taromistii

Indemnizatie

In jos

Indemnizatie Empty Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Dum 9 Mar - 16:01

[size=13.3333][size=13.3333]BUNA ZIUA DOMNILOR !
IN URMA TUTUROR MESAJELOR SCRISE SI NESCRISE PE CARE LE PRIMESC IN CEEA CE PRIVESTE DEMERSURILE IN SUSTINEREA CAUZEI NOASTRE, RESPECTIV DE A NU MAI CONTINUA ,INTELEG CA UNII DORESC IN LOC DE PENSIE, O  INDEMNIZATIE .
IN ACEST SENS AS DORI SA VA INTREB IN MOD DIRECT DACA SI VOI DORITI INDEMNIZATIE ???? !!!!!
IN ACEST CONTEXT,  VA TRANSMIT NISTE DATE  CU PRIVIRE LA INDEMNIZATIA DIPLOMATILOR ASTFEL INCAT SA CONSTATATI DIFERENTA DINTRE SITUATIA PERSONALULUI AERONAVIGANT SI CEA A PERSONALULUI DIPLOMATIC IN SENSUL CA :
-  LA MOMENTUL 2010, DREPTURILE DE PENSIONARE ALE PERS.AERO. ERAU REGLEMENTATE DE O LEGE ORGANICA-LG.223/2007 ( LEGI ORGANICE FIIND SI CODUL MUNCII, CODUL CIVIL, CODUL PENAL,ETC) IN TIMP CE DREPTURILE PERS.DIPLOMATIC ERAU REGLEMENTATE DE O ORDONANTA DE URGENTA ;
-  INDEMNIZATIA DIPLOM.SE ACORDA PT O VECHIME NEINTRERUPTA DE 15 ANI FIIND VALABILA PT UN NR PRESTABILIT DE PENSIONARI-250 DE PERSOANE,  ASTFEL CA NUMAI UNII SUNT ,,FERICITII CASTIGATORI,, IN TIMP CE LA NOI NU SE POATE APLICA DEOARECE EXISTA CODUL AERIAN SI LG.223 .
PE DE ALTA PARTE , INDEMNIZATIA DIPLOMATILOR ESTE SUPUSA IMPOZITULUI PE VENIT IAR PLATA SE REALIZEAZA DIN BUGETUL APROBAT MINISTERULUI TRANSPORTURILOR , IN TIMP CE LA NOI ACEST LUCRU NU SE VA REALIZA NICIODATA SAU DIN CAND IN CAND, ATUNCI CAND VOR UNII CA VOICU SI RADU CATALIN -FUNCTIONARI DIN CADRUL MINISTERULUI TRANSPORTURILOR CARE FAC "JOCURILE" IN AVIATIE .
DE CE VOR FACE ASTA ????  TOCMAI DIN CAUZA USURINTEI NOASTRE DE A ACCEPTA ORICE , FARA NICIO LUPTA, CUM A FOST SI  SCOATEREA ABUZIVA DIN LEGEA ORGANICA 223 PANA LA  DORINTA USURATICA A UNORA DIN RANDURILE PERS.AERO.DE A PROPOVADUI ,,GUNOIUL,,DE INDEMNIZATIE .
DAR LE SCAPA FAPTUL CA NU TOTI VOR FI "FERICITII CASTIGATORI,, AI UNEI EVENTUALE INDEMNIZATII !!!

 DAR MAI BINE VA LAS SA CITITI SI SA TRAGETI VOI CONCLUZIILE  .
 VA DORESC O ZI FRUMOASA !
[/size]
[/size]
SANDA VISAN

 
   
 


_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Dum 9 Mar - 16:28

Titus Corlățean, ministrul de Externe al României
Foto: MAE.ro
Pe data de 16 octombrie, Guvernul a stabilit, prin Ordonanță de Urgență (nr. 96/2013), că membrii corpului diplomatic, cu o vechime neîntreruptă în Ministerul Afacerilor Externe de cel puțin 15 ani, care la data de 31 august 2010 erau pensionari, „pot beneficia de o indemnizație diplomatică lunară maximă de 3.571 de lei”.
După cum reiese din răspunsul Ministerului Afacerilor Externe la întrebările Select News, normativul se dorește a repara o injustețe care li s-a făcut diplomaților pensionari de către Guvernul Boc, care le-a eliminat pensiile de serviciu: „La data de 1 septembrie 2010, în conformitate cu prevederile Legii nr. 119/ 2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, a fost abrogată OUG nr. 36/ 2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic și consular,  iar dreptul la pensie de serviciu, câștigat de membrii Corpului diplomatic și consular al României în urma acestui act normativ, a fost pierdut, cuantumul pensiilor acestora, după recalculare, reducându-se, în consecință, în medie, cu aproximativ 70%”.
Guvernul Ponta nu vrea să reintroducă, totuși, pensiile de serviciu ale diplomaților, fiindcă și-ar pune „în cap”, instantaneu, celelalte categorii profesionale afectate de eliminarea pensiilor speciale: senatori, deputați, militari, polițiști, personalul aeronautic civil navigant și nenavigant, funcționari publici din Parlament, personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și personalul satelitții de Conturi. Reintroducerea pensiilor de serviciu în cazul tuturor acestora ar însemna o lovitură serioasă* Bugetului Asigurărilor Sociale (Fondului public de pensii), care, oricum, nu se „simte deloc bine”. Soluția găsită a fost formula „indemnizațiilor”, care se achită din Bugetul MAE. Chiar și așa, toți cei enumerați mai sus s-ar putea simți deopotrivă îndreptățiți să primească indemnizații reparatorii, fiind, în prezent, discriminați în raport cu pensionarii diplomați.
Dar Guvernul a introdus un „măr al discordiei” chiar și în rândurile acestora din urmă. Numărul beneficiarilor indemnizațiilor compensatorii a fost limitat la 250. Cu alte cuvinte, se crează o discriminare între cei care se încadrează în condițiile ordonanței și vor beneficia de indemnizație și cei care se încadrează în condițiile ordonanței și nu vor beneficia de indemnizație. Cum vor fi stabiliți fericiții câștigători? Iată ce spune MAE: „Numărul beneficiarilor a fost stabilit la 250 atât din motive economico-financiare, determinate de restricțiile bugetare actuale, cât și din rațiuni care țin de motivul emiterii actului normativ. Astfel, Ordonanța de urgență reprezintă o evaluare a situației specifice a acestui mini-grup social, care trebuie tratat corespunzător, atât în funcție de condițiile anterioare, specifice exercitării profesiei, cât și de situația actuală, având în vedere că, după ieșirea la pensie, diplomații pensionari au fost, și sunt implicați, în pofida vârstei înaintate (în multe cazuri de peste 80 de ani), în activități publice din domeniul relațiilor internaționale și politicii externe”.
În traducere: departajarea celor 250 de indemnizați se va face „pe ochi frumoși”! Câtă vreme nu sunt stabilite criterii clare de determinare a diplomaților pensionari meritorii, totul ține de o decizie politică, fiind la latitudinea ministrului de resort să avizeze plata lunară a celor 3.571 de lei, pentru fiecare caz în parte.
 
 
* Citat din [url=http://www.avp.ro/rapoarte-speciale/raport special pensii serviciu ianuarie2013.pdf]Raportul Special al Avocatului Poporului privind consecințele eliminării pensiilor de serviciu (ianuarie 2013)[/url]: „Potrivit Adresei înregistrate sub nr. 8.259 din 23 iunie 2010, transmisă de Guvern satelitții Constituționale, cu privire la impactul bugetar al adoptării Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, așa cum a fost el stabilit de ministrul de resort, economia totală pentru bugetul de stat rezultată din eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului diplomatic și consular, personalului aeronautic civil navigant și nenavigant, funcționarilor publici parlamentari, senatorilor, deputaților, magistraților, a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și a personalului satelitții de Conturi este de 170.198.380 RON. Cu privire la eliminarea pensiilor speciale din sistemul de apărare și ordine publică, se arată că recalcularea va viza 155.842 de pensii și că prin operațiunea realizată se vor obține “economii rezultate din recalcularea pensiilor mari și foarte mari (cele care depășesc suma de 3.000 lei)”.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Dum 9 Mar - 16:40

Dragi prieteni si colegi intr-ale suferintei legate de pensie,

ACEASTA ESTE DOAR O RUGAMINTE SI TRATATI-O CA ATARE:

Am primit un telefon, in care am fost rugat sa transmit tuturor celor pe care-i cunosc, sa luam o pauza de tacere si liniste pentru perioada urmatoare, pana pe 26 martie.

Nu ma intrebati de ce, cum si in ce fel, ca nu detin nici un amanunt. Nu ma intrebati nici de persoana respectiva, ca nu pot sa-i dezvalui numele fara acordul ei. Nu sunt secretos, dar exista niste limite de bun simt, peste care nu pot trece.

RUGAMINTEA este sa incetam sa facem orice lobby, presiuni, solicitari de audiente, interviuri, comentari, etc., in perioada urmatoare, pana in 26 martie.

Nu am, si nu detin nici un alt detaliu (o fi bine sau de rau).

Opinia personala: este adevarat ca ne-a cam ajuns “cutitul la os” dupa 3 ani si jumatate, dar doua saptamani si cateva zile, mai putem rabda. Ce va fi si cum vom actiona in continuare, vom vedea dupa !

Va rog sa nu blamati sau condamnati pe cel care va transmite acest mesaj, aceasta fiind doar O RUGAMINTE, fiindca in fond si la urma urmei, FIECARE ARE DREPTUL SA ACTIONEZE CUM CREDE DE CUVIINTA.

Multumesc pentru atentie si va rog cititi acest mesaj fara sa-l comentati.

Stima,
UN COLEG !

===========================================================
Cineva trebuie sa ne explice. E vorba de viitorul nostru al tuturora din aviatie.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 19 Mar - 1:19

de ce pensii speciale!
Indemnizatie I_icon_minipost Scris de Admin Ieri la 23:22
In lume sint si functioneaza doua, mari si late, sisteme de pensii
(1) Sistemul bazat pe acumulare, specific americanilor, unde individul impreuna cu angajatorul inca de la prima angajare depune o contributie, care este preluata de intreprinderi de investitii sigure si care sint sub garantia statului, si care au obligatia sa indexeze sumele cu rata inflatiei pina la esirea la pensie a individului.
(2) Sistemul contributivitatii, specific europenilor,care se bazeaza pe contributivitatea salariatului si a angajatorului care platesc pensionarul functie de contributia pensionarului pe cind era salariat. Indexarea cu inflatia si maririle de salarii revenind statului.

DIN LEGEA 263/ 2010


"ART2 (c) principiul contributivitatii, conform caruia fondurile de asigurari sociale se constituie pe baza contributiilor datorate de persoanele fizice si juridice participante la sistemul public de pensii, drepturile de asigurari sociale cuvenindu-se in temeiul contributiilor de asigurari sociale platite;"

Si ca sa nu ne incurcam in termeni, " contributiilor datorate de persoane fizice si juridice " sa le spunem in loc de contributivitate "COLECTARE". Asa poate nu mai incurcam CONTRIBUTIITATEA cu CONTRIBUTIA, contributivitatea fiind specifica salariatiilor plus angajatorului ,iar contributia fiind specifica pensionarului.

Gradul de colectare (contributivitatea) este stabilit de stat functie de economia nationala, de salarii si conditiile de munca in care sa desfasurat activitatea pensionarul.
Pentru aviatori Contributivitatea (colectarea) este de 41,3% din venitul salariatului.

DIN LEGEA 263/2010
ART27
c) 41,3% pentru conditii speciale si alte conditii de munca, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si igurantei nationale, datorate de angajator si angajati, din care 10,5% datorate de angajati si 30,8% datorate de angajatori.


Aici statul are o problema. Se plinge ca nu are suficiente fonduri pentru pensii, dar in acelasi timp prin ART. 33 si ART. 34 micsoreaza colectarea la (5) salarii din venitul salariatului si a angajatorului, astfel nemai colectindu-se peste 11 000 ron acel 41,3 se diminueaza aproape la jumatate in cazul aviatorilor. Venitul mediu la aviatorii din TAROM fiind de 17 000 ron

Un calcul simplu procentul de 41,3% devine 26,7% contrar legii ART.27 (c). Din acest procent scadem impozitul de 16% si cass de 5% si mai raminem cu 20,7%, de fapt cu o suma de3 520 ron. Acum aplicam calculul punctajului pensionarului fost salariat care trebuie sa se incadreze in suma respectiva ce reprezinta maximum, insa pensiile nefiind indexate tot timpul si neluinduse in calcul maririle de salarii a salariatilor activi pesia medie neta scade in jurul a 2 700 ron.

Alte consideratii.
Contributivitatea (colectarea) neputindu-se face individual se face intr-un sac de unde statul imparte dupa cum vrea si la cine vrea. Astfel se acorda din fondul de pensii , pensii unor categorii care nu au contributori. meserie de revolutionar nu exista deci nu are contributivitate. Agricultorii nu are contributivitate dar sint un milion de pensionari cu 350 ron. Acestia ar trebui sa fie platiti din buget nu din fondul de pensii.


In concluzie pentru aviatori este nevoie de o alta lege. Nu ni se pare normal ca de la un venit de 17 000 ron sa primesti o pensie de 2 700 roni, cum de altfel si pentru ceilalti pesionari trebuie o alta lege mai echitabila.

_________________
Preda

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 24 Mar - 8:42

Aparitia mai multor centre de actiune pentru revenirea drepturilor taiate in legatura cu pensiile aviatorilor,este rezultatul incapacitatii ANAP de a structura niste directii clare in care sa se mearga pentru a obtine rezultate pozitive. Conducerea proceselur s-a facut defectos si in totala lipsa de transparenta fata de membrii ANAP.
    Aceste grupuri au actionat si actioneaza independent, nefiind un lucru rau, ci adauga ANAPului un plus de forta, din pacate si ele ineficient, folosind argumente subtiri si punctuale de conjunctura. Cum s-ar spune, nu se pune punctul pe "I".
    Lasind deoparte aceste considerente trebuie sa stim ca proiectul este blocat in comisii si se asteapta de la premier un punct de vedere, singura personalitate care trebuie sa fie convinsa ca face un lucru drept.Asteptam acel moment cu un rezultat, bun sau rau.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de magduuu la data de Joi 27 Mar - 2:30

Domnul Ponta a zis ca la piloti se va proceda la fel ca la diplomati, adica vor primi o indemnizatie. Pai, un diplomat infrunta moartea in fiecare zi de misiune, ca un pilot? Un diplomat care are paza si care trandaveste comod la o ambasada? Ce riscuri infrunta un diplomat? Domnul Ponta chiar nu stie nimic despre profesiunea de pilot si cum sunt acestia remunerati in activitate si la pensie in tarile civilizate? Pai, daca nu stie, sa i se spuna!

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 28 Mar - 20:20

http://www.cdep.ro/co/sedinte.ordinezi?ids=10244
A fi atenti la PLx 612 pozitia 3

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de SPEEDY G. la data de Sam 29 Mar - 16:24

Este cazul ca aceste discutii despre indemnizatii/ajutoare sociale si alte asemenea SA SE TERMINE. Acestea sunt intoxicari demne de servicii gen KGB, menite sa creeze false legitimitati si false concluzii. Solutia-singura dealtfel este a pensiilor ocupationale, asa cum a fost tratata in mod pertinent de catre L 223. Atata vreme cat exista 2,3 piloti activi pe cap de pensionar, avem tot dreptul sa ne intrebam cine ne fura banii si asta fara alte false discutii. CINE NE FURA ZILNIC DOMNILOR ? Desigur trebuiesc incluse provizioanele legale pentru a evita surprize parsive si josnice din partea unor indivizi care nu pot fi numiti decat jegosi (referitor la caracter) Altfel, stimati colegi, nu ramane decat  sa ne rugam ca Romania - buza-n buza cu Rossia, sa aiba banii necesari sa-si importe piloti cu experienta care sa raspunda ca deobicei intereselor sale, iar asupra noastra sa bata doar vantul divin. Orice discutii care aduc aminte despre ajutoare sociale - gen ajutoare, indemnizatii sau alte asemenea sunt subiecte MINCINOASE propagate de NE-aviatori, in scopul disuasiunii.

SPEEDY G.

Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Sam 29 Mar - 23:00

3. În conformitate cu prevederile art. 27 alin.(3) din Legea nr. 263/2010 şi ale art. 17 alin.(1) din Legea nr. 287/2010, pentru anul 2011 cotele de contribuţie de asigurǎri sociale se stabilesc dupǎ cum urmeazǎ:
- pentru condiţii normale de muncă    :       31,3   %   

- pentru condiţii deosebite de muncă  :       36,3   %   

- pentru condiţii speciale de muncă    :       41,3   % .
Deci un aviator genereaza el si compania 41,3 %. Daca luam venitul doamnei/domnului aerina de 15 000 ron si imultim nu cu 3 ci cu 2,3 aviatori care platesc pentru un pensionar,  rezulta o colectare pentru un singur  pensionar in jur de 14 000ron. Acum doamna/domnul aerina va fi nevoit sa suporte.
 Are drept la replica.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de magduuu la data de Lun 31 Mar - 1:50

@Erata

Este alarmant ce spuneti! Asta inseamna ca noi, sotiile de piloti decedati, precum si copiii acestora, suntem condamnati la saracie crunta!...

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 1 Apr - 2:27

Din pacate aveti perfecta dreptate. Sintem dezbinati, si se profita de acest lucru. Acum trebuia sa se iasa la bataie si sa se spuna raspicat ca noi nu vrem pomana si ne vrem dreptul nostru. Sintem aviatori, ne riscam viata, pentru un trai mai bun, dar avem si familie, copii, pe care vrem sa-i protejem prin sacrificiul nostru.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 1 Apr - 10:13

Asta o stim cu totii. Concret. Ce trebuie facut? Primul pas, urmatorii vor veni.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 1 Apr - 14:49

Ce spuneti sa facut. Am fost si ni sa spus ca asteapta ceva de la ministerul muncii. Ne-a confirmat in aceasi zi si gorghiu ca ministerul muncii face ceva. La Plumb nu a vrut sa stea de vorba.
Toata povestea tine de Ponta la indicatiile lui Campeanu.
Nu stim cui sa ne mai adresam. Am fost si la socru si la nevasta, toti cu promisiuni ca se rezolva si uitati rezultatul. Proiectul revenise la buget finante pentru 02 luna asta si am inteles ca iar a disparut.
Avem nevoie de idei. Nu degeaba am intrebat , nu ca sa reprosem ci poate cineva are o idee mai buna.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 1 Apr - 15:34

Eu sint ca si dumneavoastra, un revoltat,si inca alti colegi si am incercat. Legal toti sintem reprezentati de asociatie,ei ar trebui sa dea tonul. I-mi place sa cred ca gindesc in ideea dumneavoastra, si poate o si fac, nu am vreun motiv sa cred ca vor sa se salveze singuri.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de magduuu la data de Mier 2 Apr - 1:37

Domnilor, dar pilotii activi sunt multumiti de indemnizatia care li se pregateste pentru pensie? Ei nu stiu ce este aia o greva? Pilotii de la LUFTHANSA fac greva in zilele de 2,3,4 aprilie 2014. Au anulat 3800 de curse. De ce aia stiu sa lupte pentru drepturile lor, iar ai nostri nu? Cu politicieni mincinosi singura arma de lupta este greva!

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 2 Apr - 7:40

Cu aceste pensii, cine isi permite sa se urce in avion sa se duca undeva? D-voastra aveti dreptate dar nu prea apucam sa facem experimentul.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 2 Apr - 15:36

DE militari are cineva grije.
======================
Proiectul „DUSA” al Legii pensiilor militare, asa cum este pus in dezbatere, in prezent, in MAI
duminică, noiembrie 24, 2013 73 Comentarii
Indemnizatie M_dusaL-am denumit proiectul DUSA pentru a-l diferentia de proiectul comisiei Sarbu, infiintata de fostul ministru Dobritoiu, si pentru ca dânsul l-a tot anuntat in mass media, fara sa ni-l arate.
Proiectul este diferit de cel aflat pe site-ul SCMD.
Conform acestui proiect, pensiile stabilite potrivit Legii 119/2010, OUG nr.1/2011 si Legii 241/2013 devin pensii militare fara sa mai fie recalculate. Vezi art. 110
Pensiile militarilor stabilite in baza Legii 263/2010, pâna la data intrarii in vigoare a noii legi, se recalculeaza in termen de un an si devin pensii militare potrivit legii  pensiilor militare. Vezi art. 111.
Am putea concluziona ca pentru militarii care si-au deschis drepturile de pensie pâna la 31 12 2010 noua lege nu are niciun efect.
De prevederile ei, cum ar fi baza de calcul - solda de functie din ultima luna sau media a 6 luni din ultimii 5 ani de activitate - procentele de pensie de 70, 72 sau 74 din baza de calcul si neimpunerea unei limite de cuantum la nivelul bazei de calcul, vor beneficia doar cei pensionati dupa 01 01 2011 si cei care-si deschid dreptul de pensie potrivit noii legi. Vezi art. 28-30.
Toate pensiile militare se actualizeaza anual dupa algoritmul stabilit si prin L 263/2010. Nu se actualizeaza in functie de soldele activilor. Vezi art. 60-61
Proiectul este actualizat cu ultimele reglementari referitoare la pensiile militare si, avand in vedere cine il semneaza, are toate sansele sa fie adoptat in aceasta forma, poate cu mici modificari.
Totusi, echipa care a redactat aceasta forma de proiect a uitat sa mentioneze in art. 125,  printre actele normative abrogate, ultima lege in domeniul pensiilor pentru militari, respectiv Legea 241/2013

Pentru a nu crea diferentieri intre militari, functie de perioada in care au iesit la pensie, normal si just ar trebui ca toate pensiile in plata sa fie recalculate potrivit prevederilor noii legi, pastrând principiul cuantumului mai avantajos.
Daca se mentinea obligativitatea platii contributiei individuale pentru pensie si a CAS-ului de catre angajator era de inteles diferentierea de statut juridic a pensionarilor  iesiti inainte de 01 01 2011 de cei care si-au deschis drepturile de pensie după. Asa...care ar fi justificarea diferentei de tratament?
Proiectul ii dezavantajeaza cel mai mult pe disponibilizatii beneficiari ai Legii 241/2013. Când se va adopta noua lege, ei vor porni din cuantumul existent in 2010, calculat la 60-64% din baza de calcul si neindexat, spre deosebire de cei pensionati pe L 263 care pot sa-si aleaga baza de calcul si  beneficiaza de pensie calculata cu 70-74% din baza de calcul.
Cine doreste poate sa citeasca acest proiect de lege, inclusiv expunerea de motive, AICI

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Pepsi la data de Mier 2 Apr - 18:23

Stie cineva ce s-a intamplat la proces in Dosarul 57988 (Costiniu) care s-a tinut astazi la Tribunalul Bucuresti ?

Pepsi

Mesaje : 3
Data de inscriere : 12/03/2013

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de magduuu la data de Joi 3 Apr - 2:54

Pilotii romani nu citesc presa?

DEUTSCHE WELLE:

"Germania
[size=32]Lufthansa - grevă de dimensiuni istorice[/size]
Cea mai mare companie aeriană din Europa intră în grevă. E cea mai mare grevă din istoria Lufthansa. Deşi pasagerii au drepturi clar reglementate, aproape jumătate de milion de călători ar putea fi afectaţi.
Cei 5400 de piloţi ai Lufthansa intră în grevă de miercuri, 2 aprilie, urmând ca până vineri, 4 aprilie, peste 3800 de zboruri să fie anulate. Sindicatul personalului navigant Cockpit crede ca dimensiunile protestelor - cele mai ample din istoria companiei - sunt pe deplin justificate.
Nu mai puţin de un miliard de euro sunt în joc, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Cockpit, Jörg Handwerg, într-un interviu acordat televiziunii publice germane.
Primele efecte ale grevei s-au resimţit chiar pe 1 aprilie, când 40 de curse au fost anulate, fiind vorba de călătorii pe distanţă lungă, programate să aterizeze în Frankfurt sau München în primele ore ale dimineţii de 2 aprilie.
Pierderi de milioane de euro
Doar 500 de curse operate de companiile deţinute de Lufthansa (Eurowings, Lufthansa CityLine şi Air Dolomiti) nu vor fi afectate de proteste. Şi multe zboruri programate pentru sâmbătă, 5 aprilie, vor fi afectate de grevă.
Potrivit Lufthansa, circa 425.000 de pasageri vor primi din partea companiei alternative pentru a putea totuşi să ajungă la destinaţiile pentru care au făcut deja rezervările.
Pierderile suferite de concernul german vor însuma câteva zeci de milioane de euro. Şi o parte din cursele cargo au fost anulate. Companiile Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines, deţinute de altfel de gigantul german, vor folosi aeronave de dimensiuni mai mari în zilele grevei, pentru a putea transporta mai mulţi pasageri din şi spre Germania.
Pasagerilor de pe cursele interne, Lufthansa le va oferi bilete de tren, pentru a ajunge totuşi la destinaţie.
Dimensiunile nu sunt justificate
Vicepreşedintele grupului parlamentar creştin-social Arnold Vaatz a criticat dimensiunile acţiunii de protest, care, în opinia lui, ar "cauza pagube economice imense". Situaţia ar putea deveni un preambul pentru schimbarea legislaţiei în vigoare, a mai declarat pentru Rheinische Post politicianul german. Chiar şi în conflictele tarifare, trebuie respectate anumite dimensiuni.


Greva de la Lufthansa a pornit de la renunţarea la aşa numitele pensii speciale, care permiteau angajaţilor să iasă înainte de termen la pensie, fără penalizări. În urma unui sondaj, 99,1 la sută din totalul piloţilor companiei germane au decis să protesteze. Ei solicită şi o majorare salarială de 10 procente."

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de magduuu la data de Joi 3 Apr - 3:01

Si inca un articol:
DEUTSCHE WELLE:

"Germania
Comentariu: Grevă iresponsabilă la Lufthansa
Greva piloţilor Lufthansa este fără precedent. Trei zile, aproape nicio aeronavă a acestei companii nu se va ridica de la sol. Pagubele sunt enorme, iar în joc e chiar soarta companiei, crede Henrik Böhme.


Cursele aeriene civile din şi înspre Germania sunt zilele acestea extrem de perturbate. Cei mai afectaţi sunt pasagerii Lufthansa, companie ale cărei aeronave nu se vor mişca de la sol. De ce? Din cauza şantajului la care este supusă compania aeriană.
Personajele principale ale acestei acţiuni de şantaj sunt angajaţi ale căror pensii reprezintă 40 la sută din cheltuielile companiei, deşi ei înşişi nu reprezintă decât 10 la sută din personal.
Angajaţi de a căror pricepere, este drept, depinde viaţa multor oameni, dar care primesc, anual, un salariu de până la 250 000 euro. Sunt aceiaşi angajaţi care ies la pensie în jurul vârstei de 59 de ani şi care, până la atingerea vârstei de pensionare, cu siguranţă nu au grija zilei de mâine.
Este vorba, desigur, despre mândra tagmă a piloţilor. Indubitabil, aceştia au dreptul să declanşeze acţiuni colective de protest. Indiscutabil este şi faptul că piloţii trebuie remuneraţi în mod corect. Şi să primească mai mult decât alţii - cadou.
Însă, când angajaţii produc propriei companii o asemenea pagubă - experţii spun că, zilnic, Lufthansa pierde între 30 şi 40 de milioane de euro - acest lucru îmi dă de gândit.


Lufthansa, asemenea multor altor companii aeriene, se află într-o acerbă concurenţă cu companii aeriene din Golf, finanţate de stat. Lufthansa însăşi s-a aflat, cândva, în braţele statului, însă acele vremuri au apus. Între timp, 15 la sută din acţiuni aparţin investitorilor. Or, aceştia vor să aibă profit.
Suma de 11 miliarde de euro destinată pensiilor, negociată în vremuri mai însorite, atârnă greu pe umerii Lufthansa. Nici la Emirates, nici la Etihad nu atârnă sabia unor asemenea plăţi.
Tocmai de aceea este complicată situaţia în care se află Lufthansa. Etihad de pildă este pe cale de a profita de pe urma alianţei cu partenerul său european, Air Berlin, astfel încât să atace şi mai ferm poziţia de lider a Lufthansa. O asemenea mişcare nu poate defel lăsa rece conducerea companiei germane, care trebuie să ajusteze costurile, dacă vrea să rămână competitivă.
Într-un context financiar complicat, ce este, deci, atât de greşit în propunerea Lufthansa de a flexibiliza, treptat, sistemul de pensionare? Situaţia actualilor piloţi rămâne nemodificată, la piloţii mai tineri intervin câteva tăieri bugetare, iar începătorii vor trebui să aibă grijă ei înşişi de pensiile lor. Adică exact ca majoritatea germanilor."

magduuu

Mesaje : 104
Data de inscriere : 02/03/2011

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 8 Apr - 20:53

In comisia buget finante sa hotarit sa se amine discutiile pentru o alta data. (care ? )
Discutiile se poarta pentru revenirea la 223

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Mier 9 Apr - 13:27

Azi sa discutat si sa dat aviz favorabil la comisia de indrustii pentru legea 223/3007.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Admin la data de Vin 11 Apr - 11:48

BP951 de la Camera dep la senat s-a inregistrat B861


[url=http://www.senat.ro/PDFOrdineDeZi/e7b7cdf6-e84e-49bd-83ea-5a770fe3a0b0/Bp 7 04 2014.pdf][/url][url=http://www.senat.ro/PDFOrdineDeZi/e7b7cdf6-e84e-49bd-83ea-5a770fe3a0b0/Bp 7 04 2014.pdf][url=http://www.senat.ro/PDFOrdineDeZi/e7b7cdf6-e84e-49bd-83ea-5a770fe3a0b0/Bp 7 04 2014.pdf[/url]]http://www.senat.ro/PDFOrdineDeZi/e7b7cdf6-e84e-49bd-83ea-5a770fe3a0b0/Bp%207%2004%202014.pdf[/url][/url]

 S T E N O G R A M A

                        şedinţei Biroului permanent al Senatului

                              din ziua de luni, 7 aprilie 2014

 propuneri legislative pentru care au fost primite avizele solicitate şi urmează să fie avizate de comisiile permanente ale Senatului
9. Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri în
domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din rândul
aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al
parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic
şi consular, din rândul funcţionarilor publici parlamentari, din
rândul deputaţilor şi senatorilor, din rândul personalului aeronautic
civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul satelitţii de
Conturi (b861/16.12.2013).Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.
Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de
capital.
Comisia pentru administraţie publică şi organizarea
teritoriului.
Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi.
Doamna Vasilica-Steliana Miron:
29 aprilie 2014.
Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:
Mulţumesc.
Domnul Vasile-Cosmin Nicula:
23 aprilie 2014.
Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceannu
Pentru toate cele trei comisii, la aviz, vă propun 23 aprilie
2014. Mulţumesc.
Termen: 29 cu 23 aprilie 2014.

_________________
Preda
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1590
Data de inscriere : 15/02/2011

https://taromistii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de bogdan04aprilie la data de Lun 14 Apr - 14:06

...normal si corect ar fi sa ia toata lumea  indexat cu indicele de vechime,deci sa luam toti cite ceva,mai mult sau mai putin dar luam toti ca am frati de suferinta...cind au fost taiate toti aveam pensii...nu e corect fata de nici unul din colegii nostri ca uni sa ia si alti nu... uni au cistigat in instate si cum ar fi fost sa nu ne dea nimic la restul...asa ca rugam pe cei care negociaza sa se gindeasca la toata lumea, fara preferinte ca la diplomati ca noi suntem cu totul altceva si am suferit toti la fel iar ei f multi sunt angajati la nivel de minister de externe inca prin multe locuri si pina la o virsta inaintata,deci mai pot lucra noi nu...multumim anticipat celor care negociaza si citesc mesajul!

bogdan04aprilie

Mesaje : 4
Data de inscriere : 10/12/2012

Sus In jos

Indemnizatie Empty Re: Indemnizatie

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum