taromistii

TRAUMELE STEWARDESELOR

In jos

TRAUMELE STEWARDESELOR Empty TRAUMELE STEWARDESELOR

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 25 Iul - 17:09

Traumele prăbuşirii unui avion, ca cel al companiei malaeziene doborât în Ucraina, pot fi devastatoare pentru angajaţii din toată industria, dar cu precădere în cazul stewardeselor, profesie care înregistrează cea mai mare rată de tulburări de stres posttraumatic dintre profesiile expuse la dezastre şi accidente, scrie The Atlantic.
Rata de prevalenţă a tulburărilor de stres posttraumatic (TSPT) este de circa 10%, însă variaţiile pot fi mari în funcţie de meserie (persoane din serviciul militar, poliţişti şi pompieri) şi tipul incidentului (violurile şi torturile produc cele mai mari rate ale TSPT), a declarat Jeffrey M. Lating, un profesor de psihologie de la Universitatea Loyola Maryland care a studiat aceste fenomene.
Însoţitoarele de bord care au lucrat pentru compania aeriană implicată în atentatul de pe 9 septembrie 2011 din SUA, rata de prevalenţă a TSPT înregistrată a fost foarte mare, de 18%, a mai spus Lating.
Profesorul, împreună cu colegii săi, nu a găsit diferenţe în ratele TSPT între însoţitoarele de bord de pe Coasta de Vest şi cele de Coasta de Est, care teoretic ar fi fost predispuse la traume mai mari, pentru că ar fi putut cunoaşte o parte dintre victimele accidentului. Studii în domeniu au dovedit că traumele suferite de însoţitoarele de bord nu provin numai din tragedia în sine, dar şi dintr-o stare de vulnerabilitate.  “Pentru însoţitoarele de bord nu contează ce linie aeriană a fost implicată în accidente, pentru că întrebarea care le trece în mod automat prin cap este: Oare aş putea fi eu următoarea?”, a adăugat Lating.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

TRAUMELE STEWARDESELOR Empty Re: TRAUMELE STEWARDESELOR

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 1 Ian - 18:33

ANUL 2015!!!!

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum