taromistii

PAPANASI

In jos

PAPANASI

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 31 Dec - 13:20

Reteta de papanasi prajiti o am de la o emisiune TV si a fost printre primele mele reusite culinare, dandu-mi curaj sa experimentez mai departe in bucatarie.
Ingrediente pentru Papanasi
500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
100 gr zahar
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
Papanasi - Preparare

  1. Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
    *daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
  2. Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins.
  3. Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului.Se strapungebila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
  4. Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
  5. Serviti papanasii prajiti cu smantana si dulceata

_________________
Preda
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 1503
Data de inscriere : 15/02/2011

http://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: PAPANASI

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 31 Dec - 13:25

Ingrediente pentru Papanasi fierti
1 kg branza vaci
250 gr gris
4 linguri zahar
2 esente vanilie
3 oua mari
100 gr unt
200 gr pesmet
4 linguri zahar
1/4 cana rom (optional)
Bucati: 45
Papanasi fierti - Preparare

  1. Sfaramam bine branza cu furculita. Adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. In functie de cum e branza, mai uscata sau mai cu zer s-ar putea sa aveti nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul sa se odihneasca cam jumatate de ora.
  2. In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa. Daca doriti adaugati rom in apa, chiar se simte diferenta.
  3. Intr-o tava larga topiti untul si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul.
  4. Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute, cam cat mingile de ping-pong. Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi, merge mai usor.
  5. Cand apa fierbe dati focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
  6. Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.
  7. Ii scoateti pe o farfurie si serviti pudrati cu zahar vanilat, cu dulceata preferata sau cu un sos delicat (de capsuni, de vanilie, de scortisoara etc).


_________________
Preda
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 1503
Data de inscriere : 15/02/2011

http://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: PAPANASI

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 1 Ian - 18:27

ANUL 2015!!!!

_________________
Preda
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 1503
Data de inscriere : 15/02/2011

http://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: PAPANASI

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum