taromistii


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

taromistii
taromistii
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

respinsa in senat.....

2 participanți

In jos

respinsa in senat..... Empty Re: respinsa in senat.....

Mesaj Scris de paun ion Lun 9 Dec - 21:10

sanse ZERO

paun ion

Mesaje : 5
Data de inscriere : 09/09/2013

Sus In jos

respinsa in senat..... Empty Re: respinsa in senat.....

Mesaj Scris de paun ion Mar 10 Dec - 14:21

PSD-ul a votat ''impotriva'' era de asteptat dupa avizul negativ dat de guvern;

paun ion

Mesaje : 5
Data de inscriere : 09/09/2013

Sus In jos

respinsa in senat..... Empty Re: respinsa in senat.....

Mesaj Scris de SPEEDY G. Mar 10 Dec - 17:26

Mincinosi de doi lei. Una au promis ferm in programul de guvernare - in speta ca vor asigura reantregirea pensiilor furate -  si alta fac, adica expropierea pensiilor. Vor primi ceea ce merita, exista multa lume decenta care a avut contact cu aviatia, nu numai politicieni MESCHINI SI MINCINOSI.

SPEEDY G.

Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011

Sus In jos

respinsa in senat..... Empty Re: respinsa in senat.....

Mesaj Scris de SPEEDY G. Vin 3 Ian - 22:22

Minciuna are totusi picioare scurte, chiar daca e guvernamentala

Ca sa ne lamurim cum suntem furati si luati la mishto, am sa redau o parte din stenograma publica a sedintei :


Doamna Georgeta Bratu – secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice:


Mulţumesc, domnule preşedinte.



Guvernul nu susţine propunerea legislativă, motivat de efortul financiar pe care l-ar incumba această propunere legislativă. Trebuie să vă spun că, înainte de includerea sau de recalcularea pensiilor de serviciu, pensia medie în sistemul aeronautic era 9 169 de lei. E normal ca scăderea să fie foarte mare, dar, în schimb, efortul financiar fiind în jur de 14 milioane de lei, trebuie să vă mai spun că, în sistemul public, personalul aeronautic beneficiază de reducerea vârstelor de pensionare. Având în vedere faptul că sunt incluşi la condiţii speciale, beneficiază de un spor de 50% atât la stagiu, cât şi la punctajul acordat conform Legii nr. 263/2010.



Mulţumesc frumos.



Acum sa socotim efortul bugetar lunar : 9169 X 975 = 8940 mii lei

Avand in vedere ca oricum se achita cca. 1500 lei pe cap de pensionar inca in viata, efortul bugetar dedicat corectarii acestui furt ordinar este de : 7480 mii lei



Prin urmare, guvernul mincinos a dublat suma din burta



Alt exemplu :

Domnul Cristian Rădulescu:
Este, fără îndoială, un subiect interesant. La vremea aceea, când pensiile – hai, să le zicem „de serviciu”, că nu sunt de serviciu – de merit profesional au fost ajustate, conform sistemului contributiv, principiului contributivităţii, de către Guvernul Boc, sigur că au fost strigăte din toate părţile şi s-a spus că este nedrept să se facă asta.


Argumentul principal nu a fost neapărat obţinerea de economii, deşi şi acestea erau foarte importante la vremea respectivă, dar a fost introducerea unei ordini de contributivitate în sistemul de pensii, fiindcă exista un număr imens de acte normative, care reglementa acest mare domeniul al pensiilor. Printre pensiile speciale, cele ale personalului navigant ieşeau în evidenţă, erau cele mai mari, cu media pe care a spus-o doamna secretar de stat, de aproximativ 91 de milioane pe lună



Vom remarca meschinaria d-lui doctor homeopat care minte prin omisiune, caci nu-i obliga nimeni sa dea o lege cu efecte retroactive, ci din contra. Meschinaria minciunii este in mod special subliniata de formularea: "ieşeau în evidenţă" .



Daca cineva crede ca ne poate luat de prosti, acela se inseala amarnic si viata ii va demonstra din plin aceasta. Sa vad eu statul ala care isi permite sa dea circa un milion de EU ca sa faca un pilot comandant pe cursa. In aceste conditii, in mod evident pilotii vor alege sa dispara rapid din acest stat de hoti ordinari.  Si atunci am sa le spun acestor indivizi meschini si mincinosi : Ia matura mea si zboara !

SPEEDY G.

Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011

Sus In jos

respinsa in senat..... Empty Re: respinsa in senat.....

Mesaj Scris de SPEEDY G. Vin 3 Ian - 23:04

Sau alt exemplu de necinste care arata cum guvernul joaca alba - neagra cu destinele pilotilor . Citez : "
În momentul de faţă, suntem puşi într-o situaţie de confuzie. Atunci actuala majoritate, care se afla în opoziţie, a spus că există banii şi că este incorect să facem aceste tăieri. În momentul de faţă, Guvernul zice că nu există banii. Cum de atunci existau, şi acum, când o ducem mai bine, nu există, iar un număr de senatori ai Grupului parlamentar al PNL şi ai Grupului parlamentar al PSD ne spune că există banii şi că ar fi bine ca să se reintroducă aceste pensii. "



Fata de aceasta nesimtita inconstienta, nu pot decat sa spun ca pe vremea impuscatului, oricate rele existau, nu te trezeai cu vre-un proaspat imputit aciuiat prin politica, care sa vina sa-ti fure pensia, sa fii nevoit sa-ti vinzi casa si cu ce mai era prin ea ca sa poti trai, sau si mai rau sa vina banca sa te scoata in strada, cum de multe ori avem cazuri - rate, imprumuturi, etc.



Alt citat : "
unui pilot i s-a micşorat pensia de 40 de ori. Are pensie 450 de lei. Ajutorul social este 350, da? Îl cheamă Nicu Oprescu şi este din Râmnicu Sătat. Vă mai dau un exemplu? Traian Anghel...


Din sală:





Socrul? Are datorii la bancă?


Doamna Cristiana-Irina Anghel:


... 12 milioane, pilot, da. 4 milioane şi jumătate pensie, pilot, comandant de navă. Păi, aceasta este o mare bătaie de joc şi ne merităm soarta, dacă nu ştim să preţuim oamenii, atunci când nu-i mai avem.

(Discuţii în sală) "


Raspuns : Da are datorii, la ora asta nu stiu daca mai are casa. Si, in mod sigur, va veti merita soarta, si mai mult, sa nu mai indrazniti sa vorbiti despre aviatia romana, voi niste hoti de pensii. !
====================================================
.
.
Din aproape 3.000 de pensionari (din alte categorii decât militarii) care au contestat recalcularea pensiilor, 160 au obţinut hotărâri definitive şi irevocabile. Zece au luat deja banii, iar restul aşteaptă redactarea sentinţelor.
Aproape 160 de pensionari au câştigat în instanţă, definitiv şi irevocabil, repunerea în plată a pensiilor de serviciu anterioare recalculării. Cei mai mulţi provin din rândurile foştilor angajaţi din Justiţie (personal auxiliar al tribunalelor, de exemplu grefieri), însă în ultima perioadă au câştigat contestaţiile în instanţă şi foşti aviatori. Au existat şi cazuri absolut similare în care reclamanţii au pierdut, dar ei ameninţă acum că vor merge la CEDO.
 

Recalculare şi revizuire

Cei care au obţinut deciziile de plată irevocabile şi au avut norocul să aibă redactată şi hotărârea s-au adresat Caselor de Pensii Judeţene care au repus la plată pensiile de serviciu.

Potrivit datelor comunicate de Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), doar în zece cazuri s-a ajuns efectiv la plata acestor pensii prin Casele Judeţene de Pensii. Însă, treptat, pe măsură ce hotărârile irevocabile vor fi redactate, Casele de Pensii Judeţene vor avea obligaţia să repună în plată pensiile de serviciu, potrivit sentinţelor judecătoreşti. Atât avocaţii, cât şi reprezentanţii asociaţiilor de profil ale celor care au avut dreptul la pensii de serviciu ne-au declarat că este doar o problemă de timp pentru ca autorităţile să „restituie în integralitate" pensiile celor care au contestat în tribunale deciziile de recalculare, respectiv revizuire.

Există însă şi peste 1.600 de pensionari, cei mai mulţi din rândurile celor care lucrau în domenii civile care au hotărâri definitive şi executorii (urmează să se judece în recurs) şi potrivit legii au dreptul să primească pensiile dinaintea recalculării, deşi mai multe Case de Pensii refuză, deocamdată, repunerea în plată.
Litigii cu casele de pensii
Datele centralizate de CNPAS indică faptul că sunt pe rol 2.924 de litigii ale pensionarilor cu Casele Judeţene de Pensii (CJP). Cele mai multe sunt înregistrate în Bucureşti (632 de cazuri), Iaşi (158) şi Prahova (102), iar cele mai puţine în judeţele Teleorman (10 de cazuri), Covasna (28) şi Tulcea (25). În 1.679 de cazuri, litigiile s-au soluţionat, în prima fază, în defavoarea Caselor de Pensii Judeţene, iar în 409 cazuri reclamanţii pensionari au primit decizii nefavorabile.

Referitor la disponibilitatea de fonduri pentru repunerea la plată a pensiilor recâştigate în instanţă, reprezentanţii CNPAS au afirmat că „nu deţin încă date suficiente pentru a oferi un răspuns". De asemenea, reprezentanţii CNPAS ne-au comunicat că „nu cunosc din ce categorii profesionale fac parte cei care au obţinut în instanţă decizii definitive şi irevocabile". Potrivit datelor comunicate de CNPAS, din cele zece pensii care trebuie repuse în plată, nouă sunt la CJP Tmiş, iar una la CJP Iaşi. La celelalte 40 de Case de Pensii Judeţene încă nu există nici o repunere la plată de pensie specială.
În toată ţara sunt 230.000 de beneficiari de pensii de serviciu, incluzând foştii angajaţi din sistemul de apărare (Ministerul Apărării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Pază şi Protocol, Ministerul Internelor), dar şi foştii salariaţi civili din Justiţie, Aviaţie, Parlament, diplomaţie etc.
Sentinţe pentru personalul navigant din aviaţie
„În urma recalculărilor, pensiile personalului navigant din aviaţia civilă au fost reduse cu 70-80%. Sunt situaţii în care foştii aviatori au primit pensii reduse şi cu 90%. Din cadrul asociaţiei noastre, 1.200 de membri au acţionat în instanţă. Unii deja au câştigat, alţii au procese în derulare", ne-a declarat Constantin Manolache, fost pilot, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Aviatorilor Pensionari (ANAP).

Reprezentanţii ANAP spun că cele mai multe hotărâri definitive şi irevocabile obţinute de foşti angajaţi din aviaţia civilă sunt de dată recentă şi se aşteaptă redactarea, pentru a se putea adresa Caselor de Pensii.

„Probleme au apărut doar în Bucureşti, unde contestaţiile sunt respinse pe bandă rulantă, în peste 90% din cazuri. În rest, membrii noştri au câştigat în mai multe judeţe, precum Iaşi, Cluj, Mureş, Constanţa. În situaţiile în care hotărârile sunt definitive şi irevocabile aşteptăm redactarea. În schimb, Casele de Pensii au refuzat peste tot să repună la plată pensiile, când au existat sentinţe definitive, deşi erau învestite cu titlu executoriu. Au făcut recurs, dar legea nu a fost respectată, nu au plătit pensiile. La recurs, cazurile în care Casele de Pensii au avut câştig de cauză se pot număra pe degete", a mai menţionat preşedintele ANAP.

La Iaşi, un grup de foşti aviatori a solicitat suspendarea Hotărârii de Guvern care stabilea metodologia recalculării pensiilor. Hotărârea a fost definitivă şi irevocabilă, însă Casa de Pensii nu a ţinut cont de ea, argumentând că decizia de recalculare a fost emisă anterior datei de suspendare a Hotărârii de Guvern.
Militarii au fost „revizuiţi"
Ministerul Apărării Naţionale a definitivat, la 1 iunie, procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au ieşit la pensie din armată, proces care se derulează în baza prevederilor legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 1/2011, a anunţat ministrul Gabriel Oprea.

„Aşa cum am susţinut de fiecare dată, nici o pensie militară mai mică de 3.000 de lei, în condiţiile unei cariere complete, nu a fost diminuată. Mai mult, în urma revizuirii, absolut toate aceste pensii au crescut", a declarat ministrul Gabriel Oprea.

„În plus, şi pentru 85% dintre pensionarii cu carieră militară completă şi cu o pensie de peste 3.000 de lei pensiile au crescut. Desigur, există şi cazuri în care pensiile îşi păstrează cuantumul după revizuire", a spus Gabriel Oprea. Ministrul Apărării Naţionale a precizat că deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012 toţi pensionarii militari să primească pensiile revizuite.

La data de 1 iunie 2011 erau în evidenţă 77.078 de pensionari şi beneficiari de indemnizaţii ai MApN, dintre care un număr de 193 au fost exceptaţi de la revizuirea pensiilor, fiind vorba despre magistraţi militari şi de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate şi de urmaşi.

„Astăzi putem spune că 90,2% din totalul pensiilor revizuite au crescut, fie că vorbim despre militari în rezervă cu o carieră militară completă sau de cei cu o carieră militară incompletă", a mai spus ministrul Apărării.
Câţi bani s-au cheltuit?
Avocatul Costel Gîlcă, care reprezintă în instanţă Sindicatul cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă (SCMD), susţine că la instanţele judecătoreşti sunt peste 21.000 de dosare, depuse de categoriile de persoane care au lucrat, în principal, în sistemul de apărare şi care contestă recalcularea pensiilor.

„La cabinetul nostru de avocatură sunt 11.000 de dosare ale militarilor rezervişti care contestă recalcularea. Doar o parte din fotocopii ne-au costat 30.000 euro şi am utilizat trei metri cubi de hârtie. Pentru a reduce costurile am apelat şi la o tipografie. Dacă la noi a fost o asemenea cheltuială, domnul Gabriel Oprea ar trebui să comunice oficial câţi bani s-au cheltuit cu toată această tevatură de recalculări, revizuiri, deplasări de personal şi implementarea de sisteme informatice pentru a revizui pensiile militarilor", ne-a declarat av. Costel Gîlcă.

Avocaţii şi juriştii care reprezintă interesele cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă consideră că procedura de revizuire a pensiilor militare este un eşec, iar rezultatele şi cheltuielile implicate demonstrează că legea nu trebuie modificată.

„Procentul de 90,2% de pensii revizuite care au crescut potrivit ministrului Oprea indică tocmai procentul eşecului acestei operaţiuni. Autorităţile ar trebui întrebate cât au cheltuit şi de ce, dacă rezultatul este un eşec", a mai menţionat avocatul Costel Gâlcă. De asemenea, col. (r) Monica Caloian, şefa departamentului juridic SCMD, apreciază că „a fost o tevatură fără rost" din partea autorităţilor şi bani cheltuiţi, şi dacă „ar fi lăsat lucrurile cum au fost iniţial, fără a umbla la statutul militarilor, ar fi fost mai bine".
Decizii şi pentru SRI
Pentru militari, în prima etapă, au sosit deciziile de recalculare a pensiilor, care au fost contestate de majoritate. În ianuarie, pensiile au fost micşorate fără să existe un act administrativ. Plata pensiilor s-a făcut fără să existe decizii. După ce autorităţile şi-au dat seama că este o greşeală, au revenit cu Ordonanţa nr. 1 din 2011. Din luna martie au început să sosească la foştii militari deciziile de revizuire, potrivit reprezentanţilor Sindicatului cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă. De satelitând şi pentru celelalte categorii de salariaţi din sistemul de apărare, de exemplu SRI, au fost emise decizii de revizuire.

„În luna ianuarie cadrelor militare li s-au acordat pensiile recalculate, însă autorităţile şi-au dat seama că sunt greşeli clare şi au revenit în februarie, acordând pensia din decembrie. În schimb, în ultima zi a lunii ianuarie s-a dat o ordonanţă în care se preciza că, într-o primă fază, militarii îşi vor reprimi drepturile normale, integrale, urmând ca apoi să se dea noi decizii", a precizat Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate.

Persoanele afectate de recalcularea pensiilor s-au adresat fie individual, fie prin asociaţii, cabinetelor de avocatură care au apelat la mai multe căi de atac.

Avocatul Victor Ciorbea ne-a declarat că, pentru cei peste 4.500 de clienţi ai săi, toţi din categoriile afectate de desfiinţarea pensiilor speciale, a apelat la patru tipuri de demersuri. „S-a mers într-o primă etapă pe ideea de abrogare a Legii 119/2010. S-a mers la Avocatul Poporului, la Curtea Constituţională, la instituţii internaţionale. Am făcut demersuri şi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg şi CEDO. În UE această problemă, a pensiilor de serviciu, este clar reglementată", a menţionat av. Victor Ciorbea.

Alt demers a fost pentru a anula Hotărârea de Guvern 737 din 2010, prin care e stabilită metodologia de calcul a pensiilor pentru militari.

SPEEDY G.

Mesaje : 126
Data de inscriere : 01/05/2011

Sus In jos

respinsa in senat..... Empty Re: respinsa in senat.....

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum