taromistii

Amintiri din comunism

In jos

Amintiri din comunism Empty Amintiri din comunism

Mesaj Scris de Paul Bozga la data de Sam 11 Mai - 17:19


DETASAMENT FRUNTAS LA INVATAMANT POLITIC


Eram comandantul Detasamentului TU-154, aveam un colectiv unit si la finalul anului 1983 am fost anuntati ca avem mare inspectie la final de invatamant politic de la Consiliul Politic al Comandamentului Aviatiei Militare .
Era perioada in care Aviatia Civila era subordonta Comandamentului Aviatiei Militare.
Noi in tot anul nu facusem nici macar 5 minute de invatamant politic ,toate sedintele de partid si nu mai spun de invatamant politic, le comasam cu sedintele de Detasament unde discutam problemele noastre iar secretarul de partid si responsabilul cu invatamantul de partid le bifa ca s-au facut.
Cei trei de la comanda detasamentului impreuna cu Constantin Emil care raspundea de invatamantul politic am cautat sa iesim din impas.
Din fondul detasamentului am cumparat 70-80 de caiete de dictando de 50 de file si pe fiecare din ele, Emil si inca cativa au scris niste titluri luate de prin ziare sa para ca suntem baieti studiosi.
Cei mai in varsta stiu ca la sedintele de partid vorbeau cam aceiasi oameni, de cele mai multe ori nu-i urmarea nimeni, dar important era sa zica ceva cu partidul si tovarasul si toata lumea era multumita.
Emil a instruit cativa colegi mai buni de gura sa fie pregatiti sa raspunda la cate o intrebare .
La sedinta au venit mai multi colonei de la Consiliu Politic al Aviatiei Militare si altii de la Comandamentul Aviatiei Civile, toti au luat loc la prezidiu din sala mare din sedinte de la aeroportul Otopeni
In afara de ei am fost invitati sa luam loc la prezidiu eu ca sef al detasamentului si Emil ca propagandist
De obicei in aviatie la astfel de sedinte toti cautam scaunele din fundul salii iar cand se puneau intrebari toti ne uitam in alta parte, eventual cautam ceva pe sub masa.
Acum era ceva deosebit ,pe fiecare masa erau caiete cu notite si toti eram atenti sa vedem ce o sa iasa din circul asta
Dupa deschiderea de rigoare, a luat cuvantul Emil care a spus ceva si s-a trecut la intrebari si discutii.
Surpriza mare, la prima intrebare au ridicat mana vreo 7-8 oameni ceea ce i-a facut pe tovarasi sa fie foarte atenti.
Ceea ce nu stiau ei, era ca din toti care ridicau mana ,numai unul pe care il avea notat Emil pe caiet era pregatit sa spuna ceva la intrebarea respectiva , lucru repetat de mai multe ori si la celelalte intrebari ..
Examinarea a fost un succes , un an intreg am fost citati ca exemplu de detasament fruntas in invatamantul politic pe Comandamentul Aviatiei Civile, noi care nu facusem nici macar 5 minute de invatamant politic.Paul Bozga

Mesaje : 45
Data de inscriere : 24/02/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum