenda ps pina la o data ce va fi comunicata ulterior!!?? Atunci ce cele in plata cum ramine? Sau numai de acum incolo?Stirea a fost extrem de scurta fara detalii...

Arsene
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty ...RESETARE

Mesaj Scris de Alecse la data de Vin 22 Apr - 7:06

Dragi colegi,aseara onor noul ministru al muncii a declarat de vreo 2-3 ori (la nenorocitul de post romania tv) ca pensiile S vor fi RESETATE!!! banuiesc ca stiti ce inseamna asta,deci puneti la ciorap...nu a zis cind dar o va face.Remarcati noul termen RESETARE in locul taierii,si a zis-o fiind el insusi convins,deci un boc2...puteti cauta emisiunea in jurul orei 21.Bafta tuturor si celor care inca nu au primit de 6-7 luni nimic...

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Vai de noi!

Mesaj Scris de Coleg la data de Vin 22 Apr - 9:23

Alecse a spus:


Dragi colegi,aseara onor noul ministru al muncii a declarat de vreo 2-3 ori (la nenorocitul de post romania tv) ca pensiile S vor fi RESETATE!!! banuiesc ca stiti ce inseamna asta,deci puneti la ciorap...nu a zis cind dar o va face.Remarcati noul termen RESETARE in locul taierii,si a zis-o fiind el insusi convins,deci un boc2...puteti cauta emisiunea in jurul orei 21.Bafta tuturor si celor care inca nu au primit de 6-7 luni nimic...


Si in acest timp o parte din aviatori iata ce fac, si nu de azi de ieri, ci de multi ani:
- Se denigreaza reciproc aici pe acest forum de rahat
- Arunca cu noroi in cei care au muncit pentru drepturile legale ale aviatorilor
- Nu vin la adunarile generale ale ANAP sau ANAR
- Nu sustin cele doua asociatii nici macar moral si cu atat mai putin faptic, financiar
....
Cand o sa intelegeti ca numai uniti putem reusi!?

Coleg
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty ...esti un floare

Mesaj Scris de Alecse la data de Vin 22 Apr - 15:04

...bai colegule esti un floare de rahat,am dat o informatie utila tuturor,matale esti de la coada vacii,nu pricepi nimic,nu stiu ce coleg ai fost cu noi.Si aia de spala avioane sint mai inteligenti decit matale nene,lasa-ne,lasa-neeeeee,fugi la sedinta propagandistule de rahat!!!!

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Informatie bomba

Mesaj Scris de Varul Axinte la data de Sam 23 Apr - 21:29

Iata o informatie bomba!
In seara asta s-a spus la TV ca pensiile aviatorilor se vor tripla. Asa ca nu avem nevoie de unitate si de integere intre noi. Sa ne murdarim cu noroi si sa ne injuram nene cat incape. Cei de "sus" nu se uita la aviatori ca la o breasla de elita care stie sa se organizeze si sa lupte. Conducerea superioara de partid si de stat va tripla semestrial pensiile aviatorilor pentru ca asa vrea ei (ca-s mai putini de 50 !!!). Traiasca !!!
E bine asa frate Acsele, Ascele sau Aclese? Succesuri!

Varul Axinte
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty ...ox

Mesaj Scris de Alecse la data de Dum 24 Apr - 5:32

Varule Axile,you are an big stupid ox!!!!

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Sfintele Pasti

Mesaj Scris de Alecse la data de Vin 29 Apr - 18:20

Stimati colegi si colege,doresc sa va urez din toata inima Sarbatori Fericite cu sanatate,speranta pt viitor si tot ce va doriti voi si pt familiie voastre! PASTE FERICIT SI HRISTOS A INVIAT!

Alecse
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 4 Mai - 10:58

Pentru cei ce nu au inteles cu cit s-au majorat pensiile in anul 2016                     .(3616)


DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Art. 42^5 l 83/2015

DESPE PENSII - Pagina 2 I_icon_minipost Scris de Admin Astazi la 11:01
Art. 42^5 Legea 83/2015
Pensia de serviciu se actualizeaza,( din oficiu, in fiecare an, odata cu modificarea valorii punctului de pensie,) cu procentul corespunzator ratei inflatiei utilizat la stabilirea valorii punctului de pensie; conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

====================

"Aplicam legea. Conform formulei de calcul din lege, pe rata inflatiei (...) plus 50% din cresterea reala a castigului mediu salarial brut, iese un procent de majorare de 4,5%. Avand in vedere ca avem crestere economica, ca s-au creat mai multe locuri de munca, avem 5,3 milioane de asigurati, 5,3 milioane de pensionari, ca avem o colectare care ne permite un procent majorat, am anuntat si vom merge cu 5%. Am discutat cu Ministerul Finantelor, respectiv cu ministrul de finante si ministrul bugetului, astfel incat, incepand cu ianuarie 2015, sa avem o majorare a pensiilor de 5%", a afirmat la acel moment Rovana Plumb, citata de Agerpres.
De asemenea, conform Legii nr. 187/2014, indicele de corectie pentru cei care se pensioneaza incepand din ianuarie 2015 este 1,07, adica la fel ca in 2014.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi 5 Mai - 10:43, editata de 1 ori

Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty tare!

Mesaj Scris de coleg nou la data de Joi 5 Mai - 6:18

"""In Monitorul Oficial nr. 334/29 aprilie 2016, s-a publicat  Legea nr. 71/28.04.2016, LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Art. I.

Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 18 iulie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 4, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins:
"a1) piloţi instructori avioane de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă;".
2. La articolul 421 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"a) piloţi, piloţi instructori avioane de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, însoţitori de bord/membri ai echipajului de cabină cu licenţă/atestat de membru al echipajului de cabină, paraşutişti şi personalul de inspecţie în zbor, care au vârsta de minimum 50 de ani şi au realizat o vechime de cel puţin 20 de ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant profesionist;".

Art. II.

Pentru piloţii instructori de avioane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, cuantumul pensiei de serviciu se va calcula sau recalcula luându-se ca bază de calcul 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare, conform legii, corespunzător ultimei funcţii la bord deţinute de personalul navigant din cadrul Societăţii Comerciale "Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române - TAROM" - S.A. Această medie va fi menţionată în documentul emis de către Societatea Comercială "Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române - TAROM" - S.A., pe răspunderea acesteia, potrivit art. 422 alin. (2) din Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. III.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.064/2007, cu modificările ulterioare, şi Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 816/1.349/2015, se vor modifica şi completa, în conformitate cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA
PREŞEDINTELE SENATULUI
CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU
Bucureşti, 28 aprilie 2016.
Nr. 71.""""
"ADRIAN"
=========================================================
Ati vazut ce a postat dl Adrian pe anap?Pareri?

coleg nou
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 10 Mai - 20:28

O parere buna!
Exista situatii la scoala unde au fost angajati din pensionarii de la Tarom,pensionari care au iesit la pensie conform legii 223/2007 zburind tipuri de aeronave de tonaj mare si cu o aparatura sofisticata de ultima ora. O data cu abrogarea capitolelor cu pensia din legea 223/2007 au ramas cu pensia sociala, ca toata lumea,si stim cit era de nedreapta. Acesti pensionari ca sa faca fata cheltuielilor au fost nevoiti sa se reangajeze. Unii dintre ei au acceptat o angajare sub calificarea lor. In momentul aparitiei legii 83/2015 acesi pensionari urmau sa se repensioneze conform ultimului loc de munca, unii chiar de la aeronave de categoria a-iv- a. Ar fi fost o mare nedreptate.
Ginditi-va la raposatul Adrian Iovan.A iesit la pensie L 223/2007 de la B-737 iar acum ar fi iesit de la BN-2. In parte are dreptate si domnul Adrian.
Mai sint si alte nedreptati necorectate insa proiectul legii 83/2007 fiind facut in exclusivitate de Ministerul Muncii nu a avut nimeni ineresul sa le corecteze


Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 23 Noi - 11:52, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Lasati apocalipsa pentru altii si nu pentru aviatori

Mesaj Scris de Fara diversiuni la data de Mier 11 Mai - 19:42

Ati preluat o informatie de pe site-ul ANAP cu privire la modificarea legii pensiilor personalului navigant. Informatia este corect si este exact textul asa cum apare in monitorul oficial. Dar nu vad sensul urmatorului comentariu pe care l-ati facut:

In parte are dreptate si domnul Adrian. Mai sint si alte nedreptati necorectate insa proiectul legii 83/2007 fiind facut in exclusivitate de Ministerul Muncii nu a avut nimeni ineresul sa le corectez
Eu nu vad nicaieri vreun comentariu al domnului Adrian ca sa fim de acord cu el sau nu. Omul nu a comentat ci a postat legea asa cum a fost publicata in MO. Apoi ca mai sunt si alte nedreptati, poate or fi, dar atat s-a reusit la acel moment. Acum cine este in stare nu are decat sa incerce sa imbunatateasca legea chiar pe modelul acesta proaspat: sa introduca o initiativa legislativa, cu sustinerea unei organizatii in spate, si sa repare acolo unde trebuie. De exemplu media pentru insotitori sa aiba alta baza de calcul, media pentru parasutisti alta, media pentru...
Cat despre remarca demna de revista arici pogonici ca proiectul legii 83/2007 ar fi fost facut de M.Muncii, e stupida. Ministerul muncii, indiferent din ce regim, nu a avut niciodata vreo initiativa legislativa  prin care sa ne dea noua pensii de serviciu. Daca nu se stie nici acum faptul ca initiativa legislativa, proiectul a fost facut noi, de aviatori (atat in 2005-2007, in 2011-2015 cat si in 2015-2016, respectiv L 223, L 83 si L 71), inseamna ca sunt intre noi oameni care dezinformeaza pentru ca nu-i pot considfera analfabeti. Aceste proiecte au fost facute de noi, aviatorii, si tot noi am cautat sustinerea unor parlamentari care in mod firesc au semnat ca initiatori ai proiectelor si o sa-i gasiti pe site-ul Camerei Deputatilor cu nume si prenume.
Nu are nici o legatura M. Muncii cu proiectele de lege. 

Cineva spune ca:

Pare corect in situatia data,problema este ca nu se mai dau ps, sint oprite,si celelalte vor fi in curind ''restartate'' cu voiosie...deci cam tirzie legea,nu cred sa apuce ceva.Ar fi pacat si nedrept,asta este.... 
E o dezinformare sau o dorinta a unuia care are ura pe aviatori. Pensiile speciale se dau, se calculaeza si astazi si maine si se vor da cu siguranta anul acesta. Este an electoral si nu se va taia nimic, ci dimpotriva se va mai da.
Cititi pe site-urile ANAP si o sa gasiti si alte informatii pozitive, informatii ce ne fac bine si nu aberatii de genul celor exprimate aici de pesimisti, extremisti sau rauvoitori.
Amin!

Fara diversiuni
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 11 Mai - 22:06

De regula nu raspund anonimilor. Acestia sint niste lasi,si cauta sa inflameze fara a avea o baza reala in argumentele lor.( un coleg, fara diversiuni s.a.)
Eu nu fac afirmatii gratuite. m-am implicat direct si stiu  aproape cu precizie pas cu pas ce s-a intimplat. Pentru cine nu este suficient informat ,in ultima sedinta in comisia de munca inainte de votul final in camera deputatilor, ministerul muncii a venit cu propriu text al legii 83. Acela a ramas si a fost votat.
La proiectul dinainte personal am propus 4 amendamente in care plafonam pensiile la 100% din venitul mediu, majoram cresterea peste 80% la insotitorii de bord cu 2 procente pentru fiecare an in plus peste cei 20 obligatorii.
Tot ce se discutase inainte impreuna cu amendamentele mele au cazut o data cu aparitia textului ministerului muncii.
Pe linga mine au fost multi care au luptat la baioneta,in afara conducerii Anap, nu-i pot spune pe toti ca sint prea multi si poate pe unii nu-i stiu si i-as nedreptati.Sint persoane care au coloana vertebrala si nici unul din ei nu au luptat impotrva Anap ci au adus aportul lor cuplat interesului general.
Nimeni nu trebuie sa lupte impotriva ANAP. Fara o organizare juridica oriciti am lupa nu vom avea cistig de cauza, nu ne va baga nimeni in seama. Asta nu inseamna ca trebuie sa avem incredere in conducere  ca in biblie "crede si nu cerceta"
Intr-o astfel de asociatie principiul de baza trebuie sa fie "toti pentru unul si unul pentru toti" ori la noi s-a intimplat ,toti pentru unul dar nu si cealalta parte. Nu ma refer la o singura persona ci la intreaga conducere de atunci.
As dori ca chibiti sa se abtina de la polemici neprincipiale si as incuraja pe cei ce vin cu idei ce ne pot ajuta chiar daca nu sint cele mai potrvite dar sint sincere.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier 18 Mai - 6:04, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty pt fara diversiuni

Mesaj Scris de coleg nou la data de Joi 12 Mai - 5:02

  pt fara diversiuni Domnule,dupa cum scrii cred ca esti un contopist cu minecute,nu aviator! Apoi nu stii ca de 7-8 luni zeci de colegi si colege isi asteapta deciziile si pensiile in zadar...zici ca se calculeaza in continuare,o minciuna,habar n-ai!Totul s-a oprit,si daca matale ai luat banii fii fericit,dar nu mai dezimforma oamenii necajiti,mergi in Cismigiu ia o braga si bate-te pe burta ca tu ai altii nu,dar va fi pt toti restartare,pune la ciorap! Si inca ceva:anap-ul matale iubit nu ridica un deget pt acesti colegi care nu-si primesc nici acum dupa 7-8 luni pensiile,dar cotizatii vrea....Asa ca esti paralel pe toata linia,alt propagandist de 2 lei!
=======================
Asa se autoexclud unii. Am incercat sa democatrizez acest forum lasindu-l liber dar vad ca inca se mai gasesc unii care bat cimpii.


Admin

coleg nou
Vizitator


Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de magduuu la data de Lun 23 Mai - 3:48

Iata ce spune tehnocratul lui Ciolos:

Ministrul Muncii: În 2050 sistemul de pensii va fi în colaps din cauza pensiilor speciale. Anul acesta doar vom indexa pensiile, fără creşteri considerabile

Pensiile nu vor creşte considerabil anul acesta sau la începutul anului viitor, vor fi doar indexările uzuale, a declarat duminică, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, el afirmând că „pensiile vor creşte atunci când ne vom permite să crească“. Concomitent, el a atacat şi pensiile speciale, afirmând că, în acest ritm, sistemul public de pensii va fi în colaps în anul 2050.

Pîslaru a spus că majorări semnificative de pensii pot fi realizate prin creşterea bugetului de stat, respectiv colectarea mai bună a taxelor, majorarea taxelor, creşterea eficienţei folosirii banilor publici.   Totodată, el a atras atenţia că, dacă se va continua cu sistemul pensiilor speciale, care se îndepărtează de principiul contributivităţii, pensiile nu vor avea cum să crească.   „Pensiile vor creşte când ne vom permite să crească pensiile. În primul rând, în societatea românească există o mare problemă de solidaritate. În 2010 am avut legea cadru pe partea de pensii, care a reconstituit după grave abateri un sistem unitar de pensii. De la acea dată am avut şapte categorii care şi-au scos pensii speciale. Anul acesta mai avem în Parlament încă o serie şi acestea sunt pensii care se îndepărtează de principiul contributivităţii. (..) Pensiile speciale practic creează nişte avantaje în plus. Nu că nu le-ar merita oamenii aceia în materie de decenţă a vieţii, dar practic banii aceia sunt luaţi de la toţi ceilalţi. Eu practic iau dintr-un coş mare şi dau la nişte categorii speciale nişte pensii care creează, chiar dacă ei merită ca oameni, le creează totuşi o structură privilegiată. Dacă vom continua în acest mod, evident pensiile nu au cum să crească pentru restul lumii. Guvernul a trimis la Curtea Constituţională anumite acte care vin şi grevează sistemul public fără să aibă nicio sursă. Frumuseţea între ghilimele a actelor din Parlament este ca ele vin cu un deziderat public minunat de a creşte salarii, pensii, indemnizaţii, dar când e vorba de a indica resursa bugetară bineînţeles că nu există nimic. (...) poţi să fii extrem de bine intenţionat...şi aici plecăm de la premisa că toţi parlamentarii sunt îngeri: empatizezi şi inima ta este mişcată pentru situaţia pensionarilor. Dar trebuie să îţi pui problema: banii ăştia vin de la toţi ceilalţi...“ a explicat Dragoş Pîslaru, citat de Agerpres.ro.

Potrivit ministrului Muncii, ar trebui să se revină la sistem unitar de pensii, dar actualul Guvern nu îşi va asuma acest lucru.   Acesta a semnalat că sustenabilitatea sistemului de pensii este în prezent puternic afectată şi, dacă nu se va face nimic, în 2050 sistemul de pensii va fi în colaps. „Sustenabilitatea sistemului de pensii în acest moment este puternic afectată. Dacă nu facem nimic, în 2050 sistemul de pensii este în colaps“, a spus ministrul Muncii.   El a adăugat că legea privind indemnizaţia pentru mame şi crearea de stimulente pentru antreprenoriatul celor care se întorc din diaspora fac parte din eforturile Guvernului de a sprijini sistemul de pensii. 
http://adevarul.ro/economie/bani/ministrul-muncii-In-2050-sistemul-pensii-colaps-cauza-pensiilor-speciale-anul-doar-vom-indexa-pensiile-cresteri-considerabile-1_57419bc35ab6550cb82f00c0/index.html

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de magduuu la data de Sam 17 Sept - 2:59

http://www.dcnews.ro/lider-pnl-impotriva-pensiilor-pentru-profesori-i-salvatori-i-i-rup-hainele-de-pe-ei_516194.html

"[...] Recalcularea pensiilor, propunerea PNL
Dorin Dobra a conchis: ”Limbajul adoptat de PSD în acest domeniu pune în pericol nu doar stabilitatea țării, ci însăși funcționarea mecanismelor bugetare. Dar pesediștii știu asta, însă pe ei îi interesează doar voturile de la viitoarele alegeri. Singura soluție în acest domeniu atât de vulnerabil și, tot mai des, inechitabil, este soluția asumată de PNL, anume recalcularea după o formulă corectă a tuturor pensiilor din România și, totodată, eliminarea calculelor speciale pentru pensii "dedicate". Nici parlamentarii nu vor mai avea pensii speciale ci, alături de toți cetățenii României, vor avea pensii echitabile! Categorii "speciale" n-ar trebui să mai existe, iar fondul de pensii se va împărți unitar, după o formulă onestă pentru toată lumea."

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de magduuu la data de Vin 21 Oct - 3:45


magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 21 Oct - 9:01

Doamnelor, domnilor,voi incepe cu sfirsitul. Absolut toti pensionarii trebuie sa aibe pensie speciala. LEGEA 3/1977 (Deci a lui Ceausescu) spune ca pensia sa reprezinte 80% din venitul mediu din 5 ani consecutivi din ultimii 10 ani de munca.Pensiile speciale din ziua de azi sint 80% din ultimul an de munca. Intrebarea este "cit de speciala este aceasta pensie numita speciala?" Absolut toate pensiile sint diminuate o data cu aparitia legii 19/2000, pensiile pe puncte. Aparitia pensiilor speciale este o intoarcere la legea ceausista care era o lege buna care dadea posibilitatea ca pensionarul sa pastreze standardul de viatza avut in timpul cit era salariat si au aparut ca o necesitate.Pensiile asa zise speciale au aparut acolo unde sindicatele au sesizat neregula si s-au batut pentru dreptul legitim.Alt aspect in favoare ca toate pensiile sa fie speciale este si faptul ca punctele sint calculate pe salariile din trecut cind erau mici si pensionarul traieste in prezent cind salariile sint in crestere si o data cu ele si preturile.Asa ca o concluzie, batalia este ca toata lumea sa ceara pensie speciala si atunci nimeni nu se va mai plinge ca cei cu pensii speciale iau din banii altora teorie complet falsa.Alta teorie falsa este ca va intra in colaps fondul de pensii in 20 de ani. Peste 20 de ani salariile vor fi crescute si pe masura si fondul de pensii.Ba din contra fondul va fi indestulator intrucit sint multi salariati fara carte de munca si acestia nu vor beneficia de pensie.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de magduuu la data de Mar 8 Noi - 4:29


magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Dragos la data de Mar 8 Noi - 11:47

De cateva saptamani circula acest material referitor la pensiile celor 8000 de speciali, promovat de PDL ( PNL ) si USR intr-un stil mitocanesc si populist.
In momentul in care am facut cateva comentarii pertinente la adresa acestui material s-a facut brusc liniste....oamenii sunt constienti ca personalul navigant este o victima colaterala pusa in aceeiasi oala cu parlamentarii.
Nu vreau sa fac politica si nu sunt un fan al PSD-ului insa in ultima perioada se pare ca a avut o orientare mai liberala decat PNL-ul, motiv pentru care trag un semnal de alarma, grija mare la vot.

Dragos

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2011

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 8 Noi - 23:42

Adevarat! 
Nu ne ajuta cu nimic sa facem politica. Insa unele partide au comportament inprevizibil.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

DESPE PENSII - Pagina 2 Empty Re: DESPE PENSII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum