taromistii

Merita incercat

In jos

Merita incercat Empty Merita incercat

Mesaj Scris de Simi la data de Joi 20 Dec - 16:59

Stimati colegi am „auzit” ca fiecare dintre noi, putem trimite aceasta solicitare catre Guvernul Romaniei pe diferite canale (fax, e.mail, facebook, etc) in fiecare zi (pana se vor satura si ne vor da un raspuns), ca o forma de protest impotiva mentinerii pensiilor reduse drastic de catre fostul guv. Boc. Daca doriti sa imbunatatiti acest material, nu ezitati sa o faceti si sa il expuneti in acest site.

Cu stima,

Simi

..................................................

Catre

DOAMNA MARIANA CAMPEANU,

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Solicit pentru mine si colegii mei din aviatia civila repunerea in drept a articolelor abrogate din legea 223/2007 din urmatoarele motive:
1) Numarul aviatorilor profesionisti ce contribuie la constituirea fondului de pensii este de 2,3 ori mai mare decit numarul pensionarilor aviatori.
2) Contributia la fondul de pensii a contributorilor aviatori este deosebit de mare intrucit
veniturile acestora sint foarte mari comparativ cu veniturile celorlalte categorii de salariati.
3) Nominal fondul de pensii pe timpul crizei nu a fost afectat intrucit colectarea a fost si este aceasi.
4) Intrucit pensiile de servici ale aviatorilor profesionisti se platesc din ce se colecteaza de la contributorii aviatori in totalitate, bugetul de stat nu este afectat.

1) Datorita dezvoltarii aviatiei civila prin aparitia de companii noi ce opereaza in
Romania, necesarul de piloti profesionisti a crescut, asa ca raportul intre aviatorii activi, contributori la fondul de pensii, si pensionarii aviatori s-a dezechilibrat in favoarea celor activi, acesta fiind de 2,3 pentru un pensionar. Pe cale de consecinta in aviatia 2,3 activi cotizeaza pentru pensia unui singur pensionar la fondul de pensii.
Conform legii 263/2011 colectarea fiind de 41,3 raportul de 80% din venit ce reprezinta cuantumul pensiei aviatorului conform legii 223/2007 nu este afectat, colectarea ajungind la 95% (2,3 ori 41,3 egal 95%).
In aceste conditii Art 46 alin 3 din legea 223/2007 nu reflecta realitatea.


Acesta specifica, completarea pensiei aviatorilor de la pensia sociala la pensia de servici sa se faca din bugetul de stat, cea ce real nu este nevoie si nici nu se intimpla.
2) Contributia aviatorilor la fondul de pensii fiind deosebit de mare comparativ cu al celorlalte categorii de salariati si pensionarii aviatori trebuia sa beneficieze de o pensie de serviciu. Neexistind o corelatie intre veniturile aviatorilor activi si pensiile aviatorilor, in legile actuale, inseamna ca o mare parte din contributiile aviatorilor activi in loc sa ajunga la pensionarii aviatori ajunge la alte categorii de pensionari, lucru incorect.
3) Justificarea ca pensiile aviatorilor au fost diminuate datorita crizei nu este reala, indiferent de ce s-a/se intimpla veniturile aviatorilor nu au suferit diminuari iar colectarea la fondul de pensii in coantum nominal a ramas aceasi.
4) Repunerea in drepturi a pensionarilor aviatori nu afecteaza bugetul de stat. Diferenta de la pensia sociala la pensia de servici se face in mod fizic din contributiile aviatorilor activi, contributii ce depasesc nevoile. Nicodata contrar art. 46 alin. 3 din legea 223/2007 nu a fost nevoie a se apela la bugetul de stat pentru completare.


5) Si sa nu uitam (se poate verifica) ca am platit pensie suplimentara pe toata durata activitatii noastre.

In continuare sa luam in calcul faptul ca fostul guvern Boc a actionat dusmanos impotriva pensionarilor aviatori. Legea 119/2010 care actioneaza impotriva constitutiei, adica retroactiv, in unele complete de judecata a fost infirmata si pensionarii si-au reluat drepturile. Fostul guvern Boc cu rea credinta a emis OUG 59/2011 care a anulat din nou aceste drepturi.

Nu intelegem de ce actualul guvern mentine aceleasi diminuari drastice ale pensiilor de serviciu pentru aviatori.
Retroactivitatea se vede in principii.


Doua legi, ambele constutionale, daca a doua actioneaza asupra primei inseamna ca actiunea este ilegala conform constiitutiei.

Asa a actionat Ministerul Muncii, a aplicat ilegal o lege constitutionala impotriva altei legi si ea constitutionala (legea 119/2010 impotriva legii 223/2007) si incontinuare OUG59/2011.Multumim pentru atentie,.....Numele.........................................................

GUVERNUL ROMANIEI: http://www.gov.ro/
Contact: Guvernul României Piata Victoriei nr. 1, sector 1 , Bucuresti


Telefon: +40-21-314 34 00 FREE +40-21-314 34 00 , 319 15 64
Relatii cu publicul / Birou audienţe cetăţeni: interior 1006
(accesul publicului se face dinspre strada Paris, pe la intrarea "C" a Palatului Victoria)
Program: Luni - Vineri 09:00-16:00
Registratura generală: interior 1288
Relaţii petiţii: interior 1903
Fax: (021) 313 98 46
Email: drp@gov.ro
Guvernul Romaniei(facebook): https://www.facebook.com/GuvernulRomaniei
Secretariatul General al Guvernului (legaturi utile): http://www.sgg.ro/index.php?linkuri_institutii_publice
http://www.e-guvernare.ro/Default.aspx
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE: http://www.mmuncii.ro/nou/index.php/ro/
http://www.mmuncii.ro/nou/index.php/ro/protectie-sociala/pensii
http://www.mmuncii.ro/nou/index.php/ro/minister/contact
PARLAMENTUL ROMANIEI – SENAT http://www.senat.ro/Start.aspx

Portalul Uniunii Europene : Legislaţia europeană (EUR-LEX, ŒIL, Pre-Lex, ...), Documene comune instituţiilor (EU Bookshop, Buletinul U.E.,... ), Documente ale instituţiilor (Registre ale documentelor, Parlamentul European...)
Legislatie - Ministerul Justitiei ofera gratuit posibilitatea accesarii unei baze de date care contine toata legislatia României emisa din decembrie 1989 si pâna în prezent, la adresa: http://legislatie.just.ro/


Consiliul Legislativ http://www.clr.ro/clr.swf
Avocatul Poporului http://www.avp.ro/
CAMERA DEPUTATILOR http://www.cdep.ro/
Petitii Online: http://www.petitieonline.ro/petitii-online.html
UNIUNEA EUROPEANA: http://europa.eu/index_ro.htm


http://europa.eu/europedirect/introducing/index_ro.htm

Simi

Mesaje : 35
Data de inscriere : 15/05/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum