taromistii

Sedinta ANAP

In jos

Sedinta ANAP Empty Sedinta ANAP

Mesaj Scris de Paul Bozga la data de Dum 22 Apr - 10:40

Sedinta ANAP


Dupa mai multe asteptari, ieri 21 Aprilie 2012 a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei.
Au fost mai mult de 502 membri, numarul minim pentru a devenii statutara.
Ordinea de zi a fost cea publicata pe site-ul ANAP si dupa deschiderea sedintei, intr-o atmosfera usor zgomotoasa cu telefoane ce nu au fost oprite pe timpul sedintei, in care putini paricipanti urmareau ce spunea cel de la tribuna, s-a citit rapotul Comisiei de Cenzori.
Nu a fost o prezentare in detaliu a sumelor intrate si cheltuite din buget dar am retinut ca in trezoreria ANAP se gasesc 1.300 013 lei ceea ce este foarte bine.
Dupa aprobarea raporului Comisiei de Cenzori si descarcarea de gestiunea celor ce au administrat fondurile asociatiei, domnul Manolache a prezentat actiunile intreprinse pe parcursul anului 2011 pentru apararea drepturilor noastre de pensie
Am inteles ca s-a castigat irevocabil pe actiuni individuale la Arad la Curtea de Apel Timisoara si la Ramnicul Valcea la Curtea de Apel Pitesti.
La Timisoara ,Hunedoara, Vrancea ,Iasi si Bucuresti s-a castigat dar am inteles ca sunt posibile actiuni in recurs ale Caselor de pensii.
La Galati, Buzau si Craiova s-a pierdut ireevocabil
Nu stiu daca am inteles corect dar nici la Prahova nu a castigat nimeni.
O situatie mai ciudata este la Bucuresti unde in dosarul 47043 din cei 120 de petenti s-au dat solutii diferite dupa un algoritm pe care nu-l intelege nimeni.
Pentru 100 de persoane s-a dat o solutie de castig la 75% din pensia dupa legea 223 iar 20 au ramas cu pensia actuala
Fara a avea inca publicata o hotarare scrisa, se presupune, ca instanta de judecata a hotarat ca pierderea din pensie nu poate fi mai mare de reducerea cu 25% asa cum s-au redus si salariile bugetarilor.
A urmat o scurta repriza de intrebari si raspunsuri condusa de domnul Manolache dupa care au luat cuvantul cei trei avocati din cei angajati de asociatie sa ne apere in fata instantelor de judecata.

Din cei trei, doar doamna avocat Carmen Frunza a incercat sa ne dea niste informatii concrete
din care incerc sa redau cateva:
-In practica judiciara din Romania precedentul nu constituie fond de drept pentru alte procese
Adica ca dupa un proces pierdut sau castigat de unii colegi nu trebuie sa ne asteptam ca la alte complete de judecata avocatii nostri vor avea castig de cauza pledand cu exemple din cele castigate
Avocatii nostrii vor invoca totusi egalitate de tratament pentru toti petentii cuprinsi in aceasi cauza.
-Doamna avocat apreciaza ca procesele noastre au si o componenta politica
--Sa nu ne punem mari sperante in verdictele CEDO
In componenta CEDO sunt si judecatori ce provin din state unde nu functioneaza Statul de Drept
asa ca, verdictele pot avea si acolo componente politice
-Avind in vedere schimbarea de atitudine a judecatorilor, probabil avand si componta politica ,teoretic se poate estima ca la urmatoarele verdicte scaderea pensiilor nu va fi mai mare de 50% din pensia dupa legea 223

Singurul lucru retinut de mine din discursul domnului avocat Piperea si votat de participantii la sedinta, a fost ca ANAP sa se constituie parte din societatea civila care v-a protesta pentru executarea silita a complexului Astoria din Snagov de la Societatea Feroviara de Turism.
Justificarea ar fi ca statul roman ar pierde milioane de euro cu care ar putea platii pensiile noastre


Discursul domnului avocat Ciorbea a avut mai mult o incarcatura politica si mai putin lucruri concrete care ne interesa pe noi.
De la -sa ne rugam pentru caderea lui”Zeus” si pana la zvonurile ca viitoarea cualitie de guvernare va indrepta strambaciunile actualilor guvernanti, restul numai vorbe .

Ca o concluzie, sedinta a fost un placut prilej de a ne revedea cu fostii colegi, oameni cu care am petrecut multi ani din viata in cabina avionului , oameni de care ne leaga multe amintiri placute si experiente pe care oamenii ce nu practica aceasta profesie nu le pot intelege.

Paul Bozga

Mesaje : 45
Data de inscriere : 24/02/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum