cabina IL 18
3 participanți
Pagina 1 din 1
Re: cabina IL 18
Tatal meu a zburat acesasta aeronava si altele IMA,IMJ,IMM,etc atitia ani de zile...poate fi contactat de moderator.are ce va povesti....DRAGNESCU GHEORGHE Mecanic instructor navigant
dragnescu catalin- Mesaje : 1
Data de inscriere : 07/07/2012
CATALIN, daca tatal tau a zburat cu acest tip de avion si are povesti, roaga-l sa le povesteasca , sa le auzim si noi.Poate are si poze.
yr-bmg- Mesaje : 24
Data de inscriere : 25/12/2012
si sa stiti ca HA-MOE nu e tocmai in paragina, e muzeu intr-un muzeu, iar o echipa de pasionati se ocupa mai tot timpul de fiecare avion in parte
am plecat aproape plangand de la Szolnok, cred ca stiti de ce...
IMF-ul a fost convertit din V in GRM?
Nu-mi amintesc. Sint 20 de ani de atunci. flota pe atunci era mare, nici o aeronava aproape ca nu semana una cu alta. cind veneau de la RK de la rusi veneau cu cite o modificare. nu mi-am propus sa le urmaresc pe toate. Ce i-mi amintesc este ca unul avea un bac de 4 tone in plus dar nu stiu care. posibil sa fi fost "F". NU vreau sa te duc in eroare.
Citisem pe undeva ca a fost dat Aeroflotului convertit in cargo ( convertirea sa s-ar fi facut la noi) ; apoi l-au trimis la ONU ...dupa aceea...oare noi nu mai. luam nimic inapoi? Sigur, nu-s naiv, insa mi-e greu sa inteleg si azi de ce visele mele si ale altor colegi, ai generatiei mele mai tarzii nu s-au mai putut implini aici. Taromul era idealul, tindeam spre el, visam cu ochii deschisi An-24, Il-urile, Tupolevul, Bac-ul...
Unele au fost vindute altele la dezmembrari. Din cite i-mi amintesc o parte au fost vindu-te in Belarus. Noi care zburam nu aveam acces la comercial sa stim ce se intimpla. Am fost imprastiati pe la alte tipuri. Avioanele rusesti erau sigure dar demodate.
Cred că sunt şi acum la fel în privinţa siguranţei, am avut privilegiul de a zbura cu un 154 M al Aeroflotului , când încă mai era admis prin Europa şi am schimbat câteva vorbe cu cdt-ul , care cu regret îmi zicea (vorbea o engleză surprinzător de clară pentru un rusnac) ca se pregăteşte pentru trecerea la A320, că Tupolevul va fi retras...mă pusese pe gânduri o chestie...zicea că pe 320 nu-l simţi, ci mai degrabă îl asişti şi că nu se simte în largul său ...ulterior , după multă vreme, altcineva , un ungur de la Wizz nega asta şi - aproape cu pieptul bombat de mândrie - îşi lăuda avionul ultracomputerizat...,,fly-by-wire"...
Ultima editare efectuata de catre yr-bmg in Dum 6 Ian - 12:27, editata de 1 ori
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum