taromistii

semnare Cotroceni

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

semnare Cotroceni Empty semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 26 Sept - 18:49

Astazi 26 septembrie 2014 s-a luat legatura la telefon cu palatul Cotroceni. A raspuns un consilier. Acesta a afirmat ca au primit niste inscrisuri din partea unor colegi cu rugamintea sa nu se semneze legea pentru completarea legii 223/2007 (lasind sa se inteleaga, de catre autor, ca nu este constitutionala).
Legea, s-a spus, este pe masa presedintelui, dar va fi semnata dupa analiza inscrisurilor primite in intervalul de 20 de zile de la primire, a legii.
Nu se cunoaste continutul inscrisului si nici autorul, aplicindu-se principiul Manolache, adica secretomania.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 26 Sept - 22:44

Controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare
Sediul materiei
Controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare sau controlul de constituţionalitate a priori este reglementat de dispoziţiile art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi de art.15-18 din Legea nr.47/1992. Este un control abstract şi direct, exercitat numai la sesizarea unor autori calificaţi.
Autorii sesizării
Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor înainte de promulgarea acestora, numai la sesizarea:
- Preşedintelui României;
- a unuia din preşedinţii celor două Camere;
- a Guvernului;
- a Înaltei satelitţi de Casaţie şi Justiţie [potrivit art.25 lit.c) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se constituie în Secţii Unite pentru sesizarea satelitţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare];
- a Avocatului Poporului (acesta a devenit titular al dreptului de a sesiza Curtea Constituţională cu controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare în urma revizuirii Constituţiei din anul 2003);
- a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi;
- a unui număr de cel puţin 25 de senatori.
Curtea a stabilit în jurisprudenţa sa că nu sunt legale sesizările semnate de un număr mai mic de deputaţi, respectiv senatori. În aces sens sunt Decizia nr.73/1995 şi Decizia nr. 35/1996).
Obiectul sesizării
Obiect al controlului de constituţionalitate a priori îl pot constitui legile ordinare şi legile organice, înainte de a fi promulgate.
Nu pot face obiect al controlului de constituţionalitate reglementat de dispoziţiile art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie legile în vigoare, proiectele sau propunerile legislative şi nici amendamentele.
Sesizarea satelitţii Constituţionale
Sesizarea făcută de parlamentari se trimite satelitţii Constituţionale în ziua primirii ei, de către secretarul general al Camerei respective.
Procedura
În vederea exercitării dreptului de sesizare a satelitţii Constituţionale, cu 5 zile înainte de a fi trimisă spre promulgare, legea se comunică Guvernului, Înaltei satelitţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi Avocatului Poporului şi se depune la secretarul general al Camerei Deputaţilor şi la cel al Senatului, iar în cazul în care legea a fost adoptată cu procedură de urgenţă, termenul este de 2 zile.
Data la care legea a fost depusă la secretarii generali ai Camerelor se aduce la cunoştinţă în plenul fiecărei Camere în termen de 24 de ore de la depunere. Depunerea şi comunicarea se fac numai în zilele în care Camerele Parlamentului lucrează în plen.
După primirea actului de sesizare, preşedintele satelitţii desemnează,printr-o rezoluţie datată,  judecătorul-raportor şi magistratul-asistent şi stabileşte data la care vor avea loc dezbaterile.
În cazul sesizării satelitţii Constituţionale de unul dintre preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, de parlamentari, de Guvern, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau de Avocatul Poporului, Curtea va comunica Preşedintelui României sesizarea primită, în ziua înregistrării.
Dacă sesizarea s-a făcut de Preşedintele României, de parlamentari, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau de Avocatul Poporului, Curtea Constituţională o va comunica, în termen de 24 de ore de la înregistrare, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului, precizând şi data când vor avea loc dezbaterile.
Dacă sesizarea s-a făcut de preşedintele uneia dintre Camerele Parlamentului, Curtea Constituţională o va comunica preşedintelui celeilalte Camere, Guvernului, precum şi Avocatului Poporului, iar dacă sesizarea s-a făcut de către Guvern, Curtea o va comunica preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, precum şi Avocatului Poporului, precizând şi data când vor avea loc dezbaterile.
Până la data dezbaterilor, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Guvernul şi Avocatul Poporului pot prezenta, în scris, punctele lor de vedere. Punctul de vedere al Guvernului se prezintă numai sub semnătura primului-ministru.
Dezbaterea are loc în plenul satelitţii Constituţionale, pe baza sesizării, a documentelor şi a punctelor de vedere primite şi poartă atât asupra prevederilor menţionate în sesizare, cât şi asupra celor de care, în mod necesar şi evident, nu pot fi disociate.
Tipul actului emis
În cadrul acestei atribuţii, Curtea Constituţională pronunţă, în conformitate cu prevederile art.11 alin.(1) lit. A. a) din Legea nr.47/1992, o decizie. Aceasta se ia cu votul majorităţii judecătorilor satelitţii.
Comunicarea deciziei
Decizia prin care se constată neconstituţionalitatea legii se comunică preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.
Decizia pronunţată de către Curte se comunică în mod obligatoriu Preşedintelui României pentru a se evita promulgarea unei legi declarate neconstituţionale, iar în cazul în care s-a constatat constituţionalitatea dispoziţiilor legale criticate, pentru ca Preşedintele să poată promulga legea în termen de 10 zile de la data la care i-a fost comunicată decizia satelitţii.
Efectele deciziei
În caz de constatare a neconstituţionalităţii legii, potrivit art.147 alin.(2) din Constituţie, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia satelitţii Constituţionale.
Toate deciziile pronunţate în cadrul acestei atribuţii, grupate pe ani,pot fi accesate aici

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de marsinel la data de Sam 27 Sept - 10:52

Domnule Admin.....Spuneti ca la Cotroceni s-au primit niste inscrisuri de la niste colegi...Colegii cui??
Cine are interesul sa nu se promulge legea..??!!??

marsinel

Mesaje : 18
Data de inscriere : 07/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Sam 27 Sept - 13:11

Vorbesc de colegi, pensionari aviatori. Orice lege nu multumeste pe toata lumea. Or fi si in padurea noastra nemultumiti si este dreptul lor sa protesteze.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Dan Voicu la data de Sam 27 Sept - 14:49

Pai Presedintele ia in seama orice bazaconie scrisa de orisicine...???/Chiar asa am ajuns...????Vai de capul nostru.......

Dan Voicu

Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Sam 27 Sept - 18:26

Cineva se bucura tare ca base nu va promulga l223 noua,pe site-ul ANAP...si ca vor lua banii doar cei ce au cistigat procesele,si din urma,restul se vor uita....hm,interesant...

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Marcu A la data de Dum 28 Sept - 8:07

Buna  ziua

Cum vedeti in situatia  actuala cursul acestei legi?

 Poate  nu mai lasati  sa  se  prezinte  la  discutii doar  persone care  nu stiti cum va  reprezinta. As propune  )daca  se mai discuta  sa fie  un reprezentant (bine pregatit)  din toate  categoriile Personalului  Navigant  civil. 
 Legea  aceasta  este mai mult  pt  viitorii pensionari  nu  chiar  pt  repunerea in drepturi.( a  repune/A pune din nou)  a  celor pensionati .
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Dum 28 Sept - 17:22

Pai,cum sa vedem situatia legii? Nasoala,in cazul ca o intoarce la ccr,parlament,etc adio mama,si atunci ce sa mai asteptam,decit sa ne taie toata pensia ramasa!!!! Lasati sa ia tot cei ce au cistigat procese,asa nu este discriminare!!!!

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Dum 28 Sept - 20:42

Se poate intimpla orice, functie de imaginatia fiecarui, numai ca aceasta lege va fi promulgata, cu intirziere sau nu, odata ce parlamentul a adoptat-o


Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 11 Oct - 20:25, editata de 3 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de cris la data de Lun 29 Sept - 14:45

In gradina Domnului sunt multi, multi prosti. Si cati or fi sarit gardul, iar Mama prostilor e mereu insarcinata si asta se confirma prin faptul consemnat mai sus.

_________________
Cu rabdarea trecem marea.
cris
cris

Mesaje : 69
Data de inscriere : 23/02/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 7 Oct - 13:13

Nici aztazi 07 octombrie 2014 ora 14 30  presedintele nu a semnat decretul pentru promulgarea legii cu modificarile la legea 223/2007( legea pensionarilor aviatori). Cineva se joaca cu soarta noastra.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de marsinel la data de Mier 8 Oct - 10:49

D-le Admin,, mai verifica atent si azi......


=========================


http://www.presidency.ro/?_RID=ag&id_cat=4&tip=toate&exp5=presa


In partea dreapta defileaza comunicate de presa. Da-ti CLIC!!!

marsinel

Mesaje : 18
Data de inscriere : 07/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de marsinel la data de Mier 8 Oct - 19:43

OK.  Multam.Circula un zvon ca s-ar fi promulgat ieri.......

marsinel

Mesaje : 18
Data de inscriere : 07/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 8 Oct - 20:25

Zvonurile fara dovezi nu prea au valoare.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de cris la data de Joi 9 Oct - 14:55

Basescu a trimis legea inapoi in parlament. Jocuri politice. KK

_________________
Cu rabdarea trecem marea.
cris
cris

Mesaje : 69
Data de inscriere : 23/02/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 9 Oct - 15:16

Jocuri politice.O sa fie o oarecare intirziere.S-ar putea ca raul sa fie spre bine, oricum nu este niciun pericol.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de cris la data de Joi 9 Oct - 16:08

""Având în vedere faptul ca reducerile salariale
din sectorul bugetar au afectat numai o anumita parte din personalul aeronautic civil navigant
profesionist din aviatia civila, în timp ce alti membri ai acestei categorii de personal nu au avut
veniturile diminuate, consideram ca stabilirea cuantumului pensiei pe baza unui procent din
veniturile realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de
pensionare este de natura a crea discriminari între membrii personalului aeronautic civil
navigant profesionist.""


Acest citat este din scrisoarea presedintelui trimisa parlamentului. Cineva scria ca presedintele nu ia in seama orice bazaconie scrisa de orisicine...


Uite ca o ia. Cred ca toata chestia asta e mai mult una de joc politic. Adineori primul ministru spunea ca se va rezolva aceasta problema a pensionarilor aviatori
cris
cris

Mesaje : 69
Data de inscriere : 23/02/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 9 Oct - 17:22

Comunicat de presă
(9 octombrie 2014)
Ref.: Cerere de reexaminare asupra Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România
Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 9 octombrie a.c., cererea de reexaminare asupra Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.
Vă transmitem textul integral al cererii:
____________________
Bucureşti, 9 octombrie 2014
Domnului Călin Popescu-Tăriceanu,
Președintele Senatului
În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea
CERERE DE REEXAMINARE
asupra
Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România
Motivele cererii de reexaminare sunt următoarele:
Legea transmisă spre promulgare reglementează, prin derogare de la sistemul unitar de pensii publice, condiţiile de pensionare, precum şi cuantumul pensiilor aplicabile personalului civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Astfel, actul normativ prevede că personalul aeronautic civil navigant profesionist care îndeplineşte condiţiile prevăzute în cuprinsul său are dreptul la o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare. Având în vedere faptul că reducerile salariale din sectorul bugetar au afectat numai o anumită parte din personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, în timp ce alţi membri ai acestei categorii de personal nu au avut veniturile diminuate, considerăm că stabilirea cuantumului pensiei pe baza unui procent din veniturile realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare este de natură a crea discriminări între membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist.
Totodată, considerăm că stabilirea unui regim special de pensionare pe baza importanţei economice deosebite a sectorului de activitate este discriminatorie în raport cu celelalte categorii socio-profesionale din domeniul transporturilor ori din alte domenii cu importanţă economică deosebită.

Aspectele discriminatorii reglementate de prezenta lege au fost semnalate şi de către Guvernul României în avizul negativ nr. 1999/28.10.2013, în care se menţiona că: „soluţiile legislative preconizate prin această iniţiativă legislativă ar determina, în aplicare, o situaţie dezavantajoasă pentru celelalte categorii profesionale care au fost integrate în sistemul unitar de pensii publice reglementat prin Legea nr. 263/2010 şi, în consecinţă, nu mai beneficiază de pensii speciale, ceea ce ar crea premisele unei situaţii disciminatorii, contrară principiului egalităţii, consacrat prin prevederile Art. 16 din Legea fundamentală”.
Având în vedere aspectele menționate şi competența legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, în sensul celor solicitate.
TRAIAN BĂSESCU
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
See Translation
LikeLike ·

========================================================

NB
In teorie guvernul isi exprima punctul de vedere, PARLAMENTUL decide.
Executivul se supune politicului.Guvernul informeaza  dar PARLAMENTUL hotaraste.
In cazul nostru PARLAMENTUL a spus DA irevocabil legii pensiei de serviciu a aviatorilor din Romania.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 11 Oct - 23:06, editata de 7 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 9 Oct - 20:51

CONTROLUL CONSTITUŢIONALITĂŢII LEGILOR ÎNAINTE DE PROMULGARE
Dacă se exercită dreptul de sesizare a satelitţii Constituţionale potrivit art.146 lit.a) din Constituţie cu privire la legea adoptată de Parlament, aceasta se trimite satelitţii Constituţionale. În cazul în care Curtea declară neconstituţionalitatea legii sau a unor prevederi ale acesteia, Camera Deputaţilor reexaminează legea sau prevederile respective, în vederea punerii lor de acord cu decizia satelitţii Constituţionale, pe baza raportului Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi.
Raportul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi va cuprinde propuneri pentru eliminarea sau modificarea prevederilor declarate neconstituţionale prin decizia satelitţii Constituţionale. Acesta se dezbate conform procedurii legislative obişnuite. Cu prilejul reexaminării, Camera Deputaţilor va efectua corelările tehnico-legislative necesare. Tratatul sau acordul internaţional declarat ca fiind neconstituţional nu poate fi ratificat.
PROMULGAREA LEGILOR DE CĂTRE PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
Reexaminarea legii de către Camera Deputaţilor, va avea loc în cel mult 30 de zile de la primirea cererii. Reexaminarea legii se efectuează mai întâi de Camera Deputaţilor dacă aceasta a fost prima Cameră sesizată. Cererea Preşedintelui României privind reexaminarea unei legi va fi examinată de comisia permanentă sesizată în fond cu proiectul de lege sau cu propunerea legislativă; aceasta va întocmi un raport în care va face propuneri cu privire la obiecţiile formulate în cererea de reexaminare. Raportul comisiei împreună cu cererea de reexaminare se supun dezbaterii Camerei Deputaţilor după regulile procedurii legislative
Promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei satelitţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin 10 Oct - 2:15, editata de 2 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Marcu A la data de Joi 9 Oct - 21:20

multumim  dl Preda  de informari, unul peste altul  se  va  ajunge la SF ASTEAPTA  .
Reexaminatea  e  trimisa la  SENAT. deci.....

 http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15262&_PRID=


Cititi mai sus    exact ceea ce  a  spus  si cum a  motivat  presedintele

Credti ca o  sa mai fie  vorba  de  lege  speciala  cind  e  vorbe  de  discriminarea celorlalte 
categorii sociale?
 De revenit la indemnizatie  (exclus)   au  fost rugati aviatorii luni de zile  si au refuzat. Deci  stiu raspunsul  ...
Acum  asa cum am mai spus( cind  a  aparut vorba  de lege sp. "ca nu o  sa vedeti nimic")  a  fost o cacialma, a  aparut  aceasta lege speciala  cind  se  vorbea  doar  de indemnizatie .
SE  STIA  CLAR  CA NICI PONTA  NICI GUVERNUL NU AU FOST  DE  ACORD  CU LG SPECIALA.  DECI  CINE  MAI ASTEAPTA  SA  PRIMEASCA CEVA  si ce  credeti ca o  sa  fie.

Eu zic ca am pierdut  trenul, nu mai are nimeni timp sa  piarda in discutii interminabile  cu aviatorii, multumiti  celr  care  s au pupat cu Plumb  si ne  aranjat "bine"

Cineva  scria  ca  are salariul de 1500 lei  , cit  si ar dori pensia  ?  din ce   sa  iasa  10000?  daca lua  indemnizatie  pe linga pensie  era  bine  sau rau?
  O  sa  fie un Craciun  cu pensia  pe  care o aveti acum , ( unhappy)

Imi aduc  aminte  cit   de nefiresc  mi -a  parut  discursul D nei Plumb  cind  spunea  cum aviatorii si  insotitorii au avut  grija   de  ei sa  ajunga  in siguranta, cum aviatorii au rate  si  datorii la banca  si nu le pot plati.......ASA CA LE DAM LEGEA  SPECIALA .va amintiti si voi?

Exclamationpalepalelol!
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 10 Oct - 2:41

UN PROGRAM APROXIMATIV TEORETIC

09 oct.  -  09 noi  IN PARLAMENT
09 noi  -  19 noi   PROMULGARE
19 noi  > 22 noi   MONITOR OFICIAL
22 noi  -  22 dec  LEGEA IN VIGOARE
22 dec  -  31 dec  DEPUNERE CERERE
IANUARIE 2015 IN PLATA

Calculul mediei veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni anterioare luni in care se depune cererea de pensionare
                                                  NOIEMBRIE 2013- NOIEMBRIE 2014Ultima editare efectuata de catre Admin in Dum 12 Oct - 18:20, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Vin 10 Oct - 6:06

Excelent!Multumim domnule Admin din suflet,pt optimismul dvs debordant,care ne-a insufletit pe toti moflujii de pe aici,dar ne puteti spune de unde ati luat "tabelul" de mai sus? Vedeti,domnule Admin,de aceea va iubim:ne dati sperante in cele mai grele clipe...de necazuri basiste...

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de popescu nicolae jr la data de Vin 10 Oct - 15:46

daca esti senatir,deputat din PSD ,PNL sau PDL votezi si sustii o lege
si  basescu zice ca nu e buna
te gandesti daca esti bun de ceva sau mai bine il lasi pe basescu sa iti zica ce este bine si ce nu.

popescu nicolae jr

Mesaje : 124
Data de inscriere : 19/02/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Dan Bita la data de Vin 10 Oct - 20:26

Realistic,as vrea un raspuns ,daca cinva stie ce se va intimpla acum,daca mai avem vreo sansa cu acest proiect de lege si cit va mai dura?

Dan Bita

Mesaje : 8
Data de inscriere : 23/06/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Sam 11 Oct - 4:57

Realistic,cred ca am sfeclit-o cu legea asta(din pacate...)  pt ca lucrurile stau cam asa:legea inapoi la comisii in senat(nu stim ce va fi acolo...),apoi in cam.dep.la fel in comisii,votari peste votari,iar amendamente etc,insa nu se stie cind vor incepe sa faca ceva...este campanie electorala si ii doare in "sateliti",apoi votarea,ungerea noului pres.Bun,acum urmeaza facerea noului guvern(pe care il doare in "sateliti"de promisiunile lui ponta,n-au promis astia noi si ca atare legea poate zace intr-un sertar!!!),dar ceea ce poate fi mai GRAV este o alta majoritate parlamentara (fereasca D-zeu!),care poate fi ostila psd-ului si atunci totul s-a sfirsit pt ca nu vor revalida legea...alegeti dvs varianta care va place,orice la noi se poate,si discriminarea intre cei ce au cistigat in instante(si care acum fac misto de "plebea"saraca care n-a cistigat..) si noi restul de care n-a tinut cont base si a intors legea,facind o grava discriminare,asta e!

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de MARDARE la data de Sam 11 Oct - 9:10

Domnilor, legea a fost adpotata de Parlament . A fost trimisa la reexaminare .
 In timpde 30 de zile comisiile permanente pot aduce amendamente . In plen se vor supune la vot doar amendamentele
. Daca nu sunt amendamente legea pleaca din nou la promulgare care este obligatorie sa se faca in termen de 10 zile .

MARDARE

Mesaje : 35
Data de inscriere : 25/06/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Sam 11 Oct - 15:42

Ca sa completam cele spuse de MARDARE mai sus, sa mai amintim ca daca eventualele amendamente sint respinse, legea va pleca catre presedentie in forma actuala in maxim 30 de zile, unde va putea sta maxim 10 zile.
A doua oara presedintele nu va mai putea sa nu o semneze, dar o mai poate trimite la Curtea Constitutionala.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Sam 11 Oct - 18:31

DA,aveti dreptate domnule Admin,avem doar citeva zile de asteptat,o nimica toata fata de 4 ani...! Si chiar daca base o trimite la ccr,zegrean abia asteapta sa ne dea dreptate,fara grija, e de-al nostru,nu-i asa?

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de MARDARE la data de Sam 11 Oct - 21:33

Curtea Constitutionala s-a mai pronuntat o data in 2007 in aceiasi speta ,
respectiv pensiile magistratilor .

MARDARE

Mesaje : 35
Data de inscriere : 25/06/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Sam 11 Oct - 21:44

DA,asa este,numai ca pronuntarea s-a facut pt pensiile magistratilor,care trebuie sa ramina fix asa cum doresc ei,pt noi o fi la fel credeti? Sau poate legea o fi unitara la legile speciale...sau numai pt unii,vom vedea,eu am incredere in zegrean,ori ce ar fi,sa fie clar!!!!!

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Marcu A la data de Sam 11 Oct - 21:51

cititi  aici  sa  va  reamintiti  si  ceea  ce a  spus  Curtea, vad ca unii arunca  sperante  aiurea.


http://www.cdep.ro/proiecte/2013/600/10/2/pvg966.pdf

Ar trebui  sa nu mai  faceti socoteli  cu termenele  care  erau  fara  aceasta perioada tineti cont  ca sunt  alegeri  si  nu are  cine  sa  se  ocupe  de  aceasta lege. E trimisa  la SENAT SI  SENATUL A  RESPINS. (prima  data. )
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Dum 12 Oct - 19:06

Cred ca ar trebui in aceasta perioada,pt.linistea noastra si spre binele nostru,sa incercam fiecare sa ne rugam la Sf.MINA ocrotitorul celor pagubiti,jefuiti,cel care a facut foarte multe minuni,in speranta ca va fi cu noi asa cum poate a fost si in zbor ...cei care stau in Bucuresti pot merge la biserica Sf.MINA,sa se roage la racla cu moastele sale,sa aprinda o luminare si chiar sa puna un acatist...acolo se pot vedea minunile care le-a facut Sfintul,si multumirile pe care oamenii i le aduc.Doamne ajuta!

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 13 Oct - 21:45

http://www.romaniatv.net/emisiune/ora-de-varf_836.html

Asteptati sa  dispara reclama si mai ales inceputul de 3-4 minute alocate emisiunii de dinainte


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar 14 Oct - 7:30, editata de 1 ori

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de MARDARE la data de Lun 13 Oct - 22:48

Nu se deschide . Este vorba de emisiunea Romania tv ?
-----
I-mi cer scuze.
Intradevar este vorba de Romania tv.sper acum sa functioneze
.

MARDARE

Mesaje : 35
Data de inscriere : 25/06/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Marcu A la data de Mar 14 Oct - 20:43

buna   seara.

Vreau  sa  mi spuna  cineva  acum  situatia  noastra  sau mai bine  zis  a  unora dintre noi  cum o  sa  fie.
Deja  s au dat  banii in procesul cistigat la Ploiesti. CUM RAMINE  UNII ISI IAU BANII INAPOI DIN 2010  SI PENSIA   DE   SERIVCIU/ ALTII  SUNT  CALCULATI DUPA L119. /  ASTEPTAM O LEGE  CARE NU STIM CE NE  OFERA....
 DACA AU AVUT BANI  SA  LIVREZE ACESTI BANI,  MA GINDESC  LA PILOTI CITE 15000 (APROX) X 48  DE LUNI.......noi daca vom lua  pensia dupa  aceasta  lege modificata  nu primim banii din 2010.  deci discriminare in aceeasi categorie .SA  SE  REPUNA  ARTICOLUL ELIMINAT  IN CARE  SE  SPECIFICA  SA  FIM REPUSI IN PENSIA DIN 2010 SI SA NI SE  DEA BANII INAPOI  OPRITI ILEGAL. CRED  CA  ANAP AICI  TREBUIE  SA FACA  CEVA.  Poate  aveti niste idei  totusi  in interesul tuturor.
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Marian Preda la data de Mar 14 Oct - 21:51

Care ANAP ?

Marian Preda

Mesaje : 18
Data de inscriere : 29/10/2013

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 15 Oct - 13:18

Sa asteptam ,sa vedem daca cineva va depune amendamente.
In Romania totul este posibil. Poate" tot raul o sa fie spre bime".

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Vin 17 Oct - 18:57

Cererea de reexaminare a legii noastre,trimisa de base,a ajuns in 14.10.2014 (inregistrata) si in cam.dep,in copie se pare,originalul fiind la senat....de aici incolo incepe...nu sint sigur ce:N zile de chin,asteptari....

===================================


http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=17306


http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2013%5C13L403RX.pdf

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Sam 18 Oct - 19:52

OK,multumim domnului Admin pt link-urile postate,insa eu nu vad nici un termen de rezolvare a reexaminarii,nici tacit,nici in 30zile,nici dupa vreun regulament....oare nu vi se pare extrem de straniu?Mai zilele trecute ma indoiam de acele 30,10,zile,ca vor fi rerspectete si iata ca nu avem afisat nici un ternen %$&*@|?+(!!!!!)...very nice,nu?

=============

Toate termenele sint orientative daca luam in calcul ce s-a intimplat cu insasi legea pina la adoptare. Ar fi o chestie daca cele 30 de zile sint intrerupte de vacanta parlamentara in curs. Din logica ,repet ,din logica, asa ar fi ,sa fie intrerupte, insa totul este imprevizibil.

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Mier 22 Oct - 8:21

Aseara d-na Plumb a spus destul de evaziv si nepasator,ca va analiza(a cita oara???) cererea de reexaminare a legii noastre,sa vada cum si ce,tra la la...si ca probabil pensiile noastre se vor reintregi poate de la1 Ian.2015,cu alte cuvinte mai trec 3 luni sau cine stie,la anu'si la multi ani,sau popular dragilor:a zburat puiul cu ata....vedeti dintr-un sut au furat cel putin 3 luni.Cum era aia cu 30 de zile+10zile=3luni????!!!!1@#%$&*(+"|,iar am avut dreptate din pacate pt noi...

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Marcu A la data de Joi 23 Oct - 8:19

Cam suspecta  linsistea  pe  aici, poate  ca   ADMIN  a intrat in posesia  pensiei?
( chiar  si din greseala)

e  o imformare  

http://senat.ro/legis/PDF/2013/13L403EV.pdf

, daca mai are  timp  cineva   de  noi.  (  dupa luni de  intirziere  in discutii interminabile  am reusit   sa  trecem si 2014  fara pensie  reintregita) Embarassed

=============

http://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000433882&id_inst=42

Printre cistigatori este si PREDA GHEORGHE. PREDA GHEORGHE care a cistigat in instanta este Preda DODEL. Eu ma numesca tot Preda GHEORGHE dar eu am fost la Ciorbea nu la PPEREA.
Am tinut sa precizez sa nu se faca confuzie.
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Mihai la data de Vin 24 Oct - 9:53

Domnule Preda,
De data asta ati scapat si-ati dat motive de liniste si bucurie unor colegi care au drept crez "sa moara capra vecinului".
Aveti grija sa nu care cumva sa vi se mareasca pensia (indiferent cum) ca nu o sa mai aveti liniste aici pe forum.
Cred ca educatia dinainte de '89 nu permite nimanui nici macar sa intentioneze sa iasa deasupra, sa-i fie mai bine si sa-i ajute si pe altii, pentru ca imediat este tras la fund de ceilalti si tinut strasnic in cazanul cu smoala.

Mihai
Admin

Mesaje : 7
Data de inscriere : 23/04/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Marcu A la data de Vin 24 Oct - 10:47

@ Mihai  Admin

 Ai facut un comentariu  sa  te  trezesti scriind.  Comentariul  de  mai sus  era  despre faptul ca  nu mai  spune   nimeni  de  situatia legii noastre,
 
Cine  a  cistigat f  bine   ( poate fi  de  ajutor  pt  ceilalti care nu au cistigat intr o actiune   viitoare)
Cu capra    ar  fi bine   sa  o plimbi putin, ...... aici nu e  vorba  de  invidie  si rautate  dar  se  pare  ca aveti nevoie  de  translator  sa  intelegeti  bine  mesajele  si  intelesul cuvintelor.

O lege     e  pentru  toti   cei  despre   care vorbim  "Personalul Navigant"
( mai tineti minte  cind  ANAP lansa  ideea  ca vor  lua pensile  speciale  numai cei inscrisi in ANAP? ) 

Ok   sper  ca   s a  inteles

 Daca tot esti  ADMIN  poate  te  interesezi  sa vezi stadiul  in care  ne aflam si actiunile  celor   care ne  au adus  aici  la  sfirsitul anului fara nimic.

study
Ca  Admin trebuie  sa  tii pagina  activa   nu  cu  reprosuri si comentarii  "low speech"
===========================

10-10-2014 Înregistrat la Senat pentru reexaminare cu nr.L403

                                  SENAT


1L403/2013
Propunere legislativă de modificare şi completare a Legii nr.223 din 2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România


Inițiatori: Ciorbea Victor - senator PNL; Firea Gabriela - senator PSD; Frătean Petru-Alexandru - senator PSD; Greblă Toni - senator PSD; Paşca Liviu-Titus - senator PNL; Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton - senator PNL; Dobre Victor Paul - deputat PNL; Erdei-Dolóczki István - deputat UDMR; Gorghiu Alina-Ştefania - deputat PNL; Iane Daniel - deputat PNL; Iane Ovidiu-Cristian - deputat PSD; Kelemen Hunor - deputat UDMR; Kerekes Károly - deputat UDMR; Moldovan Carmen Ileana - deputat PSD; Tuşa Adriana Diana - deputat PNL; Varga Vasile - deputat PNL
în reexaminare
Marcu A
Marcu A

Mesaje : 174
Data de inscriere : 23/08/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Sam 25 Oct - 18:21

Multumim domule Admin,pt info,va cred ca nici dvs.nu aveti chef sa ne anuntati mai mereu vesti proaste,cu totii ne-am saturat de aminari,dezinfirmari,etc,asa ca rogu-va mai iertati micile noastre iesiri mai dure,majoritatea dintre noi am trecut prin multe,cu mii si mii de ore de zbor in palmele noastre,cu timplele noastre albite,acum cu suferintele noastre fizice...si poate ati vazut si auzit astazi de Ziua Armatei,discursuri sforaitoare si in fond ii doare undeva de noi! Zic sa incercam un pic de normalitate,ar trebui dupa 10 ani de groaza si pierzanie...La multi ani tuturor,dragilor!!

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Dum 26 Oct - 12:03


_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Dum 26 Oct - 17:37

.....sa insemne oare reintroducerea de catre CCR,a Art.53/2,cel scos neconstitutional din proiect? Este posibil atita timp cit hotaririle judecatoresti de revenire a pensiei avute in aug.2010,sint constitutionale,pt colegii ce au cistigat in instante,altfel chiar este discriminare clara! Eu am mai spus,am deplina incredere in domnul Zegrean de la Curte,este posibil sa ne faca dreptate la toti!...speram...

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 28 Oct - 23:42

In aceasta seara, 28 octombrie 2014 ,Ponta si Rovana au amintit din nou da pensiile aviatorilor.
S-a spus ca se va face de asa natura incit de la 01 ianuarie 2015 sa se poata aplica legea pe care a intors-o Basescu de la promulgare.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de alecu t la data de Mier 29 Oct - 7:19

....intr-adevar,se respecta cu sfintenie termenele!!! Putem crede orice,nimic despre normele de aplicare,amendamente,si cite si mai cite,doar ca se va aplica legea de la 1ian 2015...Ati avut curiozitatea sa numarati cite promisiuni sint facute de la 1ian 2015? Sint foarte multe!...si la anul este virful platilor datoriilor la FMI,BM,CE...aseara mi s-a parut ceva SF,si dupa toate aminarile,sincer ma tem de un mare bluff...sper sa NUam dreptate!

alecu t

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/05/2014

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Dan Voicu la data de Lun 3 Noi - 20:52

Domnule Admin,circula un zvon prin Tarom ca Legea 223,trecuta din nou prin comisii, a ajuns din nou la promulgare la Basescu.Stiti ceva cumva ?? Puteti verifica...??

Dan Voicu

Mesaje : 39
Data de inscriere : 07/12/2013

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de cris la data de Lun 3 Noi - 22:27

Asta a fost speech-ul lui Presedintele cand a trimis legea inapoi.


Mai am un ultim subiect. Este vorba de legea specială legată de pensionarea personalului aeronautic. Aşa cum arată Guvernul, care este împotriva adoptării acestei legi, care vine prin iniţiativă legislativă, legea creează o mare discriminare între transportatori şi vă citesc din scrisoarea semnată de domnul Victor-Viorel Ponta adresată Parlamentului, în care spune aşa: «Totodată, semnalăm că soluţiile legislative preconizate prin această iniţiativă legislativă ar determina în aplicare o situaţie dezavantajoasă pentru celelalte categorii profesionale care au fost integrate în sistemul unitar de pensii publice, reglementat prin Legea 263/2010, şi, în consecinţă, nu mai beneficiază de pensii speciale, ceea ce ar crea premisele unei situaţii discriminatorii, contrară principiilor egalităţii, consacrat de prevederile art.16 din legea fundamentală, din Constituţie». Deci, în scrisoarea Guvernului, care vorbeşte de multe altele, iniţiativa legislativă, dă un aviz negativ. Guvernul nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative. Este clar că ea este discriminatorie, însă ţin cont de punctul de vedere al Guvernului care în scrisoare arată şi faptul că, prin Constituţie, este obligatoriu să se nominalieze sursele de finanţare ceea ce, de asemenea, iniţiatorii legii n-au făcut. Ca atare, retrimit legea înapoi la Parlament, dând două variante: 1 - Guvernul să anunţe sursele din care poate fi finanţată această lege; 2 - să elimine caracterul discriminator şi atunci toţi cei care primesc diurne să li se considere şi diurnele parte a venitului, în ultimele 12 luni, sau să fie lăsată legea aşa pentru a nu încălca nici Constituţia, nici principiile echităţii. Deci, retrimit această lege la Parlament, ţinând cont în mod imperativ pe solicitarea Guvernului. Sigur, toţi ne aducem aminte că Guvernul deşi a dat aviz negativ, domnul Victor Ponta mulţumea Parlamentului că a aprobat legea, dar acesta este Victor Ponta, care este cei doi: când este în Parlament este una, când este la Palatul Victoria, este alta sau altul. Încerc şi eu să înţeleg ce a vrut: când s-a bucurat în Parlament sau când a scris oficial Parlamentului că e inechitate, că nu sunt surse. Am rugămintea să intraţi pe site-ul Senatului sau al Camerei Deputaţilor, pe site-ul Camerei, să vedeţi această scrisoare pentru că vorbeşte atât de frumos de măsurile luate în 2009-2010 arată cât de corecte au fost măsurile de redresare şi ar fi păcat să nu aveţi un asemenea spectacol semnat de Victor-Viorel Ponta. Ar fi păcat! Că el se apropie de sfârşitul campaniei electorale şi trebuie definit exact aşa cum este omul acesta. Luaţi şi speech-ul lui de după votarea legii în Parlament, când ştia că trimisese aviz negativ. Să vedeţi cum mulţumea Parlamentului că a dres o inechitate. Dacă o primesc înapoi cu aviz pozitiv de la Guvern, ceea ce înseamnă că vor asigura resursa financiară, eu o promulg, fără să o trimit la Curtea Constituţională. 
cris
cris

Mesaje : 69
Data de inscriere : 23/02/2011

Sus In jos

semnare Cotroceni Empty Re: semnare Cotroceni

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum