taromistii

MUZEUL AVIATIEI

In jos

MUZEUL AVIATIEI Empty MUZEUL AVIATIEI

Mesaj Scris de marina la data de Joi 24 Feb - 10:02


Muzeul Aviatiei a fost infiintat in 1990 printr-o hotarare de Guvern, pentru a oferi publicului larg posibilitatea de a cunoaste cele mai importante momente ale aviatiei romanesti. Astfel, publicul are ocazia sa afle lucruri interesante despre Fortele Aeriene Romane prin intermediul documentelor, machetelor, fotografiilor si a altor materiale valoroase.
Cel care a initiat idea unui muzeu al aviatiei romane a fost istoricul Nicolae Iorga. Dupa primul razboi mondial, Liga Nationala Aeronautica din Romania a facut primele demersuri pentru adunarea intr-un muzeu a materialelor capturate de armata romana. Pana in anul 1990, toate documentele muzeului au fost transferate la Muzeul Militar National. Dupa anul 1990, muzeul a primit un spatiu nou, in incinta aeroportului Baneasa.
Muzeul Aviatiei este format din trei sectii: Istoria aeronauticii nationale si universale, Tehnica de forte aeriene si Istoria rachetelor si a cercetarii spatiale. Aceasta sectie se afla insa la Medias. Muzeul cuprinde 24 de colectii, cinci arhive documentare cu peste 15.000 de titluri. Multe dintre aceste documente au apartinut pionierilor din aeronautica romaneasca si mondiala. Tot in cadrul muzeului se gasesc peste 20 de mii de volume specializate. Punctul principal de atractie al muzeului este insa parcul cu cele peste 60 de aeronave, piese de artilerie, rachete antiaeriene si radare.
Muzeul Aviatiei din Bucuresti se afla pe strada Fabrica de Glucoza, la numarul 2. Muzeul este deschis de marti pana vineri, intre orele 9.00 - 16.00, iar in zilele de sambata si duminica intre orele 10.00 - 17.00.

marina

Mesaje : 39
Data de inscriere : 19/02/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum