pensii...
2 participanți
Pagina 1 din 1
pensii...
D-le Admin ati primit pensia marita cu 10%??
alecu t- Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014
Re: pensii...
Am primit pensia astazi pe 12 dar din pacate nemarita
"Pensia de serviciu se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, odata cu modificarea valorii punctului de pensie, cu procentul corespunzator ratei inflatiei utilizat la stabilirea valorii punctului de pensie, conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare."
"Pensia de serviciu se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, odata cu modificarea valorii punctului de pensie, cu procentul corespunzator ratei inflatiei utilizat la stabilirea valorii punctului de pensie, conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare."
Din pacate toti suntem in aceeasi situatie...din cauza OUG 59/2017 care ingheata pensiile militarilor se pare pana in 2020,nu stiu de ce ne-au bagat si pe noi in oala asta...avem dreptul doar la o ajustare cu rata inflatiei care nu s-a dat anul acesta pe 01.01.2018 asa cum scrie la OUG 59.Deci noi vom ramane in urma la marirea punctului de pensie,deci o scadere,e OK,nu?
Ordonanța de urgență nr. 59/2017
privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
[size=24]Text publicat în M.Of. al României.[/size]
În vigoare de la 07 august 2017
Art. I. - Articolul 425 din Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 18 iulie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:
" Art. 425. - Pensia de serviciu se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie mai mică, se păstrează pensia aflată în plată."
=========
L83/2015
ART. 42
ART 42 Legea83, modificat, si nu se mai actualizeaza pensia cu modificarea valorii punctului. Numai cu rata inflatiei.
privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
[size=24]Text publicat în M.Of. al României.[/size]
În vigoare de la 07 august 2017
Art. I. - Articolul 425 din Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 18 iulie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:
" Art. 425. - Pensia de serviciu se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie mai mică, se păstrează pensia aflată în plată."
=========
L83/2015
ART. 42
ART 42 Legea83, modificat, si nu se mai actualizeaza pensia cu modificarea valorii punctului. Numai cu rata inflatiei.
Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi 2 Aug - 14:56, editata de 1 ori
"Am citit şi eu OUG 59/2017, care modifică punctul 42-5 din L223/2007, şi care precizează faptul că de acum înainte indexarea cuantumului pensiei cu inflaţia nu se mai face odată cu majorarea punctului de pensie ci pe data de 01 ianuarie.
Din câte înţeleg eu, la 01.01.2018, ar fi trebuit să ni se majoreze pensiile cu rata inflaţiei, la acea dată puţin peste 1%. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Greşesc eu undeva în raţionamentul meu? Sau se repetă situaţia de altădată, când a trebuit să ne adresăm instanţei pentru a obţine, retroactiv, indexarea? 1% nu este un capăt de ţară, putem să o solicităm oricând, în limita prescripţiei fiscale de 3 ani, dar este bine să ne lămurim. Asta fiindcă, anul acesta, inflația va sări binişor către 5%.."
Luat de la ANAP, postat de domnul GIURGEA
.
Din câte înţeleg eu, la 01.01.2018, ar fi trebuit să ni se majoreze pensiile cu rata inflaţiei, la acea dată puţin peste 1%. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Greşesc eu undeva în raţionamentul meu? Sau se repetă situaţia de altădată, când a trebuit să ne adresăm instanţei pentru a obţine, retroactiv, indexarea? 1% nu este un capăt de ţară, putem să o solicităm oricând, în limita prescripţiei fiscale de 3 ani, dar este bine să ne lămurim. Asta fiindcă, anul acesta, inflația va sări binişor către 5%.."
Luat de la ANAP, postat de domnul GIURGEA
.
Au zis ca 1% este inclus in marirea pct de pensie...sa vedem la01.01.2019 daca cei 5%se vor da in mod normal.Dar Presedintele Iohanis a promulgat zilele trecute PL-x245/26.06.2017 in legatura cu grupele de munca,se vor recalcula pensiile contributive pt cei ce au lucrat in gr.1 si 2 adica aviatorii civili,minerii,siderurgisti etc. Astfel la o pensie de 2640 lei cu 35 ani lucrati in gr.1 pensia contributiva va deveni 4562lei in medie vor creste cu aprox. 1000 lei.Acest PL-x245 nu are legatura cu noua lege a pensiilor ci repara o nedreptate din legea actuala si mai vechi a pensiilor.Banii cuveniti se socotesc de la 01 Octombrie 2018,legea avind termen de implementare 12 luni,deci banii se vor da retroactiv de la 01 oct 2018.Sa fie asa,D-nul Dragnea a explicat la tv pe scurt aceasta lege iar noi am fost mentionati primii in lista.Speram pt toti cei care au trudit in gr1 si 2 o reparatie cam tardiva caci unii nu mai sant...
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum